- محمد بن سلمان: جامعه جهانی مانع حمله اسرائیل به خاک ایران شود
- عباس عراقچی: خوش بینی ممکن است موجه باشد، اما فقط با احتیاط زیاد
- اعلام جرم علیه دو مدیر رسانه به دلیل اظهارات سخیف درباره مذاکرات هستهای
- بیشترین درخواست پناهندگی مربوط به کدام کشور اروپایی است؟
- شلیک ۹ گلگوله به یک نوجوان اوتیسمی توسط پلیس آیداهو
- شاغلان کدام کشور اروپایی درآمد کمتری دارند؟
- کوچکترین ضربان ساز قلب جهان ساخته شد
- عباس عراقچی: عجله ای برای ارتباط با دولت سوریه نداریم
- حضور در لیست سیاه FATF عامل افشای اطلاعات کشور است
- علی شمخانی: ایران برای توافق متوازن آمده، نه تسلیم
- مرگ تلخ ۲ قاضی کهگیلویه و بویراحمدی در یک تصادف
- احمد خاتمی: امکان مذاکره بر سر غنی سازی، فعالیتهای موشکی و حضور منطقهای ایران وجود ندارد
- چین سفارش هواپیماهای بوئینگ را متوقف کرد
- بانک سپه هک نشده بلکه داده ها سرقت شده است
- فرمانده نیروی زمینی ارتش: دشمن شرارتی در سر داشته باشد ارتش سر را از بدن او جدا می کند
- حسین مرعشی: مطمئن باشید ایران لیبی نمیشود/ ایران رهبری هوشمندی دارد
کمیته کشف علت حمله سایبری به سامانه سوخت کشور تشکیل میشود
سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی از تشکیل کمیتهای با حضور نهادهای امنیتی و تخصصی برای کشف علت حمله سایبری به سامانه سوخت کشور با محوریت کمیسیون انرژی خبر داد.
به گزارش اکوپل نیوز به نقل از ایرنا، «مصطفی نخعی» در توضیح نشست فوق العاده روز دوشنبه کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی به خبرنگاران گفت: در این نشست که برای بررسی حمله سایبری به سامانه هوشمند سوخت برگزار شد، رییس شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردهای نفتی، مدیرعامل شرکت پخش فرآوردههای نفتی، مدیر سامانه هوشمند سوخت، مدیران سازمان پدافند غیرعامل و روسای تعدادی از دستگاههای امنیتی و نظارتی حضور داشتند.
سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس افزود: در این نشست مهمانها حاضر به این نکته تاکید داشتند که نحوه حمله سایبری به جایگاههای سوخت کشور هنوز مشخص نیست و نیاز به کارشناسی بیشتری دارد.
اما واضح است که این حمله صورت گرفته و اطلاعات سرور جایگاهها بلافاصله پس از این حمله، حذف و باعث بروز مشکلاتی در جایگاههای توزیع سوخت شده و نیز ارتباط جایگاهها با سامانه هوشمند سوخت قطع شده است.
نخعی با بیان اینکه نهادهای اطلاعاتی و امنیتی در حال بررسی منشأ این حمله سایبری هستند، عنوان کرد: تاکید کمیسیون بر این بود که هر چه زودتر گزارش این بررسیها ارائه شود، اما واضح است که برخی تصمیمگیریهای اشتباه در گذشته زمینهساز بروز چنین حوادثی شدند.
چرا که سامانه هوشمند سوخت برای سهمیه بندی بنزین در دولتهای گذشته راهاندازی شد و در ابتدا پیشبینیهای خوبی برای ابعاد امنیتی این سامانه صورت گرفته بود.
وی ادامه داد: در ابتدای شکل گیری این سامانه حمایتهای خوبی صورت گرفت و شیوه فعالیت آن تحت نظر بود. اما به مرور این حمایتها کاهش یافت و تصمیمهایی که گرفته شده سبب از دست دادن کارآیی سامانه هوشمند سوخت شد.
سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی با اشاره به عرضه بنزین تکنرخی در کشور به مدت طولانی، گفت: این موضوع موجب شد توجهات برای بهروزرسانی این سامانه از منظر تجهیزات سامانههای هوشمند به شدت کاهش یابد.
نخعی با تأکید بر لزوم اصلاح فرایندها و ارتقای سامانه هوشمند سوخت در ابعاد امنیتی، سختافزاری، نرمافزاری و ارتباطی خاطرنشان کرد: برای اینکه در آینده شاهد چنین اتفاقهایی نباشیم، مقرر شد کمیتهای با محوریت کمیسیون انرژی با حضور نهادهای امنیتی و تخصصی، تشکیل، و برنامه مشخص زمانبندی شدهای برای بهروزرسانی این سامانه تدوین شود.
وی ابراز امیدواری کرد که مسوولان حاضر در شرکت ملی پخش فرآوردهای نفتی درباره بهروز رسانی، بازنگری و رفع مشکل ارتباطی که بین سامانه هوشمند سوخت و برخی دیگر از سامانهها همت کنند.