- دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی: اموال خود را به تحریم کنندگان میبخشیم
- تاکید معاون وزیر صمت بر افزایش همکاریها با مجمع کارآفرینان ایران
- امیر تتلو بازداشت شد
- آلت تناسلی اسکیباز سوئدی در سرمای مسابقه یخ زد
- «شاهرخ شاهید» خواننده درگذشت
- فیلم؛ برادران احمدی سخا چگونه به شهادت رسیدند؟
- فیلم؛ ترورهای کور؛ قتل و ترور مردم بیگناه در خواروبار فروشی!
- دریافت سود سهام عدالت از شرکتها تا ۳ روز دیگر
- واکنش سخنگوی دولت به اطلاعیه قوه قضائیه درباره لایحه عفاف و حجاب
- آمار وحشتناک از خشونت جنسی در فرانسه
- بزرگترین رآکتور همجوشی هستهای جهان در ژاپن راهاندازی شد
- چرا پنجره هواپیماها بیضی شکل است؟
- توماج صالحی بازداشت شد
- اطلاعیه مرکز رسانه قوه قضاییه در رابطه با اظهارات سخنگوی دولت در مورد لایحه عفاف و حجاب
- هنری کیسینجر درگذشت
- آخرین جلسه دادگاه رسیدگی به پرونده شهرداری لواسان برگزار شد
یک گزارش جدید نشان میدهد که مصرفکنندگان سیگار و حشیش بیشتر احتمال دارد که مشکلات سلامت روانی مانند اضطراب و افسردگی را تجربه کنند.
به گزارش اکوپل نیوز به نقل از دویچه وله؛ بهنوشته نورو ساینس و براساس مطالعهای که ۱۳ سپتامبر در مجله PLOS ONE منتشر شد، تیمی از محققان دانشگاه کالیفرنیا اعلام کردند: افرادی که از هر دو ماده حشیش و سیگار استفاده میکنند، نسبت به افرادیکه فقط از دخانیات استفاده میکنند یا افرادیکه هیچ مادهای استفاده نمیکنند، بیشتر احتمال دارد دچار اضطراب و افسردگی شوند.
تنباکو و حشیش یکی از پرمصرفترین مواد در جهان هستند و از زمان گسترش قانونیشدن حشیش در برخی کشورها، استفاده از آن بسیار بیشتر شده است.
این تیم تحقیقاتی، دادههای مربوط به سلامت روان و مصرف مواد را در ۵۳ هزار و ۸۰۰ بزرگسال ساکن ایالات متحده تجزیهوتحلیل کردند. براساس نتایج، احتمال ابتلا به این اختلالات سلامت روان برای مصرفکنندگان تنباکو و حشیش تقریباً ۲ برابر بیشتر از افراد دیگر است.
البته محققان خاطرنشان کردند که بسیاری از دادهها در طول همهگیری کووید ۱۹ جمعآوری شده است که استرسهای دیگری را بههمراه داشت و میتوانست هم اضطراب و افسردگی و هم مصرف مواد را تشدید کند.
بهگفته دانشمندان، اگرچه مصرف همزمان برخی از مواد مخدر با افسردگی و اضطراب ارتباط دارد، ولی علت آن روشن نیست. افراد مبتلا به افسردگی ممکن است بیشتر از تنباکو یا ماریجوانا برای خوددرمانی خلقوخوی افسرده خود استفاده کنند.
در عینحال، بهنظر میرسد خلقوخوی فرد پس از فروکشکردن اثرات مواد، بیشتر کاهش مییابد و میل به مصرف بیشتر را افزایش میدهد. اثرات لذتبخش سیگار نیز در ابتدا میتواند آرامشبخش باشد. اما هرچه فردی طولانیتر سیگار میکشد، نیاز او به این ماده بیشتر میشود و احتمال مشکلات روانی را افزایش میدهد.
بهگفته محققان، مصرف همزمان تنباکو و حشیش میتواند نوعی خودآزاری باشد که طی آن افراد بدون قصد مستقیم خودکشی، به خود آسیب وارد میکنند.
ازاینرو بسیار مهم است که افراد وابسته به این مخدرها، مکانیسمهای مقابله سالم با اضطراب و افسردگی را بیاموزند، به منابع مناسب کمکرسانی برای ترک این مواد دسترسی داشته باشند و از حمایت متخصص روانشناس یا روانپزشک برخوردار شوند.