کد خبر: ۱۱۴۸۲
۲۴ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۶:۴۶

رضا تقی پور: باید اپراتور‌های هوش مصنوعی در کشور وجود داشته باشند

رضا تقی پور گفت: بنظر می‌رسد باید اپراتور‌های هوش مصنوعی در کشور وجود داشته باشند که بتوانند خدماتی را ارائه کنند و همه شرکت‌ها و یا سازمان‌ها به دنبال خرید تجهیزات و ابزار‌های اولیه نباشند.

کارگروه هوش مصنوعی مجمع کارآفرینان ایران با موضوع «بررسی موانع قانونی توسعه اقتصادی در حوزه هوش مصنوعی» با حضور رضا تقی پور، عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی و وزیر اسبق ارتباطات و فناوری اطلاعات، کارآفرینان و نمایندگان پیشران‌های اقتصادی برگزار شد.

به گزارش مرکز اطلاع رسانی مجمع کارآفرینان ایران؛ رضا تقی پور با بیان اینکه در شرایط اقتصادی که در کشور وجود دارد و به دلیل تحریم‌ها صنایع سنگین و سرمایه‌بر که تولیدات آن نیاز به حمل و نقل است وضعیت خوبی سپری نمی‌کنند اظهار کرد: در همین چند روز اخیر نیز دونالد ترامپ بخش حمل و نقل و کشتیرانی را نشانه گرفت و شروع به محدود کردن آنها کرد.

وزیر اسبق ارتباطات و فناوری اطلاعات افزود: چیزی که حتما در این شرایط کمک می‌کند این است که به دنبال صنایع و تولیدات دانش بنیان برویم چراکه نیاز به حمل و نقل، سوله، ماشین آلات و ... ندارد و ابزار‌هایی نظیر شبکه، پهنای باند، کامپیوتر، پردازشگر و ... نیاز است و تجربه نشان داده است که تهیه آنها سخت نیست و در شرایط تحریم به آنها دسترسی داشته‌ایم.

وی با بیان اینکه در دوره یازدهم مجلس شورای اسلامی، فراکسیون هوش مصنوعی و حکمرانی داده ایجاد شد اظهار کرد: در کشور به دلیل سابقه ذهنی بدی که درخصوص کلیدواژه حکمرانی وجود دارد تعبیر درستی نیز از آن نمی‌شود؛ بنابراین در فناوری‌های نوظهور، تقسیم کار و مدل حکمرانی بین بخش خصوصی و دولتی مشکل اصلی است.

رضا تقی پور: باید اپراتور‌های هوش مصنوعی در کشور وجود داشته باشند

نماینده مجلس شورای اسلامی در ادامه تاکید کرد: آن چه که مهم است باید کشور برای هوش مصنوعی یک برنامه مشخصی داشته باشد و همه حول آن اتفاق نظر داشته باشند و قطعا باید با فاصله‌ای که با دیگر کشور‌های منطقه و دنیا داریم می‌بایست سرعت خود را افزایش دهیم از سویی موانعی که وجود دارد باید برداشته شود تا مسیر پیش‌رو روان شود.

رضا تقی پور به سرمایه گذاری دو کشور آمریکا و چین در حوزه هوش مصنوعی اشاره و بیان کرد: اتفاقی که در چین افتاد و دیپ‌سیک (DeepSeek) توانست سروصدای زیادی به‌پا کند نشان دهنده این است که این فرصت در ایران نیز وجود دارد. کشور آمریکا GapGPT را با ۲۵۰ میلیون دلار و کشور چین DeepSeek را با ۵.۵ میلیون دلار راه اندازی کردند.

عضو فراکسیون هوش مصنوعی مجلس تاکید کرد: در بخش پردازشگر‌های سنگینی که حوزه هوش مصنوعی مورد نیاز است به دلیل قیمت بالای آنها و تحریم‌ها احتمالا نتوانیم به راحتی آنها را تهیه کنیم.

وی با تاکید بر توانایی کشور بیان کرد: در حوزه هوش مصنوعی می‌توانیم کار‌های خوبی انجام دهیم و این فقط شعار نیست. این مسیر را در فناوری‌های دیگر طی کرده‌ایم، نمونه آن ساخت موشک و ماهواره‌های بومی است.

رضا تقی پور: باید اپراتور‌های هوش مصنوعی در کشور وجود داشته باشند

این نماینده مجلس گفت: بنظر می‌رسد باید اپراتور‌های هوش مصنوعی در کشور وجود داشته باشند که بتوانند خدماتی را ارائه کنند و همه شرکت‌ها و یا سازمان‌ها به دنبال خرید تجهیزات و ابزار‌های اولیه نباشند.

عضو فراکسیون هوش مصنوعی مجلس با بیان اینکه می‌بایست موانع موجود را هموار کنیم و حتی اگر در بخش‌هایی قوانین و مقررات دست و پاگیری وجود دارد باید آنها را روان کرد تا بتوانیم سرعت لازم برای رشد در حوزه هوش مصنوعی را داشته باشیم گفت: در طول بیش از یک سال که از تصویب قانون مدیریت داده‌ها و اطلاعات ملی (دوام) می‌گذرد استفاده درستی از آن نشده است.

گزارش خطا
خبرهای مرتبط
ارسال نظرات
نام
ایمیل
نظر