- سهم اینفلوئنسرها از دنیای تبلیغات و سیاست
- چرا ممکن است اعلام نتایج انتخابات آمریکا روزها طول بکشد؟
- دو ماهواره ایرانی «کوثر» و «هدهد» به فضا پرتاب شدند + فیلم
- عباس عراقچی: ما برای انتخابات ریاست جمهوری آمریکا ارزشی قائل نیستیم
- ۴ رأی هیات منصفه دادگاه مطبوعات اعلام شد
- وزیر اقتصاد: اقدامات ضروری برای تعلیق اقدام تقابلی FATF را انجام میدهیم
- رئیس قوه قضاییه: همه مسئولان قضایی موظف به اجرای مفاد نسخه بهروز شده سند تحول هستند
- جایروپلن یا هواچرخ چیست؟
- آروین قهرمانی (ناتانل) اعدام شد
- سخنگوی وزارت خارجه: از تمام امکانات برای پاسخ به اسرائیل استفاده میکنیم
- پزشکیان: جنگ امروز جنگ اقتصادی است، جنگ بمب و موشک نیست
- کیانوش عیاری به دنبال گرفتن پروانه نمایش فیلم «سفره ایرانی»
- چای دبش عرضه شده در حراجها آلوده نیست
- تعرفه واردات گوشی اپل در سال ۱۴۰۳ تعیین شد
- مهران مکوندی مدیرعامل شرکت ملی حفاری شد
حزبالله که بیش از یک ماه است علیه ارتش اسرائیل در مرزهای جنوبی لبنان میجنگد، به گفته کارشناسان، دارای یک ارتش واقعی است و زرادخانه مهیبی در اختیار دارد که تاکنون تنها بخشی کوچک از آن را به کار گرفته است.
این تشکل شیعی که از سوی ایران تسلیح و تامین مالی میشود از زمان آخرین جنگ علیه اسرائیل در سال ۲۰۰۶ تاکنون قابلیتهای نظامی خود را به میزان قابل توجهی توسعه داده است.
به گزارش فرانسپرس، نیرویهای حزبالله لبنان همچنین با قرار گرفتن در کنار بشار اسد و حضور در جنگ سوریه به تجارب خود افزودهاند.
حزب الله بخشی از «محور مقاومت» است که گروههای متحد ایران، از عراق تا یمن گرفته و از آنجا تا سوریه را در بر میگیرد.
این تشکیلات قدرتمند از زمان شروع جنگ غزه در ۷ اکتبر هر روز مواضع اسرائیل را بمباران میکند، اما در عین حال مراقب بوده است که مانند سال ۲۰۰۶ عمق خاک اسرائیل را هدف قرار ندهد.
با این حال، سید حسن نصرالله، رهبر حزبالله لبنان پیشتر طی سخنانی در اوایل نوامبر «احتمال تشدید تنش بیشتر در جبهه جنوبی» را منتفی ندانسته بود.
چه تعداد نیرو زیر پرچم حزبالله میجنگند
رهبر حزب الله دو سال پیش مدعی شده بود که حزب تشکیلات تحت رهبری او ۱۰۰ هزار جنگجو دارد؛ رقمی که دینا عرقجی، تحلیلگر دفتر مشاوره «کنترل ریسک»، آنرا احتمالا «اغراقآمیز» میداند.
به گفته این تحلیلگر که فرانسپرس به اظهارات او استناد کرده، بخشی از این نیروها را اعضای کتائب رضوان (نیروی نخبه حزبالله) تشکیل میدهند.
جنگجویان حزبالله در منطقه مرزی جنوب لبنان به وضوح قابل مشاهده نیستند؛ به گفته کارشناسان تونلها و سنگرهایی توسط حزبالله در این مناطق تعبیه و حفر شده که جنگجویان بیشتر از طریق آن جابجا میشوند.
موشکهای با دقت بالا
دینا عرقجی، تحلیلگر دفتر مشاوره «کنترل ریسک» میگوید: «حزبالله از زمان جنگ ۲۰۰۶ با اسرائیل تاکنون، زرادخانه خود را از نظر کمی و کیفی به میزان قابل توجهی توسعه داده است.»
این کارشناس میافزاید: حزبالله در سال ۲۰۰۶ حدود ۱۵ هزار موشک در اختیار داشت، اما این تعداد طبق برآوردها طی دو سال گذشته تقریباً ۱۰ برابر شده است.»
رهبر حزب الله سپتامبر ۲۰۱۸ اعلام کرد که نیروهایش اکنون موشکهای با دقت بالا در اختیار دارند. دینا عرقجی در این خصوص میگوید: «این موشکها میتوانند به حزبالله اجازه دهند اهدافی را با دقت بالاتری مورد حمله قرار دهند.»
حسن نصرالله فوریه ۲۰۲۲ ادعا کرد که متخصصان نظامی حزبالله از توانایی تبدل هزاران موشک فاقد سیستم جهت یابی به موشکهای با دقت بالا برخوردار شدهاند.
وی روز ۱۴ اوت گذشته در سخنانی تاکید کرد که حزبالله تنها به «چند موشک با دقت بالا» برای نابودی فرودگاهها (.)، نیروگاهها، مراکز ارتباطی و تاسیسات هستهای دیمونا در جنوب اسرائیل نیاز دارد.
موشکهای هدایت شونده
زرادخانه حزبالله همچنین از موشکهای هدایت شونده تشکیل شده که از زمان شروع جنگ غزه در هفت اکتبر علیه اسرائیل به کار گرفته شده است.
حزبالله اوت ۲۰۲۳ اعلام کرد که یک سامانه ضد زرهی متشکل از دو سکوی پرتاب موسوم به «ثارالله» در اختیار دارد که برای شلیک موشکهای ضد تانک روسی کورنت طراحی شده است.
این سیستم از ویژگی خاصی برخوردار است؛ به نحوی که هدف خود را با دقت در روز و شب مورد اصابت قرار میدهد.
موشکهای هدایت نشده
نیروهای حزبالله بر اساس آنچه در گزارش فرانسپرس آمده انواع مختلفی از موشکهای هدایت نشده از جمله راکت اندازهای «بام-۲۱ گراد» را در اختیار دارند.
در گزارش سال ۲۰۱۸ «مرکز مطالعات استراتژیک و بینالمللی» واشنگتن آمده است که حزبالله مدلهای دیگری از راکتهای کاتیوشا و همچنین موشکاندازهای چندگانه «فجر۳» ایرانی با برد ۴۳ کیلومتر و «فجر۵» با برد ۷۵ کیلومتر و همچنین موشکهای رعد با برد ۶۰ و ۷۰ کیلومتری را در زرادخانه خود دارد.
موشکهای سطح به دریا
حزب الله دارای موشکهای ضد کشتی است که در جنگ سال ۲۰۰۶، هنگام حمله به یک کشتی اسرائیلی در سواحل بیروت از آنها استفاده کرد.
حزبالله سال ۲۰۱۹ ویدئوهایی را منتشر کرد که نشان میداد موشکهای ضد کشتی چینی «سی-۸۰۲» و «سی-۷۰۴» را نیز در اختیار دارد.
بر اساس گزارش «مرکز مطالعات استراتژیک و بینالمللی» در واشنگتن، حزبالله همچنین موشکهای پیشرفتهتری نیز در اختیار دارد که پیشتر تهدید کرده بود از آنها علیه سکوها و کشتیهای گازی اسرائیل در دریای مدیترانه استفاده خواهد کرد. از جمله این موشکها میتوان به «پی-۸۰۰ انیکس» روسی با برد ۳۰۰ کیلومتر اشاره کرد.
موشکهای ضد هوایی
فرانسپرس در گزارش خود آورده است که حزبالله در جریان درگیریهای اخیر در جنوب لبنان، از موشکهای زمین به هوا علیه پهپادهای اسرائیلی استفاده کرده است.
هواپیماهای بدون سرنشین
زرادخانه تنها تشکیلات سیاسی مسلح لبنان که تحت حمایت ایران قرار دارد مجهز به انواع مختلفی از پهپادها است دارد که از آنها برای شناسایی یا حمله استفاده میکند؛ حزبالله اعلام کرده است که حملات اخیر به اسرائیل پهپادهای انتحاری را به کار گرفته است.