- دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی: اموال خود را به تحریم کنندگان میبخشیم
- تاکید معاون وزیر صمت بر افزایش همکاریها با مجمع کارآفرینان ایران
- امیر تتلو بازداشت شد
- آلت تناسلی اسکیباز سوئدی در سرمای مسابقه یخ زد
- «شاهرخ شاهید» خواننده درگذشت
- فیلم؛ برادران احمدی سخا چگونه به شهادت رسیدند؟
- فیلم؛ ترورهای کور؛ قتل و ترور مردم بیگناه در خواروبار فروشی!
- دریافت سود سهام عدالت از شرکتها تا ۳ روز دیگر
- واکنش سخنگوی دولت به اطلاعیه قوه قضائیه درباره لایحه عفاف و حجاب
- آمار وحشتناک از خشونت جنسی در فرانسه
- بزرگترین رآکتور همجوشی هستهای جهان در ژاپن راهاندازی شد
- چرا پنجره هواپیماها بیضی شکل است؟
- توماج صالحی بازداشت شد
- اطلاعیه مرکز رسانه قوه قضاییه در رابطه با اظهارات سخنگوی دولت در مورد لایحه عفاف و حجاب
- هنری کیسینجر درگذشت
- آخرین جلسه دادگاه رسیدگی به پرونده شهرداری لواسان برگزار شد
رئیس قوه قضاییه گفت: انعقاد قراردادها بصورت مُتقن، محکم و رسمی از بروز بسیاری از مشکلات و ایجاد پروندههای زیاد جلوگیری به عمل میآورد.
به گزارش مرکز رسانه قوه قضاییه، حجتالاسلام والمسلمین غلامحسین محسنی اژهای، صبح روز شنبه (۲۷ آبان ماه ۱۴۰۲) در ادامه بازدیدهای میدانی خود از مراجع و مراکز قضایی، از مجتمع قضایی شهید بهشتی تهران بازدید کرد و از نزدیک در جریان کم و کیف رسیدگی به پروندهها در این واحد قضایی قرار گرفت.
حجتالاسلام والمسلمین محسنی اژهای در جمع قضات و کارکنان مجتمع قضایی شهید بهشتی اظهار داشت: کار شما در این مجتمع قضایی از حجم و حساسیت بالایی برخوردار است و من بر این مهم واقف هستم و در جریانم که سرریز مسائل اقتصادی کشور در دستگاه قضایی بر حجم و حساسیت کار شما افزوده است و شما حتی در برخی روزهای تعطیل نیز در سر کار حاضر میشوید؛ با این حال توصیه مؤکد من به شما آن است که علی رغم سنگینی کار، از خدمت به خانواده خود غافل نشوید.
رئیس قوه قضاییه بیان داشت: وقتی حجم و حساسیت کار و میزان مراجعه ارباب رجوع و ارجاع پروندهها افزایش مییاید و در کنار این موضوع، با محدودیتهای عِدّه و عُدّهای نیز مواجهایم؛ ممکن است بستر برای سوءاستفاده شیطان و شیطانصفتان مهیا گردد و آنها بخواهند تا قداست دستگاه قضایی را مخدوش سازند؛ در اینجاست که اهمیت صیانت از خود و همکاران و مجموعه مضاعف میشود؛ لذا فرد فرد شما همکاران باید در صیانت از خود و مجموعه کوشا باشید.
رئیس دستگاه قضا بر لزوم اتقان هرچه بیشتر آرای قضایی نیز تاکید کرد و گفت: نقضهایی که در مراجع بالاتر در روند رسیدگیها گرفته میشود، امور را پیچیدهتر و حجیمتر میکند؛ چنانچه بر مقوله اتقان آراء اهتمام شود، هم از حجم کار در مراجع قضایی کاسته میشود و هم اعتبار احکام ما افزایش مییابند.
رئیس عدلیه در ادامه ۵ شاخصه را برای متقن شدن آرای قضایی برشمرد و گفت: استماع دقیق مطالب طرفین پرونده، تسلط بر قانون، دقت پیرامون مستندات پرونده، تطبیق دقیق مستندات پرونده با مفاد قانونی و مشورت با اشخاص مجرب و متخصص از جمله شاخصههایی است که بر اتقان آرای قضایی میافزاید.
قاضیالقضات بر اتقان و وضوح شکلی و انشائی احکام صادره نیز تاکید کرد و گفت: یک حکم و رأی قضایی علاوه بر اتقان محتوایی، باید از لحاظ شکلی و انشائی نیز متقن و واضح باشد و الفاظ به کار رفته در آن به گونهای نباشند که موضوع دادنامه توسط طرفین پرونده فهم نشود و یا سبب به اشتباه افتادن تایپکننده شود؛ شب گذشته من مشغول مطالعه یک رأی قضایی بودم، علیرغم آنکه موضوع پرونده چندان پیچیده و غامض نبود، اما سه بار آن را خواندم تا منظور صادر کننده رأی را متوجه شوم.
رئیس قوه قضاییه بیان داشت: باید در راستای کوتاه کردن فرآیندهای قضایی اقدامات مجدانهای انجام داد؛ اینکه یک نفر در مراجع مختلف قضایی، پروندههای متعددی را در باب یک موضوع واحد تشکیل میدهد از دلایل طولانی شدن فرآیند رسیدگی است؛ لازم است این قبیل موضوعات مورد رصد قرار گیرند؛ فرضاً برخی پروندهها صلاحیتهای مختلفی دارند و یا از ابعاد متکثر و پیچیدهای برخوردارند، میتوان این قبیل پروندهها را در راستای کوتاه کردن فرآیندهای قضایی با یک حکم ویژه در یک شعبه ویژه بررسی کرد و من آمادگی ابلاغ این حکم را دارم.
حجتالاسلام والمسلمین محسنی اژهای در پایان خاطرنشان کرد: قضات در روند رسیدگیهای خود تحتتأثیر فضاسازیها و فشارهای بیرونی قرار نگیرند چرا که در اینصورت بر امر تحقق تمام و کمال عدالت خدشه وارد خواهد شد.