- بیانیه سپاه در رابطه با حمله نظامی به اسرائیل
- فیلم؛ پهپادهای انتحاری ایران در مسیر اسرائیل
- حمله نظامی ایران به اسرائیل آغاز شد
- «گنبد آهنین» اسرائیل چیست و چطور کار میکند؟
- دادگاهی در آرژانتین ایران را مسئول حمله تروریستی آمیا شناخت
- پنتاگون: اسرائیل از حمایت کامل آمریکا در برابر حمله نظامی ایران مطمئن باشد
- حمله نظامی ایران به اسرائیل جمعه انجام میشود
- موتورسیکلت «قرارهای یواشکی» رئیس جمهوری سابق فرانسه حراج میشود
- کارت سوخت ۲۰ میلیونی دروغ است
- جزئیات عفو ۲ هزار و ۱۲۷ محکوم
- ثبت نام خودروهای سایپا بدون قرعه کشی ویژه عید فطر ۱۴۰۳
- عکس؛ صورت کبود شده محمود احمدی نژاد
- بازیگران نمایش «عددهای نشده» معرفی شدند
- اطلاعیه قوه قضاییه در رابطه با بازرسی از رسانه فردای اقتصاد
- دلیل اعتراض کشاورزان اروپایی چیست؟
- پوستر حضرت مسیح در اسپانیا جنجالساز شد
دانشمندان طی مطالعهای در یک دوره ۲۰ ساله دریافتند که نشاسته موجود در موز نرسیده خطر ابتلا به برخی از انواع سرطان را تا ۶۰ درصد کاهش میدهد.
به گزارش اکوپل نیوز به نقل از یورونیوز؛ این نوع خاص از نشاسته به غیر از موز نارس در جو، غلات، ماکارونی، برنج، نخود و لوبیا نیز یافت میشود.
مطالعه مذکور که توسط محققان دانشگاههای نیوکاسل و لیدز صورت گرفت و در مجله تحقیقات پیشگیری از سرطان منتشر شد، میتواند تاثیر بسیاری در کاهش ابتلا به سرطانهای قسمت فوقانی روده داشته باشد. بنا بر گفته پزشکان تشخیص این نوع از سرطان دشوار است.
شرکت کنندگان در این آزمایش که حدود هزار نفر از مبتلایان به سندرم لینچ بودند، دوز متوسطی برابر با مقدار موجود در موز نرسیده، از این نشاسته که نشاسته مقاوم نامیده میشود را در مدت دوسال به صورت روزانه دریافت کردند. سندرم لینچ یک اختلال موروثی است که خطر ابتلا به سرطان را به ویژه در روده بزرگ و راستروده (رکتوم) افزایش میدهد.
اگرچه بر اساس این مطالعه، نشاسته هیچ تاثیری بر سرطان روده ندارد، بیش از نیمی از خطر ابتلا به سرطان را در سایر قسمتهای بدن کاهش میدهد و اثر قابل توجهی بر کاهش ابتلا به سرطان در قسمت فوقانی دستگاه گوارش شامل مری، معده، مجاری صفراوی، پانکراس و اثنیعشر دارد.
تاثیر استفاده از این مکمل غذایی تا ۱۰ سال پس از قطع مصرف آن در بیماران آشکار بود.
جان ماترز، استاد علوم تغذیه در دانشگاه نیوکاسل میگوید: «بر اساس یافتههای ما نشاسته مقاوم ابتلا به طیفی از سرطانها را تا بیش از ۶۰ درصد کاهش میدهد و این اثر کاهشی در قسمت فوقانی روده آشکارتر است.»
او اضافه میکند: «دوز نشاسته استفاده در این آزمایش معادل خوردن روزانه یک عدد موز بود و دلیل مقاوم خواندن این نوع از نشاسته این است که قبل از رسیده و نرم شدن موز خیلی، نشاسته موجود در آن در برابر تجزیه مقاومت میکند و به روده میرسد و میتواند نوع باکتریهای موجود در آن را تغییر دهد. نشاسته مقاوم را میتوان به شکل پودر و به عنوان مکمل غذایی مصرف نمود، اما به طور طبیعی هم در نخود، لوبیا، جو دوسر و سایر غذاهای نشاستهای یافت میشود.»
نشاسته مقاوم باکتریهای خوب روده را تغذیه میکند
نشاسته مقاوم بر خلاف بیشتر انواع دیگر کربوهیدرات به جای تجزیه شدن در روده کوچک، در روده بزرگ تخمیر شده و باکتریهای سالم روده را تغذیه میکند.
پروفسور ماترز و همکارانش معتقدند که نشاسته مقاوم ممکن است با کاهش تعداد اسیدهای صفراوی در روده رشد سرطان را کاهش دهد. این اسیدها به دی انای آسیب میرسانند و در نهایت باعث سرطان میشوند. البته او میگوید که برای اثبات این ادعا به مطالعات بیشتری نیاز دارند.
پروفسور تیم بیشاپ از دانشگاه پزشکی لیدز میگوید: «نتایج این مطالعات بسیار جالب هستند، اما میزان تاثیرات پیشگیرانه در قسمت فوقانی دستگاه گوارش (GI) غیر منتظره بود؛ بنابراین به تحقیقات بیشتری برای تکرار این نتایج نیازمندیم.»
تحقیقات پیشینی که در قالب همین مطالعات انجام و منتشر شد، نشان داد که مصرف آسپیرین باعث کاهش ۵۰ درصدی ابتلا به سرطان در روده بزرگ میشود.
بررسی طولانی مدت، مزایای استفاده از آسپیرین و نشاسته مقاوم را نمایان ساخت
بین سالهای ۱۹۹۹ و ۲۰۰۵، تعدادی از هزار شرکتکننده در این مطالعه به مدت دو سال و به صورت روزانه نشاسته مقاوم را به شکل پودر و تعدادی دیگر از این افراد دارونما مصرف کردند.
در پایان مرحله درمانی، تفاوت خاصی در بروز سرطان بین افرادی که نشاسته مقاوم مصرف و آنهایی که از دارونما استفاده کرده بودند، وجود نداشت. با این حال، تیم تحقیقاتی پیشبینی میکرد که ایجاد هرگونه اثر محافظتی بیشتر طول بکشد و مطالعه را نیز برای پیگیریهای بیشتر طراحی کرده بودند.
در دوره پیگیری، در میان ۴۶۳ شرکت کننده که نشاسته مقاوم مصرف کرده بودند تنها ۵ مورد جدید سرطان دستگاه گوارش فوقانی یافت شد در حالی که در میان ۴۵۵ نفری که دارونما مصرف میکردند ۲۱ مورد ابتلا به سرطان وجود داشت.
سر جان برن، استاد دانشگاه و از اعضای بیمارستان نیوکاسل که در این تحقیقات شرکت داشته است، میگوید: «بیش از ۲۰ سال پیش که این مطالعات را شروع کردیم، بر این باور بودیم که افراد دارای استعداد ژنتیکی سرطان روده بزرگ میتوانند در آزمایش کاهش خطر ابتلا به سرطان به وسیله آسپرین و یا نشاسته مقاوم به ما کمک کنند.
بیماران مبتلا به سندرم لینچ در معرض خطر بالایی هستند و احتمال ابتلا به سرطان در آنها بیشتر است، بنابراین دریافتیم که آسپرین میتواند خطر سرطان روده بزرگ و نشاسته مقاوم احتمال ابتلا به باقی سرطانها را به نصف کاهش دهد. بنابر این مزایای استفاده از آسپیرین و نشاسته مقاوم واضحند»
او همچنین اضافه کرد که بر پایه نتایج این تحقیقات، موسسه ملی تعالی بهداشت و سلامت بریتانیا (NICE) برای افرادی که در معرض خطر ژنتیکی بالای ابتلا به سرطان هستند، مصرف آسپیرین را توصیه میکند.