- حیات اقتصاد کشور مرهون تلاش کارآفرینان است
- بیانیه سپاه در رابطه با حمله نظامی به اسرائیل
- فیلم؛ پهپادهای انتحاری ایران در مسیر اسرائیل
- حمله نظامی ایران به اسرائیل آغاز شد
- «گنبد آهنین» اسرائیل چیست و چطور کار میکند؟
- دادگاهی در آرژانتین ایران را مسئول حمله تروریستی آمیا شناخت
- پنتاگون: اسرائیل از حمایت کامل آمریکا در برابر حمله نظامی ایران مطمئن باشد
- حمله نظامی ایران به اسرائیل جمعه انجام میشود
- موتورسیکلت «قرارهای یواشکی» رئیس جمهوری سابق فرانسه حراج میشود
- کارت سوخت ۲۰ میلیونی دروغ است
- جزئیات عفو ۲ هزار و ۱۲۷ محکوم
- ثبت نام خودروهای سایپا بدون قرعه کشی ویژه عید فطر ۱۴۰۳
- عکس؛ صورت کبود شده محمود احمدی نژاد
- بازیگران نمایش «عددهای نشده» معرفی شدند
- اطلاعیه قوه قضاییه در رابطه با بازرسی از رسانه فردای اقتصاد
- دلیل اعتراض کشاورزان اروپایی چیست؟
خبرگزاری فارس از مفقود شدن ۴۸ تخته فرش دستباف نفیس و گرانقیمت از کاخ سعدآباد در دولت حسن روحانی خبر داده است. ظاهرا فرشهای ارزشمند در سالهای ۹۲ تا ۹۵ در ساختمان حافظیه که در اختیار نهاد ریاست جمهوری بوده، قرار داشته است.
به گزارش اکوپل نیوز به نقل از رویداد۲۴؛ پس از خبرگزاری فارس، سایت همشهری هم در گزارشی به نقل یکی از شاهدین که در همان دوران در ساختمان حافظیه مسئولیت داشته گفته «سال ۱۳۹۵ فرشها را با یک دستگاه وانت مزدا بردند منزل ...» این رسانه در گزارش خود صاحب منزلی که فرشها به آن منتقل شده را اعلام نکرده است.
یک منبع آگاه از دفتر حسن روحانی به این خبر واکنش نشان داده و گفته «نهاد ریاست جمهوری به محض دریافت نخستین گزارش در این باره در سال ۱۳۹۹ که سابقه امر را به دوره قبل از آغاز کار دولت یازدهم میرساند، رسیدگی لازم را انجام داده و موضوع را فورا به مراجع نظارتی و قضائی ارجاع داده است. آیا طرح رسانهای موضوع، سه سال بعد، بیش از آن که به گذشته و اصل موضوع مربوط باشد، برای انحراف اذهان از آنچه امروز میگذرد، نیست؟»
او همچنین گفته «انتقال هرگونه سند و دارایی منقول و غیرمنقول در ادارات دولتی از دستورالعملی مشخص تبعیت میکند و هر قدر مراکز دولتی حساستر باشند، این دستورالعملها دقیقتر و حساستر عمل میکند. چطور محمولهای از فرش توسط یک وانت بارگیری شده و بدون مجوز حراست نهاد ریاستجمهوری که زیر نظر وزارت اطلاعات عمل میکند و حفاظت فیزیکی ساختمان حافظیه که تماما توسط سپاه پاسداران انجام میشود، از این ساختمان خارج شده است؟»
چهره نزدیک به روحانی: فرشها در دولت احمدی نژاد مفقود شده بودند
این منبع آگاه از رسانههایی که ابتدا این خبر را منتشر کردهاند خواسته اسناد خود را در این خصوص در اختیار مراجع قانونی بگذارند و نام فردی که فرشها به خانه او منتقل شده را افشا کنند. یک منبع آگاه در دولت روحانی گفته «این فرشها ممکن است دوران آقای احمدی نژاد از ساختمان برده شده باشد و معلوم نیست چه زمانی این اتفاق افتاده است.
در دوران آقای روحانی، پرونده این فرشهای مفقود شده به قوه قضاییه، دیوان محاسبات و هیات تخلفات ارجاع داده شد. در همان دوران این تخلف را شناسایی کردند و به آن رسیدگی کردند. حراست و بازرس ویژه کار را دنبال کرده بود. الان هم سال انتخابات است و از این حرفها زده میشود. میخواهند تنور را گرم کنند.»
این منبع آگاه گفته «ساختمان حافظیه برای اجلاس سران ساخته شد و همیشه مورد استفاده مهمانان خارجی قرار میگرفت. انواع کنفرانسها و سمینارهای بزرگ در آن برگزار میشد و مهمانان خارجی در آن اقامت میکردند.»
مونسان وزیر پیشین میراث فرهنگی: اگر فرشها ارزش تاریخی داشت، در موزه نگهداری میشد
رویداد۲۴ درباره ارزش فرشهای مفقود شده با علیاصغر مونسان وزیر وقت وزارت میراث فرهنگی دولت روحانی در سالهای ۹۲ تا ۹۵ گفتگو کرده است. مونسان گفته این ربطی به حوزه میراث فرهنگی ندارد و فرشها هم اگر ارزش تاریخی داشت، در موزه نگهداری میشد.
او در پاسخ به این سوال که آیا این فرشها به دلیل ارزش تاریخی که داشتند، جزو اموال تحت نظر میراث فرهنگی به شمار نمیرفتند؟ گفت: نه. این طور نیست که این فرشها تاریخی بوده باشند. آنچه در اختیار میراث بوده خیالتان راحت باشد که سرجایش است. پروتکلهای بسیار سختی هم در مورد این اموال اعمال میشود. من در جریان این مطلبی که مطرح شده نیستم، اما میدانم به موزههای سعدآباد ارتباطی نداشته است.
او در مورد اینکه اگر اثری تاریخی باشد، متولی حفظ آن وزارت میراث فرهنگی بوده یا خیر؟ تاکید کرده اگر این فرشها تاریخی بود، در اختیار میراث بود و در موزههای ما قرار داشت. اموال ما سر جایش است. امکان ندارد که این فرشها اثر تاریخی بوده باشند و در اختیار نهاد قرار گرفته باشند. هر آنچه که تاریخی بوده و اموال میراث فرهنگی بوده سرجایش است. آنچه در موزههای سعد آباد بوده سرجایش است.
مونسان درباره ۴۸ تخته فرش میگوید «نمیدانم این فرشها اصلا چه بوده و به ما هم ربطی نداشته است.»