- بازدید دادستان تهران از شهاب خودرو برای جلوگیری از تعطیلی کارخانه
- تسهیلات تکلیفی بیشترین آسیب را به بخش تولید زده است
- ارزش گمرکی آیفون مسافری اعلام شد
- علی سلامت اعدام شد
- کلینیک ترک بی حجابی در تهران برگزار میشود
- بیتکوین برای اولین بار به قیمت ۸۰،۰۰۰ دلار رسید
- اتصال شبکههای پرداخت کارتی شتاب ایران و میر روسیه
- عارف: اسرائیل تنبیه شود
- واردات بنزین سوپر آزاد شد
- علی سلامت اعدام میشود
- رئیس قوه قضاییه: امنیت نباشد در اقتصاد نیز ضربه میخوریم
- «علی سرزعیم» سرپرست بانک توسعه تعاون شد
- برق همه استانها روزی دو ساعت قطع میشود
- پایان شمارش آرا؛ ترامپ ۳۱۲ رای الکترال را کسب کرد
- حراج گردنبند الماسنشان آخرین ملکه فرانسه + عکس
- استعفای ۴۰۰ نفر از پزشکان سازمان پزشکی قانونی طی ۶ سال
به حکم دادگاه ممنوعیت واردات کتاب موهن "آیات شیطانی" (The Satanic Verses) نوشته سلمان رشدی در هند پایان یافت. انتشار این کتاب ۳۶ سال پیش خشم مسلمانان جهان را برانگیخت.
دادگاهی در دهلی نو، پایتخت هند ممنوعیت کتاب "آیات شیطانی" را لغو کرد. دادگاه استدلال کرد که دولت هند نتوانست ابلاغیهای در رابطه با ممنوعیت این رمان پیدا کند.
"آیات شیطانی" در اکتبر ۱۹۸۸ منتشر شد. این کتاب با موجی از خشم مسلمانان ایران، پاکستان، هند و بریتانیا روبرو شد. دولت هند در نگرانی از واکنش احتمالی مسلمانان تصمیم به اعمال ممنوعیت واردات این کتاب به کشور گرفت؛ تصمیمی که رشدی آن را "بسیار نگرانکننده" توصیف کرد.
سندی دال بر ممنوعیت یافت نشد
اکنون یعنی ۳۶ سال بعد دولت هند میگوید نتوانسته دستور اولیه این ممنوعیت را پیدا کند. این مسئله در سال ۲۰۱۹ پس از آن آشکار شد که پروندهای توسط شهروندی به نام ساندیپان خان در دادگاه عالی دهلی به جریان افتاد.
او گفت که تلاش کرده کتاب را از کتابفروشیها بخرد، اما به او اطلاع داده شده که این کتاب غیرقانونی است. با این حال، او نتوانست ابلاغیهای در مورد ممنوعیت واردات در هیچ وبسایت دولتی پیدا کند.
خان این موضوع را در دادگاه عالی دهلی به چالش کشید و شکایت کرد که ممنوعیت واردات "آیات شیطانی" خلاف قانون اساسی است. پرونده سالها به طول انجامید و دولت چندین بار درخواست تمدید زمان برای یافتن دستور اولیه را مطرح کرد، اما موفق به یافتن آن نشد.
در جلسهای در ۵ نوامبر سال جاری میلادی دولت مجبور شد در برابر دادگاه عالی دهلی اذعان کند که دستور ممنوعیت واردات "قابل ردیابی و بنابراین قابل ارائه نیست".
قضات پرونده گفتند که دادگاه "گزینه دیگری ندارد جز اینکه فرض کند چنین ابلاغیهای وجود ندارد". به گفته اودیام موکرجی، وکیل پرونده این بهمعنای لغو عملی محدودیت واردات این کتاب در هند است. او گفت: «ممنوعیت از ۵ نوامبر برداشته شده است، زیرا هیچ ابلاغیهای وجود ندارد.»