- دستگیری فراری مالیاتی با بدهی ۱۲۰۰ میلیارد تومانی
- موافقت آیتالله خامنهای با عفو بسیاری از متهمان و محکومان حوادث اخیر
- «وریا غفوری» از فوتبال خداحافظی کرد
- زلزله ۷.۸ ریشتری ترکیه و کل خاورمیانه را لرزاند
- سلسله جلسات تربیت مربی نوجوانان برگزار شد
- نرخ سود بانکی افزایش یافت
- دستور وزیر ارشاد برای پیگیری قضایی توهین «علیاکبر رائفیپور» به هنرمندان موسیقی
- «عبدالمجید مرادزهی» مشاور مولوی عبدالحمید بازداشت شد
- آتش زدن امام جماعت روستای کلاته سنندج با بنزین
- «مسعود کیمیایی» ممنوع الخروج شد
- اتصال سامانههای بانکی ایران و روسیه برای دور زدن سوییفت
- «مهاجم انتحاری» در پاکستان ۵۰ نفر را کشت
- آلمان جتهای جنگنده خود را به اوکراین نخواهد فرستاد
- بیانیه وزارت دفاع درباره حمله پهپادی به یک مرکز نظامی در اصفهان
- انفجار مهیب در یک مرکز نظامی اصفهان + فیلم
- زلزله خوی؛ ۳ کشته و ۴۴۷ مصدوم
مطالعه پژوهشگران کالج دانشگاهی لندن حاکی از آن است که خوردن شکلات تلخ بر خلق و خوی افراد تاثیر میگذارد و علائم افسردگی را برطرف میکند.
به گزارش اکوپل نیوز به نقل از یورونیوز؛ محققان این دانشگاه با همکاری پژوهشگران دانشگاه کالگری و خدمات بهداشتی درمانی آلبرتای کانادا برای مطالعه اثرات شکلات تلخ بر روی وضعیت سلامت روان، دادههای حدود ۱۴ هزار بزرگسال را بررسی کردند.
در این پژوهش طیف وسیعی از عوامل دیگر از جمله قد، وزن، وضعیت تاهل، قومیت، تحصیلات، درآمد خانواده، فعالیت بدنی، استعمال دخانیات و مشکلات مزمن سلامت نیز در نظر گرفته شد تا اطمینان حاصل گردد که این مطالعه اثرات مستقیم شکلات را بر افسردگی اندازهگیری کرده است.
پس از تعدیل کردن این فاکتورها مشخص شد علائم بالینی افسردگی در افرادی که در دو دوره ۲۴ ساعته شکلات تلخ مصرف کردند درمقایسه با کسانی که به هیچ عنوان شکلات مصرف نکردند، ۷۰ درصد کمتر بوده است.
همچنین علائم بالینی افسردگی در ۲۵ درصد از علاقمندان به شکلات که بیشترین میزان شکلات از هر نوع را مصرف کردند بسیار کمتر از افرادی بود که به هیچ وجه شکلات نمیخورند. اما در مجموع محققان هیچ ارتباط معنیداری بین مصرف شکلات غیر تلخ و علائم افسردگی از نظر بالینی مشاهده نکردند.
براساس اعلام سازمان بهداشت جهانی، بیش از ۳۰۰ میلیون نفر در سراسر جهان به افسردگی مبتلا هستند. افسردگی یکی از مهمترین عوامل معلولیت و ناتوانی در جهان محسوب میگردد.
شکلات حاوی ترکیبات شیمیایی فعالکننده روان است که احساس سرخوشیای شبیه به گیاه شاهدانه ایجاد میکند. همچنین وجود فنتیلآمین (یک محرک سیستم عصبی مرکزی انسان) در شکلات سبب میشود خلق و خوی مصرفکنندگان بهبود یابد.
شکلات تلخ غلظت بالایی از فلاونوئیدها را دارد که به عنوان آنتیاکسیدان شناخته شده و به دلیل داشتن خواص ضدالتهابی به سلامت قلب و عروق کمک میکند و در پیشگیری از افسردگی نیز موثر است.