- محمد بن سلمان: جامعه جهانی مانع حمله اسرائیل به خاک ایران شود
- عباس عراقچی: خوش بینی ممکن است موجه باشد، اما فقط با احتیاط زیاد
- اعلام جرم علیه دو مدیر رسانه به دلیل اظهارات سخیف درباره مذاکرات هستهای
- بیشترین درخواست پناهندگی مربوط به کدام کشور اروپایی است؟
- شلیک ۹ گلگوله به یک نوجوان اوتیسمی توسط پلیس آیداهو
- شاغلان کدام کشور اروپایی درآمد کمتری دارند؟
- کوچکترین ضربان ساز قلب جهان ساخته شد
- عباس عراقچی: عجله ای برای ارتباط با دولت سوریه نداریم
- حضور در لیست سیاه FATF عامل افشای اطلاعات کشور است
- علی شمخانی: ایران برای توافق متوازن آمده، نه تسلیم
- مرگ تلخ ۲ قاضی کهگیلویه و بویراحمدی در یک تصادف
- احمد خاتمی: امکان مذاکره بر سر غنی سازی، فعالیتهای موشکی و حضور منطقهای ایران وجود ندارد
- چین سفارش هواپیماهای بوئینگ را متوقف کرد
- بانک سپه هک نشده بلکه داده ها سرقت شده است
- فرمانده نیروی زمینی ارتش: دشمن شرارتی در سر داشته باشد ارتش سر را از بدن او جدا می کند
- حسین مرعشی: مطمئن باشید ایران لیبی نمیشود/ ایران رهبری هوشمندی دارد
خلف وعده بانکها در اتصال خودپردازهای بانکی به سامانه صیاد
رئیس کمیسیون اصل نود مجلس گفت: قرار بود بانکهای بزرگ تا اواسط شهریور و تمامی بانکها نیز تا انتهای شهریور ماه، امکان ثبت و تائید چک از طریق خودپرداز را فراهم کنند؛ اما همچنان این امکان در خودپردازهای بانکها مهیا نشده است.
به گزارش اکوپل نیوز به نقل از تسنیم، حجت الاسلام حسن شجاعی، رئیس کمیسیون اصل ۹۰ مجلس شورای اسلامی، در رابطه با اثرات قانون جدید چک بر فضای معاملات کشور گفت: قانون جدید چک از جمله قوانین به روز و دقیقی است که در سالهای اخیر به تصویب مجلس رسیده است.
تا قبل از تصویب این قانون در سال ۱۳۹۷، چک برگشتی مشکلات زیادی در فضای کسب و کار کشور ایجاد میکرد. بنابر گفته تشکلهای اقتصادی در سال ۱۳۹۵، چکهای برگشتی به عنوان پنجمین مانع مهم کسب و کار در آن سال معرفی شد؛ بنابراین لازم بود تا برای چکهای برگشتی چارهای اندیشیده شود.
وی در ادامه افزود: در قانون جدید چک مصوب سال ۱۳۹۷، سازوکار تقارن اطلاعاتی بین صادرکننده و گیرنده چک ایجاد شد تا فردی که میخواهد چک دریافت کند، از سابقه معاملاتی و اعتبار شخص صادرکننده مطلع شده، سپس با اطمینان بیشتر بتواند چک را دریافت کند.
این یکی از نوآوریهای قانون جدید چک بود که تا قبل از تصویب این قانون، چنین امکانی برای گیرندگان چک فراهم نبود. بنابراین، به شفافیت در معامله کمک شایانی شد تا افراد سودجو نتوانند مانند روند سابق، چک بلامحل صادر کنند..
رئیس کمیسیون اصل ۹۰ مجلس، در رابطه با پیگیریهای این کمیسیون برای اجرای قانون جدید چک بیان کرد: از ابتدای تصویب قانون جدید چک، کمیسیون اصل ۹۰ مجلس پیگیر اجرایی شدن تکالیف این قانون توسط بانک مرکزی بوده است و در سال گذشته جلساتی نیز با حضور مسئولین بانک مرکزی تشکیل شد. بر اثر پیگیریهای این کمیسیون، یکی از مهمترین تکالیف قانون جدید چک که از ابتدای امسال اجرا شده است، ثبت، تائید و انتقال چک در سامانه صیاد بانک مرکزی بوده است.
حجت الاسلام شجاعی با اشاره به اهمیت تکالیفی از قانون جدید چک که از ابتدای سال ۱۴۰۰ توسط شبکه بانکی و بانک مرکزی اجرا شد، تصریح کرد: از آنجا که از ابتدای امسال ثبت و تائید اطلاعات چک در سامانه صیاد بانک مرکزی الزامی شده است.
بنابراین لازم است تا شبکه بانکی و بانک مرکزی، امکان دسترسی به سامانه صیاد را برای همه افراد مهیا کنند. زیرا برخی از افراد به دلیل عدم دسترسی به گوشی هوشمند در استفاده از چک در معاملات خود دچار مشکل شده اند.
وی ادامه داد: طبق آنچه که بانک مرکزی اعلام کرده بود، قرار بود بانکهای بزرگ تا اواسط شهریور و تمامی بانکها نیز تا انتهای شهریور ماه، امکان ثبت و تائید چک از طریق خودپرداز را فراهم کنند. اما همچنان این امکان در خودپردازهای بانکها مهیا نشده است؛ بنابراین کمیسیون اصل ۹۰ در نظر دارد تا این موضوع را از بانک مرکزی پیگیری کرده و به نتیجه برساند.
رئیس کمیسیون اصل ۹۰ مجلس در انتها بیان کرد: کمیسیون اصل ۹۰ به دنبال حل مشکلات مردم است و بانکها باید شرایط را برای استفاده مردم از چک، تسهیل کنند. خصوصا این که در شرایط کرونایی لازم است تا از حضور مردم در مکانهای شلوغ همچون بانک جلوگیری شود، بنابراین باید شبکه بانکی با توسعه خدمات غیرحضوری خود، به فکر حفظ سلامت مردم نیز باشند.