- زنجبیل چگونه به کاهش قند خون کمک میکند
- فواید گردوی آمریکایی برای قلب
- فواید اسفناج برای سلامتی
- چطور مغز خود را با ۸ خوراکی تقویت کنیم
- چای ماچا بخورید تا قلبی سالم داشته باشید
- خوردن تمشک آبی (بلوبری) چه تاثیری بر بدن دارد؟
- خمیازه کشیدن خطرناک تر از آن چیزی است که می دانید
- چرا خمیازه واگیردار است؟
- آیا کوسه ها در برابر انسان خوی تهاجمی دارند یا فقط از خود دفاع میکنند؟
- ترامپ: بدون بمباران با ایران به توافق میرسیم
- اعلام جرم دادستانی تهران علیه چند رسانه در رابطه با انتشار اخبار حادثه بندر شهید رجایی
- وزارت دفاع: محموله نظامی در حادثه آتش سوزی بندر شهید رجایی وجود نداشت
- انفجار در بندرعباس + عکس و فیلم
- دونالد ترامپ: پاپ فرانسیس آدم خوب و سخت کوشی بود
- اولین عکس از پیکر پاپ فرانسیس در تابوت
- ترامپ: آمریکا مذاکرات بسیار خوبی با ایران داشته است
رئیس کل بانک مرکزی: با راه اندازی «محچک» آخرین حلقه اجرایی قانون جدید چک عملیاتی شد
رئیس کل بانک مرکزی در مراسم رونمایی از سامانه محچک گفت: یکی از پیچیدهترین سامانههای بانکی به لحاظ فنی و اجرایی در آستانه هفته دولت به همت بانک مرکزی و همکاری قوه قضائیه و شبکه بانکی به سرانجام رسیده است و یکی از تحولات مهم بانکی با بازگشت اعتبار به چک با راه اندازی این سامانه عملیاتی شد.
به گزارش اکوپل نیوز، علی صالح آبادی در این مراسم با اشاره به شروع کار آزمایشی این سامانه از خردادماه سال جاری تصریح کرد: امکان مسدودسازی حسابها به میزان مبلغ کسری چک از طریق این سامانه فراهم شده است و محچک اخرین حلقه تکمیل اجرایی شدن قانون جدید چک است که به همراه اقدامات پیشین، اعتبار به چک در حوزه فعالیت اقتصادی را بازگردانده شد.
صالح آبادی افزود: چک یکی از مهمترین ابزارهای پرداخت اعتباری در کشور است که معتبر شدن آن به تسهیل تجارت و شکوفایی کسب و کارها کمک خواهد کرد و از این جهت راه اندازی سامانه محچک واجد آثار اقتصادی نیز خواهد بود.
رئیس کل بانک مرکزی کاهش پروندههای مرتبط با چک در قوه قضاییه را از دیگر آثار محچک برشمرد و گفت: سازوکار اجرایی محچک با زیرساخت فناورانه خود و امکان مسدودسازی برخط مبلغ چک در تمامی حسابهای صادرکننده چک، باعث کاهش پروندههای مربوط به چک در قوه قضائیه شده است. همچنین این امکان را برای قوه قضائیه فراهم میکند که عملیات توقیف را به صورت آنلاین انجام دهد.
صالح آبادی اظهار کرد: امروز شاهد تحولی مهم در صنعت بانکداری هستیم که با اعتماد بیشتر به چک نیاز به ابزارهای پرداخت نقدی کمتر شده و فعالان اقتصادی با اعتماد بیشتر به چک میتوانند بدون اتکا به پرداخت نقدی فعالیتهای خود را انجام دهند.
رئیس کل بانک مرکزی با اشاره به برنامه بانک مرکزی برای گسترش ابزارهای پرداخت اعتباری افزود: اوراق گام نیز یکی از ابزارهای پرداخت اعتباری است که ضمانت پرداخت آتی توسط شبکه بانکی در قالب اوراق گام (گواهی اعتبار مولد) انجام میشود. استفاده از این ابزار میتواند با کاهش فشار بر منابع شبکه بانکی کمک مهمی به رونق بخشهای تولیدی خواهد بود.
صالح آبادی افزود: در حالیکه در یک و نیم سال گذشته ۸۸۰۰ هزار میلیارد تومان اوراق گام منتشر شده بود، این رقم در یک ماهه گذشته به بیش از ۷۵۶۰ هزار میلیارد تومان رسیده است. با مصوبه هیئت عامل بانک مرکزی و شورای پول و اعتبار امکان تنزیل اوراق گام بلافاصله پس از انتشار فراهم شده است که این امر دلیل اصلی استقبال از این اوراق در یک ماه گذشته است.
رئیس کل بانک مرکزی خاطرنشان کرد: محچک ضمن بازگرداندن اعتبار به چک به قوه قضائیه در کاهش پروندهها هم کمک شایانی کرده است.
صالح آبادی در پایان ضمن قدردانی از تلاشهای سایر دستگاهها در اجرایی شدن قانون جدید چک خاطر نشان کرد: با همکاری و هم افزایی سازنده مجلس، قوه قضائیه و شبکه بانکی، اجرایی شدن قانون جدید چک به لحاظ فنی به اتمام رسیده است.