- آلمان، فرانسه و بریتانیا: آمادهایم مکانیسم ماشه را علیه ایران فعال کنیم
- فرمانده کل سپاه: ما منطق سیاسی قوی برای جنگیدن داریم
- سپاه پاسدران در مورد تحولات سوریه بیانیه صادر کرد
- شریف نظام مافی: اگر توافق سیاسی انجام شود شاهد شکوفایی اقتصادی خواهیم بود
- سرقت ۴۲ میلیون دلار از سفارت ایران در سوریه صحت ندارد
- معاون بانک مرکزی: بازار ارز تجاری با هدف تکنرخی شدن ارز از ۲۶ آذر عملیاتی میشود
- رهبر انقلاب: مناطق تصرفشده سوریه آزاد خواهد شد
- حقوق گمرکی واردات موبایل مشخص شد/گوشی بالای هزار یورو ۳۰ درصد تعیین شد
- دونالد ترامپ: مجوز سرمایهگذاری تا یک میلیارد دلار سریعا صادر میشود
- عوارض واردات خودرو در سال آینده ۶۰ درصد تعیین شد
- میزان مالیات بر خانههای لوکس در سال ۱۴۰۴ تعیین شد
- خودکشی ۳ برادر جوان در تهرانپارس تهران
- ۴۵ سالگی علی کوچولو شخصیت معروف برنامه کودک دهه ۶۰
- همتی: باید همه ابزارهای لازم برای تحقق رشد اقتصادی را به کار بگیریم
- اولین محموله خودروهای وارداتی در بوشهر تخلیه شد
- رئیس قوه قضاییه: ممکن است در این روزها شیطنتها بیشتر شود
افزایش ۸ میلیون لیتری تولید روزانه بنزین ایران
شرکت ملی پالایش و پخش فرآودههای نفتی با برنامهریزی زودهنگام بهمنظور کاهش فاصله تولید و مصرف و با اجرای طرح تولید ضربتی بنزین در ۷۶ روز گذشته موفق به افزایش بیش از ۸ میلیون لیتری تولید روزانه بنزین کشور شده است.
به گزارش شانا، شدت مصرف انرژی در ایران بیش از ۲ برابر میانگین جهانی است. به این معنا که برای تولید یک واحد رشد اقتصادی در ایران بیش از ۲ برابر سایر کشورها، انرژی در کشور مصرف میشود. با این حال وزارت نفت بهعنوان تنها متولی تأمین سوخت کشور، با وجود شدت بالای مصرف انرژی همواره تلاش کرده است سوخت موردنیاز بخشهای مختلف صنعتی، خانگی، حملونقل و... را بهصورت پایدار و مستمر تأمین کند.
در این میان بعضی از فرآوردههای نفتی مانند بنزین و نفتگاز اهمیت راهبردی بیشتری دارد و به همین دلیل پالایشگاههای ایران با تغییر در واحدهای فرآیندی و اجرای پروژههای کیفیسازی بهدنبال افزایش تولید این فرآوردهها هستند.
دولت چهاردهم در شرایطی وزارت نفت را تحویل گرفت که از صادرکننده بنزین به واردکننده تبدیل شده بود و گاز و فرآورده کشور وارد شرایط ناترازی (فاصله بین مقدار تولید و مصرف) شده بود. در چنین شرایطی گام نخست کاهش فاصله تولید و مصرف، جلوگیری از واردات بنزین و تأمین نیاز فرآورده بنزین با بهرهگیری از راهکارهای کوتاهمدت و میانمدت از داخل بود، بنابراین طرح افزایش ضربتی تولید بنزین بهعنوان یکی از راهکارهای دولت چهاردهم برای مقابله با چالش ناترازی بنزین در دستور کار قرار گرفت.
در ۷۶ روز اخیر (ابتدای شهریور تا ۱۵ آبان) شاهد افزایش تولید بنزین در پالایشگاههای کشور بودهایم. آخرین بررسیهای شانا نشان میدهد تولید بنزین پالایشگاه ستاره خلیجفارس با افزایش ۴ میلیون لیتری به روزانه ۴۴ میلیون لیتر، پالایشگاه تهران با افزایش ۲ میلیون لیتری به روزانه ۹ میلیون لیتر، پالایشگاه اصفهان با افزایش ۲ میلیون لیتری به روزانه ۱۴ میلیون لیتر و پالایشگاه تبریز با افزایش ۵۰۰ هزار بشکهای به روزانه ۴ میلیون لیتر رسیده است.
براساس آخرین گزارشها، انجام ۲۴ طرح اولویتدار با پیشرفت بالا، افزایش تولید حدود ۳۰ میلیون لیتری بنزین و نفتگاز با حفظ کیفیت بنزین در چشمانداز برنامه هفتم توسعه و افزایش سهم سیانجی در سبد سوخت کشور با بهکارگیری راهکارهای تشویقی از دیگر اهداف و برنامههای بلندمدت و راهبردی شرکت ملی پالایش و پخش در دولت چهاردهم است که بهمنظور ایجاد ثبات و پایداری در شبکه توزیع و تنوعبخشی به سبد سوخت کشور در دستور کار قرار گرفته است.
با بهرهمندی از حداکثر ظرفیتهای داخلی، تولید بنزین در یکی دو ماه اخیر افزایش قابلتوجهی داشته است، اما همچنان لازم است تمامی ارکان کشور راهکارهای مدیریت مصرف را اعمال کرده و دیگر سازمانها نیز باید به وظایف خود عمل کنند.