- بازگشت به جوانی ستارههای فیلم «فارست گامپ»
- جنیفر لوپز: پورتوریکو «جزیره زباله» نیست
- فرزند «الکساندرا داداریو» به دنیا آمد
- چرا ایرانیها تمایل به سرمایهگذاری در فلزات گرانبها دارند؟
- قیمت طلا ممکن است به مرز ۳ هزار دلار برسد
- رهبر انقلاب: مقابله با استکبار یک فریضه است
- راههای مقابله با افسردگی در زمستان چیست؟
- انقلاب در ارتباطات فضایی با دستیابی به ارتباط لیزری
- علی لاریجانی: مسأله نفوذ در ایران جدی است
- انسانها چه موقع بوسیدن یکدیگر را آغاز کردند؟
- سربازان کره شمالی با «یونیفورمهای روسیه» آماده جنگ با اوکراین هستند
- رهبر انقلاب: پشت رژیم صهیونیستی را یک جبههی شرارت پُر کرده است
- پیام حسن یزدانی به دیوید تیلور
- با حکم پزشکیان؛ زاکانی نماینده ویژه در حوزه آسیبهای اجتماعی ماند
- آیت الله مکارم شیرازی: افزایش قیمت بنزین باعث گرانی میشود
- وزیر کار: دستمزد کارگران معدن زغالسنگ تغییر میکند
انتخابات ریاست جمهوری ایالات متحده نزدیک است و دنیای مالی با هیجان و نگرانی به این رویداد چشم دوخته است. در حالی که هر یک از کاندیداها چشماندازهای کاملاً متفاوتی برای اقتصاد آمریکا و جهان ارائه دادهاند، این رقابت با تنشهای فزاینده میان آمریکا و چین و بحرانهای جاری در خاورمیانه همراه است.
اقتصاد تحت ریاست جمهوری دموکراتها و جمهوریخواهان
دو حزب سیاسی اصلی آمریکا، دموکراتها و جمهوریخواهان، در زمینه سیاستهای اقتصادی، تفاوتهای اساسی دارند. دموکراتها تمایل به سیاستهایی دارند که شامل هزینههای عمومی و توزیع ثروت از طریق مالیات میشود، در حالی که جمهوریخواهان بیشتر از کاهش مالیات و سیاستهای دولت کوچکتر حمایت میکنند.
جالب توجه است که بر اساس تحقیقات انجام شده توسط پاستور و ورونزی، اقتصاد و بازار سهام ایالات متحده در قرن گذشته عملکرد بهتری تحت ریاست جمهوری دموکراتها داشته است. برای نمونه، در دورههای ریاست جمهوری دموکراتها، رشد تولید ناخالص داخلی آمریکا بهطور متوسط ۴.۸۶ درصد بوده است، در حالی که این نرخ برای جمهوریخواهان ۱.۷ درصد بوده است.
چرایی برتری عملکرد اقتصادی تحت ریاست جمهوری دموکراتها
یکی از دلایلی که ممکن است این تفاوت را توضیح دهد، تمایل رایدهندگان به انتخاب سیاستهای بازتوزیعی و کمتر ریسکی دموکراتها در شرایط اقتصادی ضعیف است. در سه دوره اخیر که قدرت از جمهوریخواهان به دموکراتها منتقل شد (کلینتون، اوباما، بایدن)، این تغییرات در شرایط بحرانی اقتصادی رخ داد. این پدیده نشان میدهد که انتخاب دموکراتها و بهبود اقتصادی میتواند تا حدی به این وضعیتهای بحرانی مرتبط باشد.
ارتباطات اقتصادی جهانی
اقتصادها و بازارهای مالی استرالیا و آمریکا به شدت به هم وابسته هستند و تأثیرات انتخابات ریاست جمهوری ایالات متحده در کشورهای دیگر، از جمله در استرالیا و حتی ایران نیز احساس میشود. این ارتباط اقتصادی ناشی از تجارت جهانی و مالکیت سهام بینالمللی است و بهویژه در دورههای انتخابات بیشتر مشهود میشود.
تحقیقات پاستور و ورونزی همچنین نشان داده که در دورههای ریاست جمهوری دموکراتها، بازده سهام استرالیا به طور متوسط ۱۱.۳ درصد بیشتر از دورههای جمهوریخواهان بوده است. این روند در سایر کشورهای توسعهیافته مانند انگلستان، فرانسه، آلمان و کانادا نیز مشاهده شده است.
آینده اقتصادی در شرایط پیروزی دموکراتها
در صورتی که دموکراتها در انتخابات آتی پیروز شوند، بعید است که این تغییر منجر به رونق بزرگ در بازار سهام شود، زیرا این تغییر، انتقال قدرت از جمهوریخواهان به دموکراتها نیست. علاوه بر این، اقتصاد ایالات متحده پس از همهگیری کرونا رو به رشد بوده و نرخ بیکاری در حال کاهش است.
پیامدهای احتمالی برای ایران
تغییرات در سیاستهای اقتصادی و تجاری ایالات متحده میتواند تأثیر مستقیمی بر اقتصاد ایران بگذارد. اگرچه ایران تحت تحریمهای اقتصادی آمریکا قرار دارد، اما نوسانات بازار جهانی و تغییرات در سیاستهای تجاری و اقتصادی آمریکا میتواند بر قیمت کالاهای اساسی و منابع انرژی تأثیر بگذارد و شرایط اقتصادی ایران را تحت تأثیر قرار دهد.
منبع: www.theconversation.com
ترجمه: علی بروجی