- زنجبیل چگونه به کاهش قند خون کمک میکند
- فواید گردوی آمریکایی برای قلب
- فواید اسفناج برای سلامتی
- چطور مغز خود را با ۸ خوراکی تقویت کنیم
- چای ماچا بخورید تا قلبی سالم داشته باشید
- خوردن تمشک آبی (بلوبری) چه تاثیری بر بدن دارد؟
- خمیازه کشیدن خطرناک تر از آن چیزی است که می دانید
- چرا خمیازه واگیردار است؟
- آیا کوسه ها در برابر انسان خوی تهاجمی دارند یا فقط از خود دفاع میکنند؟
- ترامپ: بدون بمباران با ایران به توافق میرسیم
- اعلام جرم دادستانی تهران علیه چند رسانه در رابطه با انتشار اخبار حادثه بندر شهید رجایی
- وزارت دفاع: محموله نظامی در حادثه آتش سوزی بندر شهید رجایی وجود نداشت
- انفجار در بندرعباس + عکس و فیلم
- دونالد ترامپ: پاپ فرانسیس آدم خوب و سخت کوشی بود
- اولین عکس از پیکر پاپ فرانسیس در تابوت
- ترامپ: آمریکا مذاکرات بسیار خوبی با ایران داشته است
نظام مالیاتی به هیج دستگاهی معافیت نمیدهد
رئیس سازمان امور مالیاتی کشور با بیان اینکه در کشور ۵۲ درصد رشد اظهارنامه اتفاق افتاده است گفت: در استان مرکزی نیز تعداد اظهارنامه اشخاص حقیقی ۵۰ درصد رشد داشته است.
به گزارش اکوپل نیوز؛ داود منظور روز پنجشنبه ۱۲ آبان ماه در شورای گفت و گوی دولت و بخش خصوصی استان مرکزی اظهار کرد: اعتقاد ما بر این است که نظام مالیاتی ضمن اینکه میبایست درآمدهای دولت را تامین کند، قطعا باید بر اساس اصل عدالت عمل کند و نباید هیچگونه اجحافی در حق مودیان صورت گیرد، لذا رویکرد مراجع مختلف دادرسی که در نظام مالیاتی در آیین دادرسی مالیاتی پیش بینی شده است که به تحقق عدالت کمک کنند. هیچ مالیاتی نباید وصول شود، الا به موجب قانون، لذا تلاش ما بر این است که از برخوردهای سلیقهای به ویژه با مودیان اجتناب شود.
وی افزود: گاها دلخوریهایی در مباحث مالیاتی وجود دارد که باعث نگرانیهایی در مدیریت سازمان میشود لذا تصمیم بر برگزاری این نشستهای رو در رو گرفته شد که استان مرکزی سومین استانی است که به آن سفر داشته ایم.
رئیس سازمان امور مالیاتی کشور با اشاره به اینکه مالیات باید از همه مودیان اخذ شود تصریح کرد: متاسفانه این ذهنیت در برخی فعالان اقتصادی وجود دارد که فعالان وابسته به حاکمیت به ویژه مجموعههای اقتصادی ذیل نظر دفتر مقام معظم رهبری مالیات نمیدهند، اما نادرست است و تمام این فعالان دارای پرونده مالیاتی بوده و مالیات خود را مانند سایر بخشهای اقتصادی پرداخت میکنند، اگر در قانون معافیت ذکر شده باشد اجرا خواهد شد، اما در این خصوص معافیتی در قانون برای مودی خاص وجود ندارد.
منظور اضافه کرد: حدود ۴۰ معافیت در قانون مالیاتهای مستقیم برای بخشهای مختلف پیش بینی شده است، آستان قدس رضوی مالیات را به صورت جمعی-خرجی پرداخت میکند به طوریکه مالیات پرداختی به سازمان برای امور عام المنفعه استرداد میشود.
وی با بیان اینکه جزئیات مربوط به شرکتهای ذیل نهادها بررسی و شناسایی شده ادامه داد: نظام مالیاتی نسبت به هیج دستگاهی معافیت نمیدهد الا اینکه قانون لحاظ کرده باشد که قانون تاکنون تعریفی برای معافیت به صورت خاص نداشته است.
رئیس امور مالیاتی کشور با تاکید بر اینکه نظام مالیاتی باید بیش از هرچیز بر فرارهای مالیاتی تمرکز داشته باشد، بیان کرد: در سال گذشته ۲.۲ میلیون مودی جدید مالیاتی شناسایی و ۱.۵ میلیون اظهار نامه جدید دریافت شده است. مالیات باید بر اساس درآمد، مشمول مالیات باشد. این درآمد در سالهای گذشته قابل شناسایی نبود، اما امسال با توجه به اطلاعاتی که دریافت میشود، شناسایی شده است.
منظور ادامه داد: در کشور ۵۲ درصد رشد اظهارنامه ایجاد و در استان مرکزی نیز تعداد اظهارنامه اشخاص حقیقی ۵۰ درصد رشد داشته است. تعداد اظهارنامههای کشور از دو میلیون و ۹۱۵ هزار اظهارنامه در سال ۱۴۰۰ به ۴ میلیون و ۴۵۰ هزار اظهارنامه در سال جاری رسیده است، البته بسیاری از این مودیان جدید، مشاغل کوچک هستند که این مشاغل نیز باید شناسایی و بررسی شوند.
وی اضافه کرد: در تبصره ماده ۱۰۰ در سال جاری، مالیات یک میلیون و ۸۵۰ هزار واحد صنفی صفر شده چراکه درآمدها به قدری پایین بوده که مشمول مالیات نمیشده اند.
رئیس سازمان امور مالیاتی کشور اضافه کرد: همچنین در سال جاری برای حدود ۳ میلیون و ۳۰۰ هزار واحد صنفی، مالیات مقطوع تعیین شده که ۵ درصد اینها بالغ بر ۵۰ درصد مالیات را پرداخت میکنند.
منظور در خصوص تجار و واحدهای اقتصادی بزرگ گفت: در این راستا معادلات فرق دارد و اطلاعات در اظهارنامهها دریافت و رسیدگی میشود تا در زمان رسیدگی به این اطلاعات جامع که به ممیزین ارائه میشود، مورد توجه قرار گیرد.
وی با بیان اینکه دستورالعملهایی که به ممیزین داده میشود مبنی بر این است که با چه چارچوبی رسیدگی شود و تلاش بر این است که در بخشهای مختلف چارچوبها تعریف شود و به صورت سلیقهای رفتار نشود خاطرنشان کرد: به ممیزین اعلام شده که همانگونه که تشخیص پایین مالیات جرم است، مالیات پایین و غیرمستند نیز جرم محسوب میشود.
منظور ادامه داد: برای اولین بار در تاریخ مالیات کشور، علیه ۱۰ نفر از ممیزین که برگه تشخیص غیرمتعارف کشیده بودند ادعانامه و کیفرخواست صادر شده است؛ در این شرایط ممیزین نیز بسیار دست به عصا شده اند چراکه میدانند بر این موضوع حساس هستیم. قرار نیست پول زور از کسی برای تامین بودجه دولت بگیریم بلکه مالیات باید بر اساس اصول منصفانه دریافت شود.
وی خاطرنشان کرد: در قانون ۲۵۱ مکرر بخشی از فرآیند دادرسی مالیاتی وجود ندارد، این ماده برای رسیدگی به موارد بی عدالتی مشمول است.
وی ادامه داد: امسال دستورالعملها در رسیدگیها بسیار سختگیرانه شده و از هر استان برای پروندههای بزرگ، ممیزی را از استانهای دیگر میگیریم که رسیدگیها دقیق باشد و با موارد خلاف هم به شدت برخورد میشود.
منظور ادامه داد: نظام مالیاتی باید سالم و مورد اعتماد مردم باشد و این اعتقاد قلبی است که در عمل هم باید ثابت شود. همکاران ما اغلب پاکدست و پرتلاش و جزو ساعیترین همکاران دولت هستند و با همکارانی که تخلف دارند برخورد جدی میشود.