- احمد خوروش: دولت در تصمیمگیریهای اقتصادی دخالت نکند
- کانادا حوثیهای یمن را در فهرست گروههای تروریستی قرار داد
- ترامپ: گروگانهای اسرائیلی آزاد نشوند در خاورمیانه جهنم به پا میکنم
- مردان و زنان به چه چیز هم حسودی میکنند؟
- آب گران شد
- اعلام حکومت نظامی در کره جنوبی
- قویترین پاسپورتهای جهان اعلام شد
- شکایت صدا و سیما از مدیر فیلیمو
- رئیس مجلس: اختیار افزایش قیمت بنزین در دست دولت است
- میرحسین موسوی در بیمارستان بستری شد
- چرا آفریقاییها درحال مهاجرت از فرانسه هستند؟
- بشار اسد: آمریکا و متحدانش دنبال تجزیه سوریه هستند
- آیتالله محقق داماد: قانون حجاب غیر قابل اجراست
- مسعود پزشکیان: پرستارها برای یک شب کار ۲۵ هزار تومان میگرفتند/ وقتی ارز نباشد بنزین گران میشود
- محسنی اژهای: مسئله حجاب و عفاف با وضعیت کنونی با هیچ منطقی درست نیست
- توماج صالحی از زندان آزاد شد
رابرت وود، معاون سفیر ایالات متحده در سازمان ملل، روز پنجشنبه در جریان نشست شورای امنیت اعلام کرد که بر اساس اطلاعات واشنگتن، در حال حاضر ۸ هزار سرباز کره شمالی در «منطقه کورسک» روسیه حضور دارند.
به گزارش یورونیوز؛ منطقه مرزی کورسک در غرب روسیه و در همسایگی اوکراین واقع است و آقای وود ضمن اعلام این خبر گفت: «اکنون پرسشی از همکار روس خود دارم: آیا روسیه همچنان اصرار دارد که هیچ نیرویی از کره شمالی در روسیه وجود ندارد؟»
نماینده روسیه در شورای امنیت به این پرسش وود پاسخی نداد و مسکو نیز تا کنون حضور نیروهای کره شمالی در خاکش را نه تکذیب و نه مستقیماً تایید کرده است.
از سوی دیگر، کره شمالی که در ابتدا هر ادعایی در این باره را انکار میکرد، اکنون از ایدۀ استقرار نیروهایش در این منطقه مطابق با قوانین بینالمللی دفاع میکند.
نیروهای کره شمالی با «لباسها و تجهیزات روسی»
یک روز پیش از این نیز لوید آستین، وزیر دفاع آمریکا هشدار داده بود که نیروهای کره شمالی با «لباسها و تجهیزات روسی» در حال حرکت به سمت اوکراین هستند.
او که در یک کنفرانس مطبوعاتی در واشنگتن با حضور کیم یونگ هیون، وزیر دفاع کره جنوبی صحبت میکرد، این موضوع را «یک تحول خطرناک و بیثبات کننده» خواند و افزود که برخی از واحدهای پیشروی کره شمالی در حال حاضر وارد منطقه کورسک شدند و «احتمال بسیار زیادی» وجود دارد که روسیه از این نیروها در جنگ استفاده کند.
لوید آستین گفت حضور نیروهای کره شمالی در خاک روسیه، پتانسیل گسترش یا طولانی شدن درگیری در اوکراین را به همراه دارد.
او در پاسخ به این سوال که آیا این امر میتواند کشورهای دیگری را نیز به دخالت مستقیم در این درگیری ترغیب کند، توضیح زیادی نداد و تنها گفت که میتواند «دیگران را تشویق به اقدام کند».
مقامات ایالات متحده بر این باورند که دلیل استفاده از نیروهای کره شمالی برای تقویت موضع دفاعی روسیه، تلفات سنگین مسکو در این جنگ است که بطور قابل توجهی قدرت نظامی این کشور را کاهش داده است.
آستین نیز گفت: «آنها به این دلیل چنین کاری انجام میدهند که پوتین تعداد زیادی از نیروهایش را از دست داده است.»
وی خاطرنشان کرد که روسیه به دنبال تامین تسلیحات نظامی مورد نیاز خود از کشورهایی از جمله ایران و کره شمالی نیز بوده است.
حملات روسیه به خاک اوکراین که در فوریه ۲۰۲۲ میلادی آغاز شد همچنان ادامه دارد و منجر به تصاحب مناطق بسیاری در شرق این کشور شده است.
اوکراین نیز در اقدامی متقابل و با هدف کاهش فشار روسیه بر جبهههای شرقی، در اوت سال جاری به منطقه مرزی کورسک روسیه حمله کرد و همچنان نیز بخشهایی از این منطقه را در اختیار دارد.
تاکنون کشورهایی از جمله ایالات متحده، بریتانیا، کره جنوبی و اوکراین، دولت روسیه را به نقض قطعنامههای سازمان ملل به دلیل استفاده از نیروهای کره شمالی متهم کردهاند؛ یعنی استفاده از نیروی نظامی کشوری که مدتهاست با هدف توقف فعالیتهایش در توسعه سلاحهای هستهای و موشکهای بالستیک، تحت تحریمهای سازمان ملل است.
تنش میان چین و ایالات متحده
روز پنجشنبه همچنین در جریان نشست شورای امنیت سازمان ملل، میان نمایندگان چین و ایالات متحده بر سر اتهامات واشنگتن مبنی بر اینکه پکن اقدام به حمایت گسترده از صنایع دفاعی روسیه کرده، تنشهایی روی داد.
رابرت وود گفت: «چین وقتی به روسیه در راه انداختن بزرگترین جنگ اروپا در دهههای اخیر کمک میکند، نمیتواند دیگر ادعا کند که در راه صلح قدم برمیدارد. حمایت چین از روسیه تعیین کننده است و باعث طولانی شدن این جنگ میشود.»
گنگ شوانگ، معاون سفیر چین در سازمان ملل نیز گفت که چین به هیچ یک از طرفین درگیری در اوکراین، تسلیحاتی ارائه نکرده است و بشدت صادرات اقلام دو منظوره (محصولاتی که میتوانند هم برای اهداف نظامی و هم غیرنظامی استفاده شوند) را بر اساس قوانین جهانی مدیریت کرده است.
او نیز واشنگتن را متهم کرد که «دشمنسازی میکند و به این رویارویی دامن میزند» و افزود: «ما با رویه ایالات متحده برای متهم کردن چین در موضوع اوکراین و تحریم شرکتها و نهادهای چینی مخالفیم.»
ایالات متحده روز چهارشنبه تحریمهایی را علیه حدود ۴۰۰ شخص و نهاد از بیش از ۱۲ کشور مختلف از جمله چین وضع کرد که دلیل آن، حمایتهای آنها از تهاجم مسکو به اوکراین بوده است.
آموزش بیش از ۱۲ هزار شهروند کره شمالی در پنج پایگاه روسیه
اوکراین روز چهارشنبه در جریان یک نشست اضطراری دیگر شورای امنیت، هویت سه ژنرال کره شمالی را که سربازان این کشور آسیایی را در جنگ روسیه را همراهی میکنند، اعلام کرد.
سرگی کیسلیسا، سفیر اوکراین در سازمان ملل گفت که آنها انتظار دارند ۴۵۰۰ سرباز کره شمالی این هفته در مناطق مرزی مستقر شوند و در ماه نوامبر بطور مستقیم در عملیات جنگی علیه نیروهای اوکراینی شرکت کنند.
او گفت که بیش از ۱۲ هزار شهروند کره شمالی هم اکنون در پنج پایگاه در شرق روسیه آموزش میبینند که شامل دستکم ۵۰۰ افسر و سه ژنرال از ستاد کل است.
کیسلیسا گفت که علاوه بر یونیفورم روسی و سلاحهای سبک روسی، به این سربازان اسناد هویتی روسی نیز ارائه میشود تا از این مسیر حضورشان را «پنهان» کنند. او گفت که انتظار میرود سربازان کرهای عمدتا در واحدهایی ادغام شوند که توسط اقلیتهای قومی آسیایی روسیه از جمله بوریاتها (بزرگترین گروه بومیان در سیبری) اداره میشود.
کیم سونگ، سفیر کره شمالی در سازمان ملل نیز از همکاریهای نظامی رو به رشد کشورش با روسیه دفاع کرد و گفت که پیونگ یانگ آماده پاسخگویی در صورت تهدید «حاکمیت و منافع امنیتی» روسیه است.
آسوشیتدپرس به نقل از یک مقام اوکراینی نوشت که نیروهای کره شمالی هم اکنون در ۵۰ کیلومتری مرز اوکراین با روسیه مستقر شدند. این مقام که مجاز به افشای این اطلاعات نبود و به شرط ناشناس ماندن صحبت کرده بود، جزئیات بیشتری ارائه نداد.
انتقاد زلنسکی از متحدان غربی
در آخرین واکنشها به تحولات غرب روسیه، ولودیمیر زلنسکی رئیسجمهور اوکراین به انتقاد از واکنش «صفر» متحدانش در قبال استقرار نیروهای کرهشمالی برای جنگ در اوکراین پرداخت.
او گفت که این واکنش ضعیف، ولادیمیر پوتین را تشویق میکند تا بر این نیروها بیفزاید.
زلنسکی در مصاحبه با شبکه تلویزیونی «کیبیاس» کره جنوبی گفت که مسکو حتی در تلاش برای توافق با کره شمالی بر سر اعزام گروههایی از مهندسان همچنین «تعداد قابل توجهی از غیرنظامیان» برای کار در برنامههای نظامی روسیه است.
او افزود: «پوتین در حال بررسی واکنش غرب است... و من معتقدم که پس از همه آنچه دیدم، پوتین تصمیم میگیرد و احتمالا تعداد این نیروها را افزایش میدهد... امروز هیچ واکنشی وجود ندارد، صفر است».
زلنسکی همچنین گفت که از «سکوت» چین، دومین اقتصاد جهان در قبال استقرار این نیروها شگفتزده شده است.