- خمیازه کشیدن خطرناک تر از آن چیزی است که می دانید
- چرا خمیازه واگیردار است؟
- آیا کوسه ها در برابر انسان خوی تهاجمی دارند یا فقط از خود دفاع میکنند؟
- ترامپ: بدون بمباران با ایران به توافق میرسیم
- اعلام جرم دادستانی تهران علیه چند رسانه در رابطه با انتشار اخبار حادثه بندر شهید رجایی
- وزارت دفاع: محموله نظامی در حادثه آتش سوزی بندر شهید رجایی وجود نداشت
- انفجار در بندرعباس + عکس و فیلم
- دونالد ترامپ: پاپ فرانسیس آدم خوب و سخت کوشی بود
- اولین عکس از پیکر پاپ فرانسیس در تابوت
- ترامپ: آمریکا مذاکرات بسیار خوبی با ایران داشته است
- ترامپ به روسیه و اوکراین: توافق و تجارت کنید و پولدار شوید
- فرایند اعلام مرگ پاپ فرانسیس چگونه است و مراحل عزاداری چگونه است؟
- تعرفه ۱۰۰ درصدی واردات خودرو فعلا اجرا نمی شود
- سخنگوی دولت: زیرساخت های مناسب برای سرمایه گذران آمریکایی وجود ندارد
- واکنش علی ربیعی به لغو جشنواره کوچه در بوشهر
- مجوز برگزاری فستیوال «کوچه» بوشهر صادر شد
وزیر بهداشت: واکسیناسیون کرونا در ایران باعث شگفتی اندیشمندان شد
وزیر بهداشت گفت: قابلیت و توانایی علمی یک پزشک از مهمترین دلایل اعتماد مردم به جامعه پزشکان است، اما طبیب، پزشکی است که درمان را با حس همدردی و محبت نسبت به بیمار خود همراه کند. پزشکی فقط علم نیست بلکه با روح، عواطف و احساسات بیماران سر و کار دارد و پزشک، بیمار را باید برادر، پدر و فرزند و خانواده خودش بداند و این شفقتی است که پزشکی را زینت میبخشد و تاثیر شگرفی در درمان دارد.
به گزارش اکوپل نیوز به نقل از وبدا، دکتر بهرام عین اللهی در مراسم تجلیل از خدمات جامعه پزشکی و تکریم و معارفه روسای کل سازمان نظام پزشکی که با حضور دکتر قالیباف، رییس مجلس شورای اسلامی و جمعی از مسئولان در مرکز همایشهای بین المللی صدا و سیما برگزار شد، اظهار داشت: پزشکی جدای از اینکه یک علم باشد، بیشتر یک هنر است. یکی از ضروریترین ویژگیهای پزشک خوب، حس بشر دوستانه اوست، چون راز مراقبت از بیمار، در علاقه به وی نهفته است.
وی افزود: همه ما پزشکانی را ترجیح میدهیم که بدون توجه به موقعیت اقتصادی، اجتماعی و سیاسی بیماران، به آنان به عنوان یک بیمار و به صورت یکسان، توجه کنند.
مقام معظم رهبری بر توجه بر عدالت در همه امور تاکید کردند و سیاستهای عدالت محور وزارت بهداشت، مهم است. همه مردم باید از نظر بهداشت و درمان، یکسان باشند.
همکاری نزدیک وزارت بهداشت و سازمان نظام پزشکی میتواند به تحقق این امر، بیانجامد. نظام پزشکی باید مدافع حقیقی مردم و جامعه پزشکی باشد، چون یک سازمان مردمی است.
وزیر بهداشت یادآور شد: بعد از پیروزی انقلاب، مسئولیتهای بزرگی بر دوش جامعه سلامت گذاشته شد و جوانان مدافع سلامت باید شهرها و روستاها را طی میکردند تا عقب ماندگیهای گذشته را جبران کنند و در همین حین، مساله دفاع مقدس پیش آمد و در جبههها نیز این عزیزان به درمان مجروحین میپرداختند.
دکتر عین اللهی تاکید کرد: جهاد سلامت در طول بیش از ۴ دهه گذشته ادامه داشت تا اینکه در دو سال اخیر به حد اعلای خودش رسید، چون جنگ جهانی با ویروس منحوس کرونا در ایران، موجب بسیج مدافعان سلامت شد و آنها را در خط مقدم نبردی دشوار قرار داد.
جامعه پزشکی در دفاع از سلامت تا پای جان ایستاده اند و برای تامین سلامت مردم، خود را به آب و آتش زدند. در روزگاری که خیلیها به خاطر ترس از کرونا از منزل خارج نمیشدند، اما جامعه پزشکی و پرسنل سلامت، عاشقانه در مراکز بهداشتی و درمانی، خدمت میکردند.
وی ادامه داد: ما طبیب و جامعه سلامت هستیم و صنعتگر، تاجر و سیاستمدار نیستیم و باید قدر خودمان را بدانیم و نمیتوانیم درمان مردم را معطل تصمیم گیری این و آن کنیم. جان مردم، مهمترین نعمت خدا به آنها است و حفظ جان مردم، نخستین اولویت ما است و باید برای آنها اهمیت و احترام قائل شویم.
ما کادر سلامت سوگند خورده ایم که هر که از این درآید درمانش کنیم و از ایمانش نپرسیم.
وزیر بهداشت خاطرنشان کرد: در دفاع از سلامت، همه رنگها رنگ میبازد و به رنگ سپید سلامت در میآید، همه شکاف ها، اختلاف ها، چند دستگیها و پراکندگیها در مفهوم بزرگ انسانیت حل میشود و روح ایثار و فداکاری مدافعان سلامت، دلهای مرده را بیدار و روانهای افسرده را امیدوار خواهد کرد.
دکتر عین اللهی تاکید کرد: بیماری همه گیر کرونا نشان داد که سلامت، تک بعدی نیست بلکه بر همه ابعاد زندگی و معیشت زندگی مردم، تاثیر میگذارد و امروز بسیاری از مسائل اقتصادی ناشی از عدم سلامت است بنابراین امروز همه سیاستگذاران بر اهمیت سلامت، بیش از پیش پی برده و میبرند.
امروز شاهد حرکت باشکوه مردم در واکسیناسیون عمومی علیه کرونا هستیم که باعث شگفتی اندیشمندان شده و این برای تحول عظیم در آینده سلامت مردم، امیدبخش است.
وی افزود: تا تیرماه امسال، ۵ میلیون دُز واکسن کرونا در کشور تزریق شده بود، اما امروز به ۸۴ میلیون دُز رسیده که یک رکورد جهانی است که با حمایت مردم، این امر میّسر شد.
دوران دفاع مقدس نیز نشان داد که اگر مردم را به صحنه بیاوریم، موفق خواهیم بود. هر برنامهای در صورتی به موفقیت میرسد که مردم در آن مشارکت داشته باشند و اگر مردم از هر برنامهای حمایت نکنند، با شکست روبرو خواهد شد.
صحنه با شکوهی از همبستگی و همکاری در مسیر اهداف مقدس سلامت با دستور رییس جمهور و معاون اول وی و با مشارکت همه دستگاه ها، نیروهای مسلح و بانک مرکزی شکل گرفت و این حرکتی تاریخی برای رفع ناراحتیها و آلامی بود که در مرداد ماه شاهد مرگ بیش از ۷۰۰ نفر در روز بودیم که یک فاجعه ملی بود.
وزیر بهداشت از اجرای نظام ارجاع، پرونده الکترونیک سلامت، پوشش گسترده بیمه همگانی، رشد جمعیت، لزوم اصلاح سبک زندگی، ارتقای کیفیت داروهای ایرانی و خودکفایی در حوزه دارو و تجهیزات پزشکی، کاربردی شدن پژوهشهای حوزه سلامت، تقویت و گسترش شرکتهای دانش بنیان و پارکهای علم و فناوری و همچنین اهمیت دادن به بهداشت و پیشگیری به عنوان مهمترین اهداف و سیاستهای وزارت بهداشت یاد کرد و گفت: امروز رشد پایین جمعیت، تهدید بسیار بزرگی برای نظام است.
در حال حاضر حدود ۱۲ درصد از جمعیت کشور سالمند هستند و تا چندین سال آینده به ۳۰ درصد میرسد و وزارت بهداشت به ویژه در درمان ناباروری و سایر مسائل مربوطه، به حرکت انقلابی مجلس برای اجرایی شدن طرح جوانی جمعیت کمک میکند.
دکتر عین اللهی گفت: تمام زمینههای آموزش مترقی را در کشور داریم و هیچ مشکلی در دانشگاههای علوم پزشکی از نظر وجود اساتید مجرب و خبره نداریم.
مشکل اصلی ما امروز در مدیریت آموزش است که با برنامه تحول در آموزش، از عدم تکمیل ظرفیتهای آموزشی جلوگیری و بر تربیت نیروهای انسانی جوان و نابغه ایرانی تاکید میکنیم. حوزه پزشکی ایران در سالهای اول انقلاب به پزشکان خارجی وابسته بود، اما امروز در نقطهای قرار گرفته ایم که به خودکفایی سلامت و درمان رسیده ایم و پذیرای بیماران کشورهای همسایه هستیم.
وی خاطرنشان کرد: پزشک در فرهنگ کهن ایرانی همواره از جایگاه ویژهای برخوردار بوده که این جایگاه به واسطه تعالیم ارزشمند اسلامی، رنگ قداست به خود گرفته است. در باور اسلامی، طبابت، عبادت است و وقتی دانش، تجربه، تعهد و عاطفه یک پزشک، غبار غم و اندوه را از چهره بیمار و خانواده اش میزداید، میتوان پزشکی را یک رسالت دانست نه یک شغل.
وزیر بهداشت گفت: از امام صادق (ع) نقل شده که مردم به سه چیز نیاز دارند؛ دین شناسِ دانای پرهیزگار، حاکمِ نیکوکار و پزشکِ دانای مورد اعتماد. رسالت جامعه پزشکی شامل حفظ و ارتقای سلامتی و در صورت بیماری، پرداختن به درمان است.
پزشکان با ادای سوگند، متعهد میشوند که به نجات بیماران بپردازند. بیمار میداند که میتواند به پزشک اعتماد کند و تصمیم گیری در مورد سلامت خود را به پزشک واگذارد.