کد خبر: ۱۰۷۰۹
۰۴ مهر ۱۴۰۲ - ۰۹:۴۶
ما می‌توانیم با بکار بردن بهترین روش‌ها نه بگوییم بدون اینکه دعوا و مشاجره ایجاد کنیم و ارتباط خود را قطع نماییم.

شاید خیلی مواقع به این فکر می‌کنیم که چطور می‌توانیم به دوستان و عزیزانمان نه بگوییم که دلخوری پیش نیاید؛ نه گفتن یک مهارت است که باید آن را آموخت.

به گزارش اکوپل نیوز؛ برای بسیاری از ما پیش آمده که گاهی اوقات به علت رو در بایستی نمی‌توانیم نه بگوییم و خودمان را دچار معضلاتی می‌سازیم و اگر نتوانیم در مقابل افراد سودجو نه بگوییم بدترین عواقب را برای ما در پی خواهد داشت. با این بخش همراه شوید تا به شما بگوییم چطور نه بگویید تا دیگران را ناراحت نکنید.

چطور نه بگوییم و قدرت نه نگفتن داشته باشیم؟

کلمه نه یکی از کلمات تخریبی، اما قدرتمند و ضروری در زبان امروز است که به کار بردن آن برای خیلی‌ها مشکل است چرا که این افراد می‌پندارند اگر این کلمه را بگویند ارتباط خود را با آن فرد از دست می‌دهند.

ما می‌توانیم با بکار بردن بهترین روش‌ها نه بگوییم بدون اینکه دعوا و مشاجره ایجاد کنیم و ارتباط خود را قطع نماییم. بسیاری از ما به دلیل اینکه قادر نیستیم کلمه نه را در نهایت احترام به کار ببریم به همه با وجود بی‌میلی و نارضایتی پاسخ مثبت می‌دهیم و خودمان را دچار درد سر می‌سازیم.

در برخی مواقع نیز در مقابل خواسته دیگران یک پاسخ مهاجمی در ذهنمان می‌سازیم و او را ناراحت می‌کنیم و یا حتی در مقابل خواسته دیگران طفره می‌رویم و جواب درستی به آن نمی‌دهیم به این امید که قضیه تمام شود.

چطور نه بگوییم و قدرت نه نگفتن داشته باشیم؟

چه زمانی نه بگوییم؟

در برخی از مواقع یکی از دوستان و بستگان و... از ما کمکی می‌خواهد که ما به علت گرفتاری و مشغولیت زیاد قادر به انجام آن نیستیم و دوست نداریم این کار را انجام دهیم در این مواقع باید به آن‌ها پاسخ نه دهید چرا که وقت شما نیز با ارزش است و کار‌های خودتان در اولویت قرار دارند.

اگر این کار را برای درخواست کننده انجام دهید احتمالا آن را به خوبی انجام نمی‌دهید پس بهتر است کار‌های خود را برای او توضیح دهید و به او بگویید که نه گفتن شما به دلیل احترام به او نیز می‌باشد چرا که اگر کار او را بپذیرید به علت ضیغ وقت آن را درست انجام نمی‌دهید.

اما آیا همیشه باید پاسخ منفی بدهیم؟ اگر علاقه به انجام آن کار دارید و یا وقت کافی برای انجامش را دارید پاسخ مثبت دهید و در غیر اینصورت نه بگویید و خود را گرفتار آن نکنید.

چگونه نه بگوییم و بله بشنویم؟

روش‌های صحیح نه گفتن مثبت و سازنده است و در جهت بهبود روابط حرکت می‌کند. توانایی نه گفتن احتیاج به تمرین دارد و دارای سه مرحله است.

مرحله اول تمرین نه گفتن

نه گفتن را با بله آغاز کنید. نه خود را با ارزش بگویید طوری که درخواست کننده را به فکر اندازد که چرا به او نه گفته‌اید در اینصورت او این احساس را ندارد که «نه» شما عکس العملی در برابر اوست.

اگر به کسی پولی به عنوان قرض داده‌اید که او از دادن این پول به شما امتناع می‌ورزد و دوباره از شما طلب قرض می‌کند برای حفظ ادامه دوستی خود باید طوری به او نه بگویید که او را به فکر اندازد و نشان دهد که شما هنوز در مورد ادامه دوستی مصمم هستید. دلیل داشتن هنگام نه گفتن اعتماد به نفس شما را بالا می‌برد و توانایی شما را برای نه گفتن افزایش می‌دهد.

مرحله دوم تمرین نه گفتن

این مرحله گفتن نه به گونه‌ای مثبت است. مثلا در مقابل دوستتان که از شما پولی قرض گرفته و پس نداده و دوباره از شما طلب پول می‌کند می‌توانید بگویید: متاسفم، من دوست ندارم به خاطر پول ارتباطم با دوستانم قطع شود پس تصمیم گرفته‌ام به آن‌ها پول قرض ندهم، چون برای دوستیمان بیشتر از این‌ها احترام قائلم.

اینگونه کلمه «نه» را در مورد خودتان به کار نبرده‌اید و آن را نیز در مورد دوستتان هم بکار نبرده‌اید. اینگونه پاسخ دادن این نکته را القا می‌کند که شما به دوستتان احترام می‌گذارید و دوست ندارید ارتباطتان را با قطع کنید و فقط دلتان نمی‌خواهد به او پول قرض دهید.

مرحله سوم تمرین نه گفتن

مرحله سوم تمرین نه گفتن پیشنهاد دادن بعد از بکارگیری کلمه نه است. در مثال گفتن این جملات: (متاسفم، من دوست ندارم به خاطر پول ارتباطم با دوستانم قطع شود پس تصمیم گرفته‌ام به آن‌ها پول قرض ندهم، چون برای دوستیمان بیشتر از این‌ها احترام قائلم.) یک پیشنهاد دوستانه به آخر آن اضافه کنید و بگویید امروز ناهار را مهمان من باش!

این پیشنهاد سخاوتمندانه شما این حس را در دوستتان القا می‌کند که شما برای او احترام قائلید و دوست دارید با او ارتباط داشته باشید و که در موردش سخاوت به خرج می‌دهید. او احساس خوبی پیدا می‌کند و شما هم در می‌یابید که دوستی ارزشی بالا دارد؛ بنابراین اگر کسی از شما درخواستی داشت که به انجام آن متمایل نبودید، ابتدا فکر کنید که از چه چیزی می‌خواهید حمایت کنید، سپس با احترام به او «نه» بگویید و در آخر یک پیشنهاد به او بدهید.

چند روش برای راحت نه گفتن و نرفتن زیر بار هر کاری

پاسخ مثبت دهید

این روش برای کسانی که توانایی نه گفتن ندارند بهترین روش است. مثلا اگر کسی از شما درخواستی داشت به او پاسخ مثبت دهید و بگویید بله می‌توانم، اما الان سرم خیلی شلوغ است و اگر کار شما را انجام دهم مطئمنا خوب نخواهد شد آیا می‌توانی این کار را به دو ماه دیگر موکول کنی؟ در این روش شما بدون اینکه درخواست کننده را ناامید کنید به او نه گفته‌اید و کاری برخلاف میلتان قبول نکرده‌اید.

تعهدات خود را بدانید

برای اینکه بدانید چه هنگامی نه بگویید باید تمام کارهایتان را لیست کنید و با هر بار نگاه کردن به این لیست می‌توانید بفهمید شما کار‌های مهمتری از انجام کار دیگران نیز دارید.

برای وقت خود ارزش قائل شوید

یکی از علت‌های اینکه نمی‌توانید نه بگویید این است که می‌پندارید وقت شما به اندازه وقت دیگران ارزش ندارد. پس یاد بگیرید برای خودتان و وقتتان ارزش قائل شوید و به دیگران هم نشان دهید که وقتتان ارزشمند است تا بتوانید به راحتی نه بگویید، زیرا در زمان محدود می‌توانید کار‌های مفیدی انجام دهید.

مودب، اما قاطع باشید

اگر کسی از شما درخواستی داشت در کمال ادب و با قاطعیت به او نه بگویید. چون نشان دادن تردید سبب می‌شود فرد مقابل اصرار کند تا شما پاسخ مثبت دهید. پس باید قاطع باشید و نظر خود را عوض نکنید.

قبل از درخواست بگویید وقتتان پر است

اگر فکر می‌کنید شخصی از شما درخواستی دارد که وقت انجام آن را ندارید قبل از مطرح کردن درخواستش به او بگویید که سرتان شلوغ است تا او درخواستش را مطرح نکند.

به دلیل کمبود وقت نمی‌توانم انجام دهم

به طرف مقابلتان بگویید که دوست دارید درخواستش را اجرا کنید، اما وقت کافی ندارید.

عذر خواهی نکنید

هرگز در جملاتتان هنگام نه گفتن عذرخواهی نکنید، زیرا عذر خواستن نشان دهنده این است که کار شما غلط بوده و حق نه گفتن نداشته‌اید.

منبع: نمناک

گزارش خطا
برچسب ها: مهارت
ارسال نظرات
نام
ایمیل
نظر