- دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی: اموال خود را به تحریم کنندگان میبخشیم
- تاکید معاون وزیر صمت بر افزایش همکاریها با مجمع کارآفرینان ایران
- امیر تتلو بازداشت شد
- آلت تناسلی اسکیباز سوئدی در سرمای مسابقه یخ زد
- «شاهرخ شاهید» خواننده درگذشت
- فیلم؛ برادران احمدی سخا چگونه به شهادت رسیدند؟
- فیلم؛ ترورهای کور؛ قتل و ترور مردم بیگناه در خواروبار فروشی!
- دریافت سود سهام عدالت از شرکتها تا ۳ روز دیگر
- واکنش سخنگوی دولت به اطلاعیه قوه قضائیه درباره لایحه عفاف و حجاب
- آمار وحشتناک از خشونت جنسی در فرانسه
- بزرگترین رآکتور همجوشی هستهای جهان در ژاپن راهاندازی شد
- چرا پنجره هواپیماها بیضی شکل است؟
- توماج صالحی بازداشت شد
- اطلاعیه مرکز رسانه قوه قضاییه در رابطه با اظهارات سخنگوی دولت در مورد لایحه عفاف و حجاب
- هنری کیسینجر درگذشت
- آخرین جلسه دادگاه رسیدگی به پرونده شهرداری لواسان برگزار شد
آژانس بینالمللی انرژی اتمی در گزارش جدید خود به کشورهای عضو اعلام کرده است که ایران با سرعت بخشیدن به روند غنی سازی اورانیوم، به مرحله [استفاده] نظامی از توان هستهای نزدیک میشود.
به گزارش اکوپل نیوز به نقل از یورونیوز، این خبر روز سهشنبه از سوی خبرگزاری رویترز اعلام شد. بنابر گزارش جدید آژانس که رویترز میگوید نسخهای از آن را دیده، ایران با استفاده از دو آبشار سانتریفیوژهای پیشرفته، اورانیوم با غنای ۶۰ درصد تولید میکند.
براساس این گزارش «ایران پیشتر از یک آبشار ۱۶۴ تایی از سانتریفیوژهای IR-۶ برای غنی سازی اورانیوم تا ۶۰ درصد در نطنز استفاده میکرده، اما در حال حاضر علاوه بر این آبشار ۱۶۴ تایی، یک مجموعه ۱۵۳ تایی از سانتریفیوژهای IR-۴ نیز برای غنی سازی تا ۶۰ درصد استفاده میشود».
این خبر در حالی منتشر میشود که در ماههای گذشته، تاسیسات هستهای ایران چند بار هدف حملات خرابکارانه قرار گرفت که در یکی از مهمترین آنها، سیلوی محل نصب سانتریفیوژهای پیشرفته در نطنز منفجر شد.
خبرگزاری رویترز یک روز پیش از این هم با استناد به گزارش آژانس بینالمللی انرژی اتمی، از پیشرفت ایران در تولید اورانیوم فلزی با غنای ۲۰ درصد خبر داده بود.
ایران و ۵ عضو توافق هستهای از فوریه سال ۲۰۲۱ میلادی و پس از آغاز به کار جو بایدن در کاخ سفید به عنوان رئیس جمهور جدید ایالات متحده، برای احیای برجام تاکنون ۶ دور مذاکره برگزار کردهاند.
با وجود ابراز تمایل همه طرفین برای بازگشت به تعهدات برجامی، ایران و ایالات متحده تاکید میکنند که اختلافهای جدی برای توافق وجود دارد.
اگرچه پیشتر منابع خبری از شروع مذاکرات در نیمه ماه اوت و پس از تحلیف ابراهیم رئیسی، رئیس جمهور جدید ایران خبر داده بودند، اما هنوز نه ایران و نه دیگر اعضا، تاریخی برای بازگشت به میز گفتگوهای وین اعلام نکردهاند.
ایران یک سال پس از خروج یکجانبه ایالات متحده از برجام، تعهدات خود نسبت به توافق هستهای را در چند مرحله کاهش داد و بر میزان و خلوص ذخایر اورانیوم غنی شده و آب سنگین خود افزود.