- بیشترین درخواست پناهندگی مربوط به کدام کشور اروپایی است؟
- شلیک ۹ گلگوله به یک نوجوان اوتیسمی توسط پلیس آیداهو
- شاغلان کدام کشور اروپایی درآمد کمتری دارند؟
- کوچکترین ضربان ساز قلب جهان ساخته شد
- عباس عراقچی: عجله ای برای ارتباط با دولت سوریه نداریم
- حضور در لیست سیاه FATF عامل افشای اطلاعات کشور است
- علی شمخانی: ایران برای توافق متوازن آمده، نه تسلیم
- مرگ تلخ ۲ قاضی کهگیلویه و بویراحمدی در یک تصادف
- احمد خاتمی: امکان مذاکره بر سر غنی سازی، فعالیتهای موشکی و حضور منطقهای ایران وجود ندارد
- چین سفارش هواپیماهای بوئینگ را متوقف کرد
- بانک سپه هک نشده بلکه داده ها سرقت شده است
- فرمانده نیروی زمینی ارتش: دشمن شرارتی در سر داشته باشد ارتش سر را از بدن او جدا می کند
- حسین مرعشی: مطمئن باشید ایران لیبی نمیشود/ ایران رهبری هوشمندی دارد
- محمد اسلامی: آژانس بین المللی انرژی اتمی بی طرف باشد
- عباس عراقچی پیام رهبر انقلاب را به مسکو برد
- یک لیوان نوشابه چند درصد ابتلا به دیابت را افزایش می دهد؟
ظرفیت بانکها برای پرداخت وام ودیعه مسکن به پایان رسید
دبیر کانون بانکها و موسسات اعتباری خصوصی گفت: برای پرداخت وام ودیعه مسکن، بانکها تخلفی نکردند، زیرا دستورالعمل بانکهای خصوصی در این زمینه با هم متفاوت است.
به گزارش اکوپل نیوز به نقل از صدا و سیما، محمدرضا جمشیدی درباره پرداخت تسهیلات ودیعه مسکن در بانکهای خصوصی افزود: پرداخت تسهیلات بانکهای خصوصی مانند بانکهای دولتی است، زیرا سیاستها را بانک مرکزی تعیین میکند و بانکها موظف هستند براساس چارچوبها عمل کنند.
وی با بیان اینکه در بانکهای مختلف آیین نامههایی مختلفی وجود دارد ادامه داد: هر بانک آیین نامه خاص خود را برای پرداخت تسهیلات دارد و شرایط پرداخت تسهیلات در بانکها متفاوت است به همین دلیل است که در زمان مراجعه متقاضی به بانک، شرایط متفاوت، باعث شکایت و گله متقاضیان میشود.
جمشیدی اضافه کرد: یکی از مواردی که بانکهای خصوصی برای پرداخت تسهیلات وام ودیعه مسکن انجام میدهند اعتبارسنجی است و در این رابطه نیز بانکها باهم متفاوتند.
وی ادامه داد: برای اینکه هزینهای متحمل مشتریان بانک نشود، خود بانک اقدام به اعتبار سنجی میکند.
دبیر کانون بانکها و موسسات اعتباری خصوصی گفت: اعتبارسنجی قانونی است، زیرا در گذشته معوقات بانکها و تسهیلاتی که پرداخت نشده بدلیل اعتبار سنجی نادرست یا عدم اعتبار سنجی بوده به همین دلیل بانکها سخت گیری میکنند.
جمشیدی در پاسخ به اینکه چرا در طرح ودیعه مسکن بانکهای خصوصی سختگیری میکنند تصریح کرد: اعتبار بانکهای خصوصی کم است و بانکها وکیل سپرده گذاران هستند و به وکالت از آنان، سپرده جمع آوری میکنند تا منابع ایجاد کنند بر همین اساس مقید هستند تا اصل و سود پول بازگردد.
وی ادامه داد: باید در طرح ودیعه مسکن، قراردادی سه جانبه میان بانک، موجر و مستاجر ایجاد و تسهیلات به موجر پرداخت میشد تا زمانی که مستاجر ملک را ترک میکند، موجر تسهیلات را به بانک برگرداند.
جمشیدی تاکید کرد: طرح ودیعه مسکن با عجله ابلاغ شد و هیچ مصوبهای در این باره به کانون بانکهای خصوصی ابلاع نشد.
وی در پاسخ به این سوال که اگر ظرفیت بانکها به اتمام رسیده پس چرا در سامانه وزارت راه و شهرسازی، بانک انتخاب میشود گفت: سامانه در اختیار وزارت راه و شهرسازی است و مشکلات را باید این وزارتخانه حل کند.
جمشیدی ادامه داد: سامانه ملی اسکان، متقاضی را به بانک معرفی میکند و وقتی به مرحله پرداخت برسد جزو آمار محسوب میشود در غیر اینصورت جزو آمار محسوب نمیشود و سامانه چند برابر ظرفیت را به بانکها اعلام میکند.
وی افزود: متقاضیان وام ودیعه مسکن، در صورت تخلف بانکهای خصوصی برای پرداخت این وام به رئیس شعبه و بازرس بانک مراجعه کنند واگر پاسخی دریافت نکردند به مدیریت بانکهای بانک مرکزی مراجعه کنند.
جمشیدی ادامه داد: ثبت نام وام ودیعه مسکن تا پایان آذر تمدید شد و متقاضیان میتوانند تا پایان بهمن تسهیلات دریافت کنند.