- اولین محموله خودروهای وارداتی در بوشهر تخلیه شد
- رئیس قوه قضاییه: ممکن است در این روزها شیطنتها بیشتر شود
- مسعود پزشکیان: ادبیات دستوری تاثیرگذار نیست
- ابومحمد جولانی، رهبر شورشیان سوری هیئت تحریر شام کیست؟
- ورود گروههای مسلح به محوطه کاخ ریاستجمهوری دمشق
- حکومت بشار اسد سقوط کرد/ دمشق به کنترل مخالفان درآمد
- بانک مرکزی رمزپولها را مجاز اعلام کرد
- شی نورانی دیده شده در آسمان مربوط به تست میدانی در سپاه بود
- عبدالناصر همتی: اصلا معلوم نیست چرا فیلترینگ را اجرا کردهایم
- عذرخواهی رئیس جمهوری کره جنوبی بابت صدور فرمان حکومت نظامی
- اقتصاد آلمان کمترین میزان رشد را تجربه خواهد کرد
- حضور رئیس قوه قضائیه در دانشگاه آزاد واحد علوم تحقیقات تهران
- تروریستهای هیئت تحریر الشام به دمشق نزدیکتر شدند
- هنگام سرماخوردگی فین نکنید
- «محمد» محبوبترین نام نوزادان پسر در انگلستان و ولز شد
- زنکشی در ایتالیا؛ قتلی که مردم ایتالیا را تکان داد
شورای عالی تجار و بازرگانان ایران و عربستان تشکیل میشود
سفیر جدید عربستان سعودی در تهران، که در اولین دیدار رسمی خود بعد از تقدیم استوارنامه در اتاق ایران حاضر شد، از تشکیل شورای عالی تجار و بازرگانان ایران و عربستان خبر داد.
به گزارش اکوپل نیوز؛ رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران، گفت: برای توسعه روابط تجاری ایران و عربستان، باید بخشهای خصوصی دو کشور به میدان بیایند و این امر مستلزم برقراری تماسها و رفتوآمد هیاتهای تجاری دو کشور است.
حسین سلاح ورزی در نشست با عبدالله بن سعود العنزی سفیر جدید عربستان در تهران، ابراز امیدواری کرد: با همراهی سفارت عربستان، بخشهای خصوصی دو کشور بتوانند به سرعت روابط خوبی با یکدیگر برقرار کنند.
او با بیان اینکه علاوه بر ارسال کالا و خدمات به صورت دو جانبه ظرفیتهای دیگری هم برای همکاری میان دو کشور وجود دارد، ادامه داد: عربستان مسیر مناسبتری برای دسترسی ایران به بازارهای آفریقاست و ایران و کریدور شمال-جنوب نیز بهترین مسیر برای دسترسی شرکتهای عربستانی به کشورهای حوزه اوراسیا محسوب میشود؛ بنابراین دو کشور در حوزه لجستیک و حملونقل با توجه به منافع مشترک خود میتوانند همکاریهای خوبی داشته باشند.
سازوکار استفاده از ارزهای ملی ایران و عربستان تعریف شود
رئیس اتاق ایران، ادامه داد: گردشگری، خدمات فنی و مهندسی، مصالح و تجهیزات ساختمانی، دارو و تجهیزات پزشکی و همچنین انرژی از دیگر زمینههای بسیار مناسب همکاری میان ایران و عربستان به شمار میآید؛ البته عملیاتی شدن همکاری در این حوزهها مستلزم برقراری روابط و تبادل ظرفیتهای شرکتهای ایرانی با همتایان خود در عربستان سعودی است.
سلاح ورزی تصریح کرد: توسعه همکاریهای دو کشور بدون تعریف سازوکاری برای استفاده از ارزهای ملی ایران و عربستان در تبادلات مالی ممکن نخواهد بود.
او همچنین از برنامهریزی اتاق ایران برای همکاری با همتایان عربستانی در برخی سازمانهای بینالمللی خبر داد و گفت: در صدد هستیم در سازمانهای بینالمللی نظیر اتاق کشورهای اسلامی و یا سازمان بریکس که هر دو کشور حضور دارند، برنامههایی برای همکاریهای بیشتر تعریف کنیم.
رئیس اتاق ایران با اعلام ارسال درخواست رسمی برای ارتباط با اتاق عربستان، اظهار کرد: امیدوارم با همراهی سفارت این ارتباط در سریعترین زمان عملیاتی شود.
بخشهای خصوصی ایران و عربستان از فرصت دیپلماسی موجود استفاده کنند
عبدالله بن سعود العنزی سفیر جدید عربستان در تهران که در اولین دیدار رسمی خود بعد از تقدیم استوارنامه، در اتاق ایران حاضر شد، گفت: بخش خصوصی اهمیت زیادی برای ما دارد. چرا که در تقویت روابط تجاری بین ایران و عربستان و تقویت روابط با اتاق بازرگانی و صنعت عربستان نقش اساسی دارد.
او با تأکید بر اینکه عربستان نگاه مثبتی به کالاهای تولید ایران دارد، ادامه داد: همه باید برای تقویت روابط تجاری دو کشور تلاش کنیم. به ویژه دولتها باید تلاش کنند زمینه فعالیت بخشهای خصوصی دو کشور را فراهم کنند. مسئولین دولتی عربستان بر نقش اساسی فعالان بخش خصوصی در بهبود روابط با کشورهای دیگر تأکید دارند.
او با اشاره به سند توسعه ۲۰۳۰ عربستان، بیان کرد: در این سند نقش ویژهای برای فعالان اقتصادی بخش خصوصی تعریف شده است. ما در این چارچوب مایل به همکاری بین اتاقهای بازرگانی دو کشور هستیم و سفارت عربستان در ایران تلاش خود را برای برقراری روابط هرچه سازندهتر میان دو طرف خواهد داشت.
سفیر عربستان در تهران از تلاش برای تشکیل شورای عالی تجار و بازرگانان ایران و عربستان خبر داده و افزود: این شورا دارای یک کمیته اجرایی خواهد بود. زیر نظر این شورای عالی همه روابط تجاری و بازرگانی بین دو کشور و به ویژه پروژههای مشترک انجام خواهد شد. پروژههای مشترک نقش اساسی در ایجاد زمینههای بیشتر همکاری بین دو کشور دارند.
بن سعود العنزی با تأکید بر اینکه دو طرف باید از فرصت دیپلماسی پیش آمده نهایت استفاده را داشته باشند، گفت: عربستان امتیازات ویژهای برای جذب سرمایهگذاری خارجی تعریف کرده است. ما پروژههای گردشگری زیادی تعریف کردیم که میتواند زمینه بسیار خوبی برای همکاری میان ایران و عربستان باشد.
رئیس اتاق ایران هم با استقبال از تشکیل شورای عالی تجار و بازرگانان ایران و عربستان، از آمادگی اتاق ایران برای پیشبرد حداکثری این موضوع خبر داد و گفت: پیشنهاد میکنم جلسات ادواری و منظم میان اتاق ایران و سفارت عربستان برگزار شود تا بتوانیم موانع همکاری دو کشور را به صورت دورهای بررسی کنیم.
این پیشنهاد با استقبال سفیر عربستان در تهران همراه شد و از اتاق ایران خواست تا در اولین گام اطلاعات مربوط به این اتاق و ظرفیتهای تجاری ایران را در اختیار سفارت عربستان قرار دهد.
سلاح ورزی هم در پایان از سفیر عربستان دعوت کرد تا برای اطلاع از میزان توانمندی شرکتهای ایرانی در حوزههای مختلف بازدیدی از برخی کارخانجات و شرکتها و طرحهای تولیدکنندگان ایرانی داشته باشد.