- زنجبیل چگونه به کاهش قند خون کمک میکند
- فواید گردوی آمریکایی برای قلب
- فواید اسفناج برای سلامتی
- چطور مغز خود را با ۸ خوراکی تقویت کنیم
- چای ماچا بخورید تا قلبی سالم داشته باشید
- خوردن تمشک آبی (بلوبری) چه تاثیری بر بدن دارد؟
- خمیازه کشیدن خطرناک تر از آن چیزی است که می دانید
- چرا خمیازه واگیردار است؟
- آیا کوسه ها در برابر انسان خوی تهاجمی دارند یا فقط از خود دفاع میکنند؟
- ترامپ: بدون بمباران با ایران به توافق میرسیم
- اعلام جرم دادستانی تهران علیه چند رسانه در رابطه با انتشار اخبار حادثه بندر شهید رجایی
- وزارت دفاع: محموله نظامی در حادثه آتش سوزی بندر شهید رجایی وجود نداشت
- انفجار در بندرعباس + عکس و فیلم
- دونالد ترامپ: پاپ فرانسیس آدم خوب و سخت کوشی بود
- اولین عکس از پیکر پاپ فرانسیس در تابوت
- ترامپ: آمریکا مذاکرات بسیار خوبی با ایران داشته است
خطرات مصرف الکل صنعتی چیست؟
مشروبات الکلی دستساز اغلب حاوی متانول است. این ماده بهعنوان سوخت و حتی ضدیخ قابلاستفاده است و از آن در صنایع شیمیایی نیز استفاده میشود. با این وجود، نوشیدن الکلهای حاوی متانول، عوارض خطرناکی دارد و حتی میتواند کُشنده باشد.
بهنوشته نشریه آلمانی اشترن؛ اگرچه اتانول موجود در نوشیدنیهای الکلی استاندارد و متانول از نظر ساختار شیمیایی بسیار شبیه بههم هستند، اما از نظر اثرات سمی بسیار متفاوتند. طعم متانول و اتانول قابلتشخیص نیست. تشخیص خانگی متانول و تمایز آن از اتانول ساده نیست و این کار، نیازمند روشهای آزمایشگاهی است.
مصرف متانول همیشه خطرناک است و چیزی به نام دوز بیضرر وجود ندارد.
اولین علائم مسمومیت با متانول، شبیه یک مسمومیت معمولی است. افراد، مبتلا به خستگی، حالت تهوع، سردرد یا سرگیجه میشوند؛ بنابراین قضاوت در مورد اینکه آیا کسی مست است یا مسمومیت با متانول در حال وقوع است یا خیر، نمیتواند آسان باشد. این را فقط یک پزشک آزمایش خون میتواند روشن کند. علائم شدید میتواند تنها یک ساعت پس از نوشیدن الکل، ظاهر شود.
متانول در بدن ابتدا به فرمالدئید و سپس به اسید فرمیک تبدیل میشود. اسید فرمیک به عصب بینایی حمله میکند و میتواند منجر به کوری شود. اختلالات بینایی یکی از اولین علائم جدی مسمومیت با متانول است.
کلیهها و همچنین کبد و سیستم عصبی مرکزی نیز مورد حمله قرار میگیرند؛ ایست تنفسی نیز امکانپذیر است. در صورت عدمدرمان، مسمومیت معمولا کُشنده است.
با این حال، فرآیندهای تجزیه متانول در همه افراد متفاوت است. محققان تصور میکنند که مصرف ۵ تا ۱۰ میلیلیتر متانول خالص، منجر به نابینایی میشود. نوشیدن بیش از ۲۰ تا ۳۰ میلیلیتر میتواند کُشنده باشد.
در صورت مسمومیت با متانول چه باید کرد؟
اولین گام در پیشگیری از مسمومیت با متانول، پرهیز از نوشیدن هر مایع مشکوکی است که بوی شدید الکل دارد.
در صورت بروز اولین علائم مسمومیت، باید بلافاصله با اورژانس تماس بگیرید. در بیمارستان، معده شستشو میشود و به شما داروهایی تجویز میشود که تجزیه متانول به اسید فرمیک را مسدود میکند.
اقدام دیگر تجویز اتانول است. این کار تجزیه متانول به اسید فرمیک را متوقف میکند. بااینحال، از چنین درمانی بهصورت خودسرانه خودداری کنید، زیرا مسمومیت با اتانول نیز میتواند عواقب کُشندهای داشته باشد.