کد خبر: ۱۰۳۷۹
۰۲ فروردين ۱۴۰۲ - ۰۲:۵۹
وزارت امر به معروف و نهی از منکر حکومت طالبان اعلام کرد که هیچ کسی در افغانستان نباید از نوروز تجلیل کند.

وزارت امر به معروف و نهی از منکر حکومت طالبان، نوروز را «جشن غیراسلامی» خواند و اعلام کرد که هیچ کسی در افغانستان نباید از نوروز تجلیل کند.

به گزارش اکوپل نیوز به نقل از بی بی سی؛ محمد یحیی عارف، از مقام‌های این وزارتخانه در یک پیام ویدیویی که از سوی این وزارت منتشر شده تاکید کرد که نوروز عید مسلمانان نیست و گفت: «کسانی‌که از نوروز تجلیل می‌کنند و به آن احترام می‌گذارند، از دایره اسلام خارج می‌شوند». او با خواندن آیات و احادیثی و ارائه تفسیر از آن تاکید می‌کند که نوروز «عید مجوسیان است و عید غیرمسلمانان است و عید مشرکین است» و می‌گوید مسلمانان باید از تجلیل آن اجتناب کنند.

طالبان تجلیل از نوروز در افغانستان را ممنوع کرد

این در حالی است که بسیاری این رویکرد طالبان را نگاه و تفسیری بنیادگرایانه به نوروز می‌دانند و حتی برخی از پژوهشگران دینی افغانستان از جمله محمد محق با چنین تفسیری از آموزه‌های اسلامی درباره نوروز موافق نیستند و بر این باورند که این جشن متعلق به یک قوم و یک منطقه نیست و یکی از دستاورد‌های تمدنی جامعه انسانی است.

آقای محق که یک اسلام‌شناس اهل افغانستان است قبلاً در صحبت با رسانه‌های گفته است که هیچ حکمی در اسلام در تحریم نوروز وجود ندارد. او گفته است: «یعنی مطلقاً در قرآن مجید هیچ چیزی در مورد نوروز نیست و در احادیث معتبر نبوی هم هیچ چیزی نیست.» او بر این باور است که روایات ضعیف و برخی فتوا‌هایی که وجود دارد در نتیجه کشمکش‌های سیاسی و تاریخی به وجود آمده است.

حکومت طالبان همچنین سال گذشته مانع برگزاری جشن سنتی نوروز در زیارتگاه‌ها از جمله در مزارشریف شد و سپس در فرمانی، نوروز را از روز‌های تعطیل در تقویم رسمی نیز حذف کرد.

بنا به گزارش‌ها با وجود ممانعت طالبان، نوروز در کابل در یک زیارتگاه شیعیان تجلیل شد و به نظر می‌رسد به دلیل تعلق این محل به شیعیان مانع مراسم نشدند.

اما در زیارتگاه موسوم به «روضه شریف» در مزارشریف، مرکز ولایت بلخ که همواره نوروز به صورت گسترده و رسمی برگزار می‌شد، مراسمی برگزار نشده است.

طالبان پیشتر تعطیلی عمومی روز نوروز را از تقویم رسمی افغانستان حذف کرده بودند.

قبل از بازگشت طالبان به قدرت، نوروز و «جشن دهقان» همه سال در اول حمل/فروردین در شهر‌های مختلف افغانستان به شکل گسترده تجلیل می‌شد.

علیرغم ممنوعیت، حتی پس از باگشت طالبان این جشن سنتی از سوی خانواده‌ها تجلیل می‌شود. پختن سمنک/سمنو و اجرای ترانه‌های بهاری هنگام پختن آن و تهیه «هفت میوه» از معمول‌ترین رسوم نوروزی در میان مردم افغانستان است.

گزارش خطا
ارسال نظرات
نام
ایمیل
نظر