- محمد بن سلمان: جامعه جهانی مانع حمله اسرائیل به خاک ایران شود
- عباس عراقچی: خوش بینی ممکن است موجه باشد، اما فقط با احتیاط زیاد
- اعلام جرم علیه دو مدیر رسانه به دلیل اظهارات سخیف درباره مذاکرات هستهای
- بیشترین درخواست پناهندگی مربوط به کدام کشور اروپایی است؟
- شلیک ۹ گلگوله به یک نوجوان اوتیسمی توسط پلیس آیداهو
- شاغلان کدام کشور اروپایی درآمد کمتری دارند؟
- کوچکترین ضربان ساز قلب جهان ساخته شد
- عباس عراقچی: عجله ای برای ارتباط با دولت سوریه نداریم
- حضور در لیست سیاه FATF عامل افشای اطلاعات کشور است
- علی شمخانی: ایران برای توافق متوازن آمده، نه تسلیم
- مرگ تلخ ۲ قاضی کهگیلویه و بویراحمدی در یک تصادف
- احمد خاتمی: امکان مذاکره بر سر غنی سازی، فعالیتهای موشکی و حضور منطقهای ایران وجود ندارد
- چین سفارش هواپیماهای بوئینگ را متوقف کرد
- بانک سپه هک نشده بلکه داده ها سرقت شده است
- فرمانده نیروی زمینی ارتش: دشمن شرارتی در سر داشته باشد ارتش سر را از بدن او جدا می کند
- حسین مرعشی: مطمئن باشید ایران لیبی نمیشود/ ایران رهبری هوشمندی دارد
پالایشگاههای آمریکایی مشتری نفت عراق و کانادا شدند
پالایشگاههای نفت آمریکا برای جبران اختلال عرضه تولیدکنندگان خلیج مکزیکو پس از وقوع طوفان، به نفت عراق و کانادا روی آورده اند در حالی که خریداران آسیایی متقاضی گریدهای نفتی خاورمیانه و روسیه شده اند.
به گزارش ایسنا، شرکت رویال داچ شل که بزرگترین تولیدکننده نفت در خلیج مکزیکوی آمریکاست، هفته جاری اعلام کرد آسیب به تاسیسات انتقال فراساحلی میزان عرضه نفت ترش "مارس" را تا اوایل سال میلادی آینده محدود میکند. گرید نفتی ترش "مارس" از سوی پالایشگاههای منطقه گلف کاست آمریکا به میزان بالایی مصرف میشود و شرکتهای کره جنوبی و چین هم مشتریان بزرگ این گرید نفتی آمریکایی هستند.
اداره ایمنی و اجرایی محیط زیست آمریکا اعلام کرده که ۳۱ سکوی نفتی تا روز پنج شنبه بسته بودند و تولیدشان مجموعا ۲۹۴ هزار و ۴۱۴ بشکه از دست رفت. در مجموعا طوفانی که اواخر اوت از منطقه عبور کرد باعث از دست رفتن ۳۰.۱ میلیون بشکه تولید شد و آیدا را ویرانگرترین طوفان برای اپراتورهای نفت در ۱۳ سال اخیر ساخت.
آمریکا اکنون بیش از سه میلیون بشکه در روز نفت صادر میکند که عمده آن از گلف کاست است. با بهبود تقاضا برای سوخت و بازگشت آن به سطح پیش از شیوع پاندمی، پالایشگاهها باید برای جبران از دست رفتن تولید نفت مارس، گریدهای نفتی دیگری تامین کنند.
از دست رفتن تولید ۲۵۰ هزار بشکه در روز نفت مارس باعث شده است بعضی از پالایشگاههای آمریکایی به دنبال جایگزین برای تحویل در سه ماهه چهارم باشند. به گفته معامله گران، نفت بصره عراق یکی از گزینههای مورد نظر این پالایشگاههاست. سایر شرکتها از مخازن آمریکا نفت ترش دریافت کرده اند.
نفت بصره در اختلالات گذشته هم مورد توجه قرار گرفت. در سال ۲۰۱۹ که تحریمهای آمریکا علیه ونزوئلا باعث توقف واردات از این کشور آمریکای جنوبی شد، پالایشگاههای گلف کاست خرید محمولههای نفت عراقی را افزایش دادند. صادرکنندگان نفت سنگین کانادا هم از این وضعیت سود بردند.
شرکتهای اکسون موبیل و پلاسید ریفاینینگ از ذخایر استراتژیک آمریکا نفت دریافت کرده اند تا نیازهای فوری آنها برای نفت ترش تامین شود. یک معامله گران نفت آمریکایی گفت: پالایشگاههایی که به جایگزینی برای نفت "مارس" نیاز دارند، نفت ترش از ذخایر استراتژیک درخواست کردند. بسیاری دیگر هم محمولههای بیشتری از نفت بصره برای تحویل در اکتبر خریداری کرده اند که قیمتش به عنوان نفت ترش بسیار مناسب بوده است.
نفت "مارس" اوایل ماه جاری یک دلار و ۵۰ سنت بالاتر از وست تگزاس اینترمدیت معامله میشد، اما روز چهارشنبه دو دلار و ۲۵ سنت پایینتر از قیمت پایه نفت آمریکا بود و به سطح پیش از وقوع طوفان بازگشت. اکثر ۹ پالایشگاه آمریکایی که تولیدشان را در زمان وقوع طوفان آیدا متوقف کرده اند، فعالیتشان را ازسرگرفته اند.
یک معامله گر گفت: شرکت ماراتون پترولیوم نفت بصره را برای بارگیری در اکتبر خریداری کرده است. پالایشگاههایی که میتوانند گریدهای نفتی سنگینتر را ترکیب و پالایش کنند به گریدهای نفتی کانادا و آمریکای لاتین علاقه نشان داده اند.
آمار مقدمات اداره اطلاعات انرژی آمریکا نشان داد واردات از مکزیکو و برزیل پس از وقوع دو طوفان اخیر افزایش یافته است.
طبق اطلاعات شرکت ورتکسا، از ۲۵۰ هزار بشکه در روز تولید از دست رفته نفت مارس، معمولا ۸۰ هزار بشکه در روز به پالایشگاههای آسیایی ارسال میشد.
به گفته تحلیلگران شرکت کپلر، کره جنوبی دو سوم از این صادرات را امسال دریافت کرده است. شرکت یونی پِک چین و ساوت کریا انرژی خرید نفت "مارس" را پیش از طوفان افزایش داده بودند تا از قیمتهای مناسب آن استفاده ببرند.
بر اساس گزارش رویترز، یونی پِک اخیرا ۲۰۰ هزار تن نفت اورال روسیه را برای تحویل در اکتبر خریداری کرده است. شرکت "جی اس کلتکس" که دومین پالایشگر بزرگ کره جنوبی است یک محموله نفت "مارس" لغو شده داشت که قرار بود اواخر نوامبر به مقصد برسد و به گفته معامله گران، این شرکت به دنبال نفت جایگزینی نبوده است.