- بیشترین درخواست پناهندگی مربوط به کدام کشور اروپایی است؟
- شلیک ۹ گلگوله به یک نوجوان اوتیسمی توسط پلیس آیداهو
- شاغلان کدام کشور اروپایی درآمد کمتری دارند؟
- کوچکترین ضربان ساز قلب جهان ساخته شد
- عباس عراقچی: عجله ای برای ارتباط با دولت سوریه نداریم
- حضور در لیست سیاه FATF عامل افشای اطلاعات کشور است
- علی شمخانی: ایران برای توافق متوازن آمده، نه تسلیم
- مرگ تلخ ۲ قاضی کهگیلویه و بویراحمدی در یک تصادف
- احمد خاتمی: امکان مذاکره بر سر غنی سازی، فعالیتهای موشکی و حضور منطقهای ایران وجود ندارد
- چین سفارش هواپیماهای بوئینگ را متوقف کرد
- بانک سپه هک نشده بلکه داده ها سرقت شده است
- فرمانده نیروی زمینی ارتش: دشمن شرارتی در سر داشته باشد ارتش سر را از بدن او جدا می کند
- حسین مرعشی: مطمئن باشید ایران لیبی نمیشود/ ایران رهبری هوشمندی دارد
- محمد اسلامی: آژانس بین المللی انرژی اتمی بی طرف باشد
- عباس عراقچی پیام رهبر انقلاب را به مسکو برد
- یک لیوان نوشابه چند درصد ابتلا به دیابت را افزایش می دهد؟
رتبه جهانی آیکیو؛ هوش ایرانیها دوم شد
چند سالی میشود که یک وبسایت بینالمللی منبع سنجش آیکیوی مردم جهان شده است و وقتی صحبت از هوش بالا میشود، خیلیها این سایت را منبع تحلیل قرار میدهند. طبق روال هر سال نوی میلادی، سایت آزمون بینالمللی آیکیو (International IQ est) اطلاعاتش را بهروز کرد و براساس آخرین بهروزرسانی که مربوط به اول ژانویه ۲۰۲۵میشود، ایرانیها رتبه دوم آیکیوی جهان را به نام خود سند زدهاند.
به گزارش روزنامه همشهری، هر چند آزمونهای این وبسایت و نتایج آن از نظر برخی محل اختلاف است، اما با توجه به میزان دسترسی مردم جهان به این وبسایت بینالمللی به ۴۰زبان مختلف، نمیتوان بهراحتی از کنار اطلاعات آن عبور کرد.
ایرانیها دوم شدند
تا چند هفته پیش و براساس اطلاعات منتشر شده در سال ۲۰۲۴، ایرانیها بهعنوان سومین کشور باهوش جهان شناخته میشدند، اما در بهروزرسانی سال جدید میلادی (۲۰۲۵) رتبهبندی آیکیو کشورها با تغییرات اندکی همراه شد و ایرانیها هم با یک پله جهش به رتبه دوم دست پیدا کردند.
سال گذشته، کرهجنوبی با میانگین بهره هوشی ۱۰۷.۵۴ در این فهرست اول بود، پس از آن، چین با میانگین بهره هوشی ۱۰۶.۹۹ قرار داشت. جایگاه سوم با امتیاز ۱۰۶.۸۴ به ایران اختصاص پیدا کرده بود. در میان این لیست، کشورهای ژاپن و سنگاپور با میانگین آی کیو ۱۰۶.۱۸ در رتبههای بعدی قرار گرفته بودند.
یک میلیون شرکتکننده از سراسر جهان
این مطالعه براساس نتایج آزمون بیش از یک میلیون نفر در سراسر جهان شکل گرفته است و برخی کشورهای آفریقایی و آمریکای جنوبی مانند سودان، چاد، سورینام و... بهدلیل کمبود دادهها شامل این بررسی نشدهاند.
نگاه کلی به نتایج آزمون نشان میدهد که میانگین آیکیو در آسیای شرقی بالاتر بهنظر میرسد، در اروپا، آسیای غربی، اقیانوسیه، آمریکای شمالی و شمال آفریقا نزدیک به میانگین است، اما آیکیوی اهالی برخی کشورهای آفریقای مرکزی و جنوبی و آمریکای لاتین، پایینتر از میانگین قرار گرفته است.
براساس اطلاعاتی که در این سایت نوشته شده است، تست هوش ریون که بهعنوان یکی از آزمونهای معتبر سنجش هوش شناخته میشود، برای جمعآوری دادهها مورد استفاده قرار گرفته است.
آیا این سایت قابل اعتماد است؟
در هر دوره با انتشار اطلاعات این سایت، اما و اگرهایی پیرامون نتایج بهدست آمده شکل میگیرد و برخی با استناد به سایتهای مشابه و ردهبندی متفاوت ایرانیها، دست به نقد نتایج سایت آزمون بینالمللی آیکیو میزنند. با وجود این انتقادها، از آنجا که جمعیت قابل توجهی از سراسر جهان در این آزمون شرکت میکنند، نمیتوان بهراحتی تمام اطلاعات این سایت را رد کرد.