- خمیازه کشیدن خطرناک تر از آن چیزی است که می دانید
- چرا خمیازه واگیردار است؟
- آیا کوسه ها در برابر انسان خوی تهاجمی دارند یا فقط از خود دفاع میکنند؟
- ترامپ: بدون بمباران با ایران به توافق میرسیم
- اعلام جرم دادستانی تهران علیه چند رسانه در رابطه با انتشار اخبار حادثه بندر شهید رجایی
- وزارت دفاع: محموله نظامی در حادثه آتش سوزی بندر شهید رجایی وجود نداشت
- انفجار در بندرعباس + عکس و فیلم
- دونالد ترامپ: پاپ فرانسیس آدم خوب و سخت کوشی بود
- اولین عکس از پیکر پاپ فرانسیس در تابوت
- ترامپ: آمریکا مذاکرات بسیار خوبی با ایران داشته است
- ترامپ به روسیه و اوکراین: توافق و تجارت کنید و پولدار شوید
- فرایند اعلام مرگ پاپ فرانسیس چگونه است و مراحل عزاداری چگونه است؟
- تعرفه ۱۰۰ درصدی واردات خودرو فعلا اجرا نمی شود
- سخنگوی دولت: زیرساخت های مناسب برای سرمایه گذران آمریکایی وجود ندارد
- واکنش علی ربیعی به لغو جشنواره کوچه در بوشهر
- مجوز برگزاری فستیوال «کوچه» بوشهر صادر شد
عزت الله ضرغامی: میراث فرهنگی، وزارتخانه فقیری است
وزیر میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گفت: حفاظت از آثار باستانی نیازمند هزینه است و اعتبارات وزارتخانه به اندازهای نیست که این مرمت و بازسازی صورت گیرد، متاسفانه این وزارتخانه، وزارتخانه فقیری است.
به گزارش اکوپل نیوز به نقل از خانه ملت، عزت الله ضرغامی با اشاره به اینکه بلایای طبیعی تهدیدی جدی برای آثار باستانی هستند تصریح کرد: بخشی از فعالیت وزارت میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری اختصاص به احیا و مرمت، حفظ و صیانت از بناهای تاریخی و آثار باستانی دارد، در نظر گرفتن اعتبارات بودجهای در این بخش با حفظ اولویتها مورد توجه قرار میگیرد.
وی افزود: حفظ و نگهداری آثار باستانی و بناهای تاریخی از بلایای طبیعی و غیر طبیعی از اولویتهای وزارتخانه است و باید هرچه سریعتر مرمت و بازسازی آنها در دستور کار قرار گیرد.
وزارتخانه میراث فرهنگی نسبت به آسیبهای عمدی و غیر عمدی وظیفه دارد. متاسفانه بلایای طبیعی نظیر سیل، زلزله، طوفان و… قابل پیش بینی نیست، اما باید نسبت به حفاظت از آنها بیش از وقوع حادثه فکر و اندیشهای داشته باشیم.
ضرغامی در ادامه تاکید کرد: حفاظت از آثار باستانی نیازمند هزینه است و اعتبارات وزارتخانه به اندازهای نیست که این مرمت و بازسازی صورت بگیرد، متاسفانه این وزارتخانه، وزارتخانه فقیری است و به دلیل کمبود بودجه نتوانست به ماموریتهای اصلی خود که یکی از آنها حفظ و مرمت آثار باستانی است به درستی جامه عمل بپوشاند، میراث فرهنگی تاریخ و شناسنامه کشور ما محسوب میشود و باید به گونهای از آنها نگهداری کنیم تا به آیندگان انتقال دهیم.
وی افزود: اعتبارات بودجهای وزارتخانه بسیار ناچیز است و کفاف بسیاری از هزینههای آن را نمیدهد، در جلسهای که با کمیسیون فرهنگی برگزار شد؛ موضوعاتی از قبیل مشخص شدن اعتبارات بودجهای مطرح شده است؛ امیدواریم در برنامه ۵ سال توسعه اعتبارات به گونهای اختصاص داده شود تا بتوانیم بخشی از آن را در جهت بازسازی آثار تخریب شده میراث فرهنگی به واسطه بلایای طبیعی هزینه کنیم.
عضو کابینه دولت سیزدهم تصریح کرد: در ۳ سفر استانی که وزارتخانه همراه دولت بود، اعتبارات بودجهای مناسبی در نظر گرفته شده و گزارشهای آنها را به صورت مستقل اعلام کردیم، برخی آثار باستانی را که نیازمند حفظ و مرمت فوری هستند در دستور کار قرار دادهایم. در بقیه سفرهای استانی دیگر هم باید یک بودجه مستقل دیگر در نظر بگیریم.
ضرغامی با اشاره به ظرفیت بخش خصوصی یادآور شد: استفاده از ظرفیت بخش خصوصی را در دستور کار قرار دادهایم همچنین به واسطه صندوق احیا که ابعاد جدیدی برای ماموریتها در نظر گرفته میشود تا بتوانیم، از ظرفیت مردمی که علاقمند به مشارکت در این بخش هستند استفاده کنیم؛ در بخش عمومی فعالیتهایی برای هر یک در نظر گرفته شده است.
وزیر میراث فرهنگی و صنایع دستی و گردشگری در پایان خاطرنشان کرد: استانهای محروم کشور که دارای ظرفیت بالای گردشگری هستند در اولویت اقدامات وزارتخانه قرار میگیرند مثلا سیستان و بلوچستان دارای ظرفیت بزرگی در حوزه گردشگری است و باید از این فرصتها به درستی استفاده کنیم.