- آیت الله مکارم شیرازی: افزایش قیمت بنزین باعث گرانی میشود
- وزیر کار: دستمزد کارگران معدن زغالسنگ تغییر میکند
- ترامپ: من از زنان آمریکا محافظت خواهم کرد
- فرزین: سامانه بازار ارز توافقی در آینده نزدیک راه اندازی میشود
- دومین معدن ذغال سنگ در استان گلستان پلمب شد
- آلمان: اعدام جمشید شارمهد به رابطه با ایران آسیب میزند
- وزیر ارتباطات: روند رفع فیلترینگ رو به جلو است
- مطالعه جدید؛ حیوانات آگاهانه به دنبال مستی با الکل میروند
- سخنگوی دولت: موضوع فیلترینگ با راهپیمایی حل نمیشود
- منصور بیجار استاندار سیستان و بلوچستان شد
- تأثیر انتخابات ریاست جمهوری آمریکا بر اقتصاد و بازار سهام؛ پیامدها برای ایران
- مشکل رجیستری گوشیهای آیفون حل شد
- معاون پارلمانی رئیسجمهور: اخذ مالیات از پردرآمدها قوت میگیرد
- «ولیاله دینی» سرپرست شرکت بازرگانی گاز ایران شد
- پزشکیان: باید اصلاحات را از آموزش و پرورش شروع کنیم
- حیات اقتصاد کشور مرهون تلاش کارآفرینان است
وزیر امور خارجه گفت: مساله کاهش تنش یک خواست عمومی در منطقه و جهان است، زیرا احتمال یک جنگ فراگیر وجود دارد.
سید عباس عراقچی روز سه شنبه هشتم آبان ۱۴۰۳ پس از نشست مشترک با سفرا و روسای نمایندگیهای خارجی و سازمانهای بین المللی مقیم تهران در گفتوگویی در خصوص اهمیت این نشست تصریح کرد: بعد از تحولاتی که در هفتههای اخیر و به خصوص بعد از تجاوز رژیم صهیونیستی انجام شد، لازم بود که یک جلسه توجیهی برای سفرای خارجی مقیم تهران داشته باشیم؛ از بدو شروع به کار خود دنبال فرصتی برای جلسه مشترک با آنها بودیم، اما شرایط منطقه و سیاسی این فرصت را ایجاد نکرد.
وی ادامه داد: تجاوز رژیم صهیونیستی را محکوم میکنیم و حق پاسخ را برای خود محفوظ میدانیم؛ به هر حال تعرضی به خاک کشور صورت گرفته و طبیعی است که پاسخ را در زمان خود داشته باشیم.
عراقچی درخصوص جزئیات نشست با سفرا و روسای نمایندگیهای خارجی و سازمانهای بین المللی مقیم تهران تاکید کرد: جلسه خوبی با سفرا داشتیم و به سوالات آنها پاسخهای لازم داده شد؛ بعضی از کشورها در همین جلسه مجددا مواضع خود را در محکومیت اقدام رژیم صهیونیستی و در حمایت و اعلام همبستگی با جمهوری اسلامی ایران و در ضرورت توقف حملات و ضرورت کاهش تنش در منطقه تکرار کردند.
رئیس دستگاه دیپلماسی ادامه داد: مساله کاهش تنش یک خواست عمومی در منطقه و جهان است، زیرا احتمال یک جنگ فراگیر وجود دارد؛ تنها راه هم البته جلوگیری از سیاست تجاوزگرانه و حملات وحشیانه رژیم صهیونیستی است که از هیچ جنایت جنگی در منطقه دریغ نکرده است. میزان جنایتی که صورت گرفته غیر قابل تصور است و همه معتقدند که باید متوقف شود، اما متاسفانه آمریکا و بعضی از کشورهای اروپایی حامی رژیم صهیونیستی هستند و اجازه پیشبرد ایدههایی که در شورای امنیت یا نهادهای دیگر مطرح میشود را نمیدهد.
عراقچی در پاسخ به سوالی در خصوص موضع کشورهای اروپایی و عدم محکومیت تجاوز رژیم صهیونیستی به ایران بیان کرد: اخلاق و عادت کشورهای غربی این است که تنها جایی که منافع دارند از قوانین بینالملل و حقوق بین الملل صحبت کنند؛ آنها با استانداردهای دوگانه خیلی از مسائل را نادیده میگیرند، اما کاری به مواضع کشورهای غربی یا هیچ کشور دیگری نداریم.
وزیر امور خارجه تاکید کرد: موضع ما بر اساس حقوق بین الملل و بر اساس منشور ملل متحد کاملا روشن است؛ تجاوزی که صورت گرفته قابل پاسخگویی است و این پاسخ یک عمل دفاعی از سوی ما خواهد بود، ولی اینکه ما چگونه این دفاع را انجام خواهیم داد به خود ما مربوط است؛ همانطور که در گذشته نشان دادیم در آینده هم کاملا هوشمندانه و با درایت حرکت خواهیم کرد و اجازه نمیدهیم که جمهوری اسلامی ایران را وارد حرکات هیجانی و تصمیمات نسنجیده کنند. سیستم تصمیم گیری در کشور ما بسیار هوشمندانه عمل خواهد کرد و در زمان مناسب، به شکل مناسب و به شکل مقتضی پاسخ خودمان را خواهیم داد و حق خودمان را محفوظ میدانیم.
دیپلمات ارشد کشورمان در پاسخ به سوالی دیگر در خصوص کشورهایی که حریم هوایی خود را در اختیار نیروهای متخاصم یعنی رژیم صهیونیستی قرار دادند گفت: ما با کشورهایی که در این مسیر بودند قبلا هم صحبت کرده بودیم و به ما گفته بودند که به هیچ وجه اجازه این کار را نمیدهند؛ اکنون نیز صحبت کردیم و اعتراض خودمان را گفتیم و آنها هم اتفاقاً اعتراض خودشان را به سازمان ملل ارسال کردند. در این رابطه البته محذورات و ملاحظاتی برای این کشورها وجود دارد که ما کاملا درک میکنیم، ولی این رافع مسئولیت آنها به لحاظ حقوقی نیست.
عراقچی خاطرنشان کرد: معتقدیم بیشترین همکاری را در تجاوز رژیم صهیونیستی به ایران، آمریکا داشته است. کریدور هوایی لازم را آمریکاییها در اختیار رژیم صهیونیستی گذاشتند و از این رو شریک اصلی این حملات آمریکا و برخی کشورهای اروپایی هستند.