کد خبر: ۱۷۹۰
۳۰ مرداد ۱۴۰۰ - ۰۹:۴۳
رئیس جمهور :

اولویت دولت مهار کرونا و ارتقا بهداشت است

رئیس‌جمهور اولویت اول دولت سیزدهم را مهار کرونا و ارتقاء وضعیت بهداشتی در کشور دانست.

رئیس‌جمهور در جلسه بررسی صلاحیت وزرای پیشنهادی گفت: روابط سببی، نسبی، خانوادگی و فشار از ناحیه فرد و حزب و جریانی مطلقا در انتخاب وزرا نقش نداشته است.

به گزارش مهر، حجت‌الاسلام سید ابراهیم رئیسی رئیس‌جمهور اسلامی ایران صبح امروز (شنبه) در جلسه بررسی صلاحیت وزرای پیشنهادی دولت سیزدهم که در صحن مجلس شورای اسلامی برگزار شد ضمن تسلیت ایام محرم و شهادت امام حسین (ع) در تشریح برنامه‌های دولت و دفاع از وزرای پیشنهادی اظهار داشت: باید صمیمانه از حضور مردم و هیئت‌های عزاداری و اینکه خالصانه و با رعایت مقررات بهداشتی عزاداری کردند، تشکر کنم.

مهار کرونا

رئیسی تاکید کرد: باید از نمایندگان محترم و ابتکار خوب مجلس شورای اسلامی نسبت به بررسی وضعیت وزرای پیشنهادی که سخنان آن‌ها در کمیسیون‌های اصلی و فرعی شنیده شد و وقت خوبی برای این عزیزان گذاشته شد، از رئیس محترم مجلس، برادر مجاهدم آقای دکتر قالیباف و هیئت رئیسه و اعضای کمیسیون‌ها تشکر کنم.

وی عنوان کرد: باید از این حرکت ابتکاری در جهت شناخت وزرای پیشنهادی و برنامه آن‌ها که بسیار حرکت خوبی بود تقدیر کرد.

رئیس‌جمهور بیان کرد: خداوند منان را شکرگزار هستیم که دل‌های مردم صبور و فهیم ایران را هدایت کردند و توفیق عظیم خدمت و بار سنگین امانت را به بندگانی از دل مردم سپرد که در آستانه قرن پانزدهم هجری با تکیه بر اصیل‌ترین شعار‌های خمینی کبیر و رهنمود‌های رهبر حکیم و فرزانه انقلاب اسلامی، امانت دار اولین دولت گام دوم انقلاب اسلامی در ملک عالم آل محمد (ص) و زمینه ساز جهش به سوی ایران قوی باشد.

تحول‌خواهی جز با تکیه بر شعار‌های اصیل انقلاب محقق نخواهد شد

رئیسی افزود: می‌دانیم که فرصت خدمت کوتاه و رنج‌ها و مشکلات مردم بسیار هستند و این بار امانت جز با هدایت الهی، عنایت اهل بیت و عزم و اراده فولادین برای تحول به سر منزل مقصود نخواهد رسید.

وی ادامه داد: تحول خواهی جز با تکیه بر شعار‌های اصیل انقلاب اسلامی و پیروی از رکن رکین ولایت فقیه به ساحل امن عدالت و پیشرفت منتهی نخواهد شد.

رئیس‌جمهور تاکید کرد: اکنون هنگامه حرکت جهادی، حکیمانه، شجاعانه و مردمی است تا با بهره جویی از ظرفیت‌های عظیم فکری و نخبگانی و مشارکت جویی از آحاد ملت و همراهی و همدلی مجلس انقلابی و در چارچوب سند تحول دولت مردمی زمینه ساز تحقق ایران قوی باشیم.

سند تحول دولت مردمی، چارچوب حاکم در برنامه‌های وزرای پیشنهادی است

وی خاطرنشان کرد: سند تحول دولت مردمی به عنوان چارچوب حاکم در برنامه‌های وزرای پیشنهادی دولت سیزدهم برگرفته از محور‌های بنیادین پنج‌گانه است؛ بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی، تعالی فرهنگ اسلامی و ایرانی، اقتصاد مقاومتی، تامین و بهبود معیشت جامعه به ویژه اقشار کم در آمد، توسعه روابط بین الملل بر اساس منافع ملی و الهام بخشی در جهان اسلام.

رئیس جمهور تاکید کرد: در هر یک از برنامه ها، عدالت و پیشرفت کانون برنامه ریزی قرار گرفته است. برآیند آن‌ها رونق تولیدی داخلی و تعالی ایران اسلامی خواهد بود. علاوه بر آن زنجیره کامل فرآیند تحولی شامل توصیف و تحلیل واقع بینانه از وضع موجود و تصویر سازی از آینده مطلوب و تاکید بر ارائه راهبرد‌ها و راهکار‌ها معطوف به علل وقوع چالش‌ها و برنامه ریزی در چارچوب ظرفیت‌های ساختاری، انسانی و مالی دولت با رویکرد یاری و همراهی دیگر قوا و نهاد‌های حاکمیتی مدنظر قرار گرفته است.

رئیسی تصریح کرد: همچنین کاهش نقش‌های تصدی گرایانه و افزایش نقش میدان ساز دولت برای به صحنه آمدن و بسیج ظرفیت گسترده و متنوع مردمی به ویژه جوانان و نخبگان که همواره پیشتاز و پیشگام تحول خواهی هستند از دیگر حوزه‌های مورد تاکید در برنامه است.

وی افزود: تمامی برنامه‌ها به گونه‌ای تهیه و تنظیم شده است که تضمین کننده تحقق دو محور اصلی و مهم یعنی عدالت و پیشرفت در کشور باشد. عدالت محوری هم در توزیع منابع و هم در توزیع فرصت‌ها و توانمندسازی و کشف و تقویت استعداد‌ها است. علاوه بر این، عدالت محوری در شایسته سالاری و شکستن باند‌های بسته ثروت و قدرت می‌باشد. رویکرد عدالت محوری در تضمین حقوق همه مردم از زن و مرد، کودک و نوجوان، روستایی و شهری مطرح می‌شود.

رئیسی ادامه داد: محور دوم در پرتو مشارکت و تلاش همه جانبه برای مردمی سازی اقتصاد و فرهنگ و صیانت از آزادی‌های اساسی و حقوق عامه می‌باشد. همچنین در فعال سازی با رویکرد خانواده گرا و حمایت همه جانبه از خانواده، برنامه شکل می‌گیرد.

وی گفت: دولت چرخش‌های تحول آفرین برای تحول در دو محور عدالت و پیشرفت را در برنامه‌ها و محور‌های زیر دنبال می‌کند؛ چرخش از دموکراسی کند کننده و فساد خیز به نفع ساز و کار‌های جلب مشارکت عمومی، تغییر رویکرد از اقدامات صرفا مقابله‌ای با فساد به اقدامات پیشگیرانه از فساد، چرخش رویکرد تفکیکی در برنامه ریزی‌های اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی به رویکرد تلفیق سیاست‌های فرهنگی، اقتصادی و اجتماعی و تغییر رویکرد از بخشی نگری و پایتخت محوری در اتخاذ تصمیمات و توزیع منابع و امکانات به فعالسازی ظرفیت‌ها در سراسر کشور براساس آمایش سرزمینی.

رئیس‌جمهور اضافه کرد: گذار از تصمیم‌گیری‌های سلیقه‌ای و موسمی در حلقه‌های بسته کارشناسی به خدمت فرآیند‌های جلب مشارکت حداکثری به ویژه در حوزه نخبگانی و تغییر رویکرد مداخله‌ای به رویکرد هدایتی و حمایتی ونظارتی در بازار‌های سرمایه، ممانعت از تغییر پی در پی مقررات جهت ایجاد ثبات و تقویت تولید و تجارت از برنامه‌های دولت است.

رئیسی اظهار کرد: افزایش نقش دولت در تنظیم گری فضای کسب و کار، تغییر رویکرد اقتصاد سنتی متمرکز بر منابع و توجه بیش از پیش به اقتصاد دانش بنیان و مبتنی بر فعالیت‌های نرم و نوین، تغییر رویکرد از صادرات مبتنی بر مواد خام اولیه به تولید محصولات صنعتی با تکنولوژی بازار محور و تغییر رویکرد از اداره کشور بر اساس درآمد‌های نفتی و روش‌های تورم‌زا در تامین منابع مالی دولت و افزایش بهره وری، خلق ثروت ملی و درآمد‌های پایدار، تغییر رویکرد از بودجه ریزی سنتی و مبتنی بر چانه‌زنی به بودجه ریزی بر مبنای عملکرد عملیاتی هوشمند و توجه بیش از پیش به فرصت‌های اقتصادی روستا و تقویت اقتصاد مبتنی کشاورزی و افزایش ساز و کار‌های هدایتی و حمایتی جهت تقویت بنیه اقتصادی گروه‌های محروم به صورت پایدار از جمله برنامه‌های دولت است.

رئیس‌جمهور اولویت اول دولت سیزدهم را مهار کرونا و ارتقاء وضعیت بهداشتی در کشور دانست و گفت: اولویت بعدی مساله اقتصاد و بهبود شاخص‌های کلان و تقویت معیشت و فضای کسب و کار است.

رئیسی گفت: وضعیت فعلی نتیجه گره زدن به خواست دیگران و شرطی کردن اقتصاد بوده است.

وی ادامه داد: توجه به تخصص و دانش، تعهد کاری، روحیه فساد ستیزی و مردمی بودن از شاخص‌های مورد تاکید برای تعیین وزرای پیشنهادی بوده است.

رئیس‌جمهور گفت: روش انتخاب وزرای پیشنهادی گفت: ابتدا در سایت فراخوان کردیم و افراد زیادی برای کابینه به ما معرفی شدند و این مشارکت مردم در معرفی نیرو‌های کارآمد بسیار برای دولت موثر بود.

رئیسی تاکید کرد: تمام وزرای پیشنهادی غیر از دو وزیر محترمی که این اواخر انتخاب شدند، نام سایر وزرا ده‌ها بار در این سایت تکرار شده است.

وی تاکید کرد: پس از این، اسامی پیشنهادی به ۹ کارگروه تخصصی ارجاع و استعلام افراد از دستگاه‌های ذیصلاح گرفته شد

رئیس‌جمهور گفت: رابطه سببی، نسبی، خانوادگی و فشار از ناحیه فرد و حزب و جریانی مطلقاً در انتخاب وزرا نقش نداشته است. در روحیه من این نیست که کسی بخواهد با فشار، کسی را بر من تحمیل کند.

گزارش خطا
خبرهای مرتبط
ارسال نظرات
نام
ایمیل
نظر