- مرگ تلخ ۲ قاضی کهگیلویه و بویراحمدی در یک تصادف
- احمد خاتمی: امکان مذاکره بر سر غنی سازی، فعالیتهای موشکی و حضور منطقهای ایران وجود ندارد
- چین سفارش هواپیماهای بوئینگ را متوقف کرد
- بانک سپه هک نشده بلکه داده ها سرقت شده است
- فرمانده نیروی زمینی ارتش: دشمن شرارتی در سر داشته باشد ارتش سر را از بدن او جدا می کند
- حسین مرعشی: مطمئن باشید ایران لیبی نمیشود/ ایران رهبری هوشمندی دارد
- محمد اسلامی: آژانس بین المللی انرژی اتمی بی طرف باشد
- عباس عراقچی پیام رهبر انقلاب را به مسکو برد
- یک لیوان نوشابه چند درصد ابتلا به دیابت را افزایش می دهد؟
- جزییات تعرفه گمرکی واردات خودرو، سیگار و موبایل در سال ۱۴۰۴ اعلام شد
- جزییات وام ودیعه مسکن ۱۴۰۴ اعلام شد
- آملی لاریجانی: فعلا FATF در مجمع تشخیص قابل بررسی نیست
- مکان دور دوم گفتگوهای ایران و آمریکا مشخص شد
- زمان واریز حقوق فروردین بازنشستگان تامین اجتماعی مشخص شد
- فواید عرق چهل گیاه برای پوست صورت
- عباس عراقچی: با آمریکا مذاکره می کنیم اما غیرمستقیم
یک لیوان نوشابه چند درصد ابتلا به دیابت را افزایش می دهد؟
یک مطالعه جدید نشان میدهد که افزودنی های غذایی که معمولاً در نوشیدنی های رژیمی، سوپها، دسرهای لبنی و سسها یافت میشوند ممکن است خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ را در افراد افزایش دهند.
به گزارش مدیسن نت، محققان گزارش دادند که مخلوطی از مواد افزودنی که معمولاً در نوشیدنیهای شیرین شده مصنوعی یافت میشود، خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ را تا ۱۳ درصد در میان گروهی متشکل از ۱۱۰۰۰۰ نفر افزایش داد.
به همین ترتیب، یک ترکیب افزودنی مرتبط با غذاهای فوق فرآوری شده مانند انواع سس، خطر ابتلاء به دیابت را تا ۸ درصد افزایش میدهد.
«ماری پاین دی لا گاراندری»، محقق ارشد در سازمان تحقیقات بهداشتی در فرانسه میگوید: «یافتهها نشان میدهند که چندین افزودنی نمادین موجود در بسیاری از محصولات اغلب با هم مصرف میشوند و مخلوطهای خاصی با خطر بالاتر ابتلاء به این بیماری مرتبط هستند.»
او در یک بیانیه خبری افزود: «بنابراین این مواد ممکن است یک عامل خطر قابل اصلاح باشند و راه را برای پیشگیری از دیابت نوع ۲ هموار کنند.»
برای این مطالعه، محققان دادههای بیش از ۱۰۸۰۰۰ نفر را که در یک مطالعه طولانیمدت فرانسوی شرکت داشتند و ارتباط بین تغذیه و سلامتی در آنها ارزیابی شده بود، تجزیه و تحلیل کردند.
همه شرکت کنندگان ۲ تا ۱۵ روز سوابق رژیم غذایی را تکمیل کردند که همه غذاها و نوشیدنیهای مصرف شده و همچنین مارکهای خاص را ردیابی میکرد. سلامت شرکت کنندگان پس از آن برای نزدیک به هشت سال پیگیری شد.
محققان پنج مخلوط افزودنی مختلف را که معمولاً در غذاهای فرآوری شده مورد استفاده قرار میگیرند، بررسی کردند تا ببینند آیا این ترکیبات بر خطر دیابت تأثیری دارند یا خیر.
نتایج نشان میدهد که ۲ تا از مخلوطها خطر را به طور قابل توجهی افزایش دادند:
• یک مخلوط شامل افزودنیهای مورد استفاده در نوشیدنیهای رژیمی، از جمله اسیدکنندهها و تنظیمکنندههای اسیدیته (اسید سیتریک، سیترات سدیم، اسید فسفریک، اسید مالیک)، رنگکنندهها (سولفیت آمونیاک کارامل، آنتوسیانینها، عصاره پاپریکا) و شیرینکنندهها (acesulfame-K، آسپارتام، سوکرالوز) بودند.
• مخلوط دیگر، که در غذاهای فرآوری شده استفاده میشود، حاوی چندین امولسیفایر (نشاسته اصلاح شده، پکتین، صمغ گوار، کاراگینان، پلی فسفاتها، صمغ زانتان)، یک ماده نگهدارنده (سوربات پتاسیم) و یک عامل رنگ دهنده (کورکومین) است.
با این حال، محققان خاطرنشان کردند که برای درک اینکه چرا این ترکیبات افزودنی خاص خطر دیابت را افزایش میدهد، به مطالعات بیشتری نیاز است.