- معاون سابق علمی رئیس جمهور: پس پیروزی انقلاب به اشتباه دچار تکنیکزدگی شدیم
- دلیل علمی گرایش افراد به فساد مالی چیست؟
- ترامپ به ایلان ماسک پست دولتی داد
- بازدید دادستان تهران از شهاب خودرو برای جلوگیری از تعطیلی کارخانه
- تسهیلات تکلیفی بیشترین آسیب را به بخش تولید زده است
- ارزش گمرکی آیفون مسافری اعلام شد
- علی سلامت اعدام شد
- کلینیک ترک بی حجابی در تهران برگزار میشود
- بیتکوین برای اولین بار به قیمت ۸۰،۰۰۰ دلار رسید
- اتصال شبکههای پرداخت کارتی شتاب ایران و میر روسیه
- عارف: اسرائیل تنبیه شود
- واردات بنزین سوپر آزاد شد
- علی سلامت اعدام میشود
- رئیس قوه قضاییه: امنیت نباشد در اقتصاد نیز ضربه میخوریم
- «علی سرزعیم» سرپرست بانک توسعه تعاون شد
- برق همه استانها روزی دو ساعت قطع میشود
رسانههای خارجنشین افغانستانی در هفتههای اخیر گزارش دادند که زنان افعانستان در این کشور از حق صحبت با یکدیگر محروم شدهاند. این در حالی بود که از زمانی که طالبان به قدرت رسیدهاند، محدودیتها علیه زنان افغان روز به روز افزایش یافته است.
به گزارش یورونیوز؛ مقامات طالبان روز شنبه نهم نوامبر (۱۹ آبان ۱۴۰۳) به خبرگزاری فرانسه اعلام کردند که «یک زن میتواند با زن دیگری صحبت کند» و شایعات مربوط به چنین ممنوعیتی را که به وزارت امر به معروف و نهی از منکر طالبان نسبت داده شده بود، رد کردند.
سعیدالاسلام خیبر، سخنگوی وزارت امر به معروف و نهی از منکر حکومت طالبان در افغانستان گفت: «یک زن میتواند با زن دیگری صحبت کند، زنان باید در اجتماع با یکدیگر تعامل داشته باشند و نیازهای خاص خود را دارند.»
اخیراً رسانههای خارجنشین افغان و برخی رسانههای بینالمللی دیگر با استناد به یک فایل صوتی گزارش داده بودند که محمد خالد حنفی، وزیر امر به معروف و نهی از منکر طالبان، صحبت زنان با یکدیگر را ممنوع اعلام کرده است.
گزارشهای «احمقانه»
سعیدالاسلام خیبر این ادعاها را «احمقانه» و «غیرمنطقی» توصیف کرد.
او افزود که این گفتهها مربوط به «موارد استثنایی» بوده و تأکید کرد که وزیر امر به معروف و نهی از منکر طالبان درباره شرایط خاصی مانند زمان عبادت و نماز زنان صحبت کرده و از آنان خواسته که در این مواقع با صدای بلند صحبت نکنند و برای برقراری ارتباط با زنان دیگر هنگام نماز از حرکات دست استفاده کنند.
سازمان ملل از زمان بازگشت طالبان به قدرت در سال ۲۰۲۱، آنها را به ایجاد «آپارتاید جنسیتی» متهم کرده است، چرا که طالبان به تدریج کاری کرده است که زنان را از فضای عمومی کنار بگذارد.
ممنوعیت دسترسی به تحصیل و پارکها برای زنان
زنان افغان در حال حاضر نمیتوانند فراتر از مقطع ابتدایی تحصیل کنند، نمیتوانند به پارکها، سالنهای ورزشی یا آرایشگاهها بروند و تقریباً بدون همراه مرد نیز نمیتوانند از منزل خود خارج شوند.
طبق قانونی جدید، زنان از خواندن آواز یا شعرخوانی منع شدهاند؛ این قانون و سایر محدودیتها بر اساس تفسیری سختگیرانه از شریعت اسلامی اعمال میشود. همچنین به زنان توصیه شده که صدای خود و بدن خود را در خارج از خانه «پوشیده» نگه دارند.
برخی از رادیوها و تلویزیونهای محلی نیز پخش صدای زنان را متوقف کردهاند.
با این حال، دولت طالبان ادعا میکند که شریعت اسلامی «حقوق» افغانها، از جمله زنان افغان را تضمین میکند.