- آیت الله مکارم شیرازی: افزایش قیمت بنزین باعث گرانی میشود
- وزیر کار: دستمزد کارگران معدن زغالسنگ تغییر میکند
- ترامپ: من از زنان آمریکا محافظت خواهم کرد
- فرزین: سامانه بازار ارز توافقی در آینده نزدیک راه اندازی میشود
- دومین معدن ذغال سنگ در استان گلستان پلمب شد
- آلمان: اعدام جمشید شارمهد به رابطه با ایران آسیب میزند
- وزیر ارتباطات: روند رفع فیلترینگ رو به جلو است
- مطالعه جدید؛ حیوانات آگاهانه به دنبال مستی با الکل میروند
- سخنگوی دولت: موضوع فیلترینگ با راهپیمایی حل نمیشود
- منصور بیجار استاندار سیستان و بلوچستان شد
- تأثیر انتخابات ریاست جمهوری آمریکا بر اقتصاد و بازار سهام؛ پیامدها برای ایران
- مشکل رجیستری گوشیهای آیفون حل شد
- معاون پارلمانی رئیسجمهور: اخذ مالیات از پردرآمدها قوت میگیرد
- «ولیاله دینی» سرپرست شرکت بازرگانی گاز ایران شد
- پزشکیان: باید اصلاحات را از آموزش و پرورش شروع کنیم
- حیات اقتصاد کشور مرهون تلاش کارآفرینان است
مطالعه جدیدی نشان میدهد که مصرف الکل در میان حیوانات بیشتر از آنچه پیشتر تصور میشد، شایع است.
به گزارش اکوپل نیوز؛ الکل، بهویژه اتانول که از قندهای میوه و شهد تشکیل میشود، در اکثر محیطهای طبیعی حضور دارد و بر اساس این تحقیقات، بسیاری از حیوانات میوهخوار و شهدنوش بهطور منظم آن را مصرف میکنند. این مطالعه که در مجله «Trends in Ecology & Evolution» منتشر شده، دیدگاه قبلی مبنی بر اینکه «اتانول تنها توسط انسانها مصرف میشود» را به چالش میکشد.
تاریخچهای طولانی از اتانول در طبیعت
پژوهشگران خاطرنشان میکنند که اتانول دارای تاریخچهای طولانی در طبیعت است. گیاهان گلدار و میوهده اولین بار در اواخر دوره کرتاسه، حدود ۱۰۰ میلیون سال پیش، ظاهر شدند؛ یعنی تقریبا همزمان با دایناسور تیرکس! میوههای افتاده پس از گذشت زمان و با فعالیت مخمرها به اتانول تبدیل میشوند؛ به همین دلیل است که میوههای گندیده رایحهای شبیه به آبجو یا شراب دارند.
مصرف اتانول و تأثیرات آن بر حیوانات
این میوهها معمولا حاوی مقدار کمی الکل هستند، یعنی چیزی بین یک تا دو درصد که معادل نوشیدنیهای تخمیر شده ملایم است. اما برخی میوههای خرما در پاناما با بیش از ده درصد اتانول شناسایی شدهاند که محتوای الکل آنها در حد شراب است.
برای حیوانات کوچکی مثل پرندگان یا پستانداران کوچک، حتی این مقدار کم الکل میتواند اثراتی مشابه با مستی داشته باشد. متیو کریگان، زیستشناس مولکولی از کالج مرکزی فلوریدا و یکی از نویسندگان این مقاله، بیان کرده است که «مستی در حیوانات، بهویژه هنگامی که درختها را بالا میروند یا در محاصره شکارچیان قرار دارند، نمیتواند مزیتی برای بقا داشته باشد.»
تفاوت میان انسانها و حیوانات در مصرف اتانول
در حالی که انسانها ممکن است بهدلایل اجتماعی و احساسی به مصرف الکل علاقهمند باشند، حیوانات بیشتر بهدنبال کالری حاصل از میوهها هستند و نه مستی. حیواناتی که اتانول مصرف میکنند – از جمله اجداد نخستین ما که حدود ۱۵ میلیون سال پس از ظهور گیاهان میوهده از سایر پستانداران جدا شدند – اغلب ژنهایی دارند که به آنها کمک میکند اتانول را بدون بروز مستی تجزیه کنند.
مصرف الکل به عنوان یک رفتار اجتماعی در حیوانات
پژوهشگران اشاره میکنند که امکان دارد برخی حیوانات بهدلایل اجتماعی از اتانول بهره ببرند. این فرضیه با رفتار اجتماعی نخستینهایی، چون انسانها نیز هماهنگی دارد، چراکه بر اساس تحقیقات انسانشناسان، مصرف الکل در جمعهای اجتماعی اولیه باعث ایجاد روابط و حتی شکلگیری نخستین جوامع شهری شد.
تحقیقات بیشتر در مورد حیوانات و مصرف الکل
یکی از سوالات مهم پژوهشگران این است که آیا حیوانات بهطور آگاهانه بهدنبال مستی میروند؟ برای مثال، در میان میمونها و شامپانزهها، مصرف میوههای الکلی به شکل طبیعی دیده میشود.
آن بولاند، زیستشناس رفتاری از دانشگاه اکستر و نویسنده این تحقیق، بیان میکند که برای درک کامل این رفتار، نیاز به آزمایشهای بیشتری برای سنجش واکنشهای فیزیولوژیک حیوانات در طبیعت به اتانول است.
منبع: Thehill.com