- بیشترین درخواست پناهندگی مربوط به کدام کشور اروپایی است؟
- شلیک ۹ گلگوله به یک نوجوان اوتیسمی توسط پلیس آیداهو
- شاغلان کدام کشور اروپایی درآمد کمتری دارند؟
- کوچکترین ضربان ساز قلب جهان ساخته شد
- عباس عراقچی: عجله ای برای ارتباط با دولت سوریه نداریم
- حضور در لیست سیاه FATF عامل افشای اطلاعات کشور است
- علی شمخانی: ایران برای توافق متوازن آمده، نه تسلیم
- مرگ تلخ ۲ قاضی کهگیلویه و بویراحمدی در یک تصادف
- احمد خاتمی: امکان مذاکره بر سر غنی سازی، فعالیتهای موشکی و حضور منطقهای ایران وجود ندارد
- چین سفارش هواپیماهای بوئینگ را متوقف کرد
- بانک سپه هک نشده بلکه داده ها سرقت شده است
- فرمانده نیروی زمینی ارتش: دشمن شرارتی در سر داشته باشد ارتش سر را از بدن او جدا می کند
- حسین مرعشی: مطمئن باشید ایران لیبی نمیشود/ ایران رهبری هوشمندی دارد
- محمد اسلامی: آژانس بین المللی انرژی اتمی بی طرف باشد
- عباس عراقچی پیام رهبر انقلاب را به مسکو برد
- یک لیوان نوشابه چند درصد ابتلا به دیابت را افزایش می دهد؟
رئیس کل بانک مرکزی: سامانهای برای ثبت درخواستهای ارزی خرد مردم راه اندازی میشود
رئیس کل بانک مرکزی ظهر امروز با حضور در صرافیهای میدان فردوسی از نزدیک تحولات بازار ارز را رصد کرد و از راه اندازی سامانهای برای ثبت درخواستهای ارزی خرد مردم خبر داد.
به گزارش اکوپل نیوز به نقل از روابط عمومی بانک مرکزی، علی صالح آبادی ضمن بازدید از صرافیهای موجود در میدان فردوسی و گفتگو با صرافان و خریداران ارز تاکید کرد که منابع ارزی کشور در وضعیت مناسبی قرار دارد.
رئیس کل بانک مرکزی با اعلام خبر راه اندازی درگاه فروش ارز به منظور تامین نیازهای خرد هموطنان به ارز گفت: این درگاه تا دو ماه آینده به بهره برداری خواهد رسید و هموطنان با ورود به این درگاه نیاز خرد ارزی خود را اعلام و سپس با مراجعه به صرافیهای مجاز ارز موردنیاز را دریافت میکنند.
وی تاکید کرد: با راه اندازی سامانه فروش ارز صفهای ایجاد شده در مقابل صرافیها جمع خواهد شد.
صالح آبادی با بیان اینکه نیازهای ارز قانونی مردم را به صورت کامل تامین میکنیم و منابع ارزی ورودی در بازار متشکل ارزی در وضعیت مناسبی قرار دارد گفت: در همین راستا به منظور دسترسی آسانتر مردم به حواله و اسکناس دلار، اصلاح قوانین و مقررات در برنامه و دستور کار بانک مرکزی قرار دارد.
وی افزود: در جانب عرضه ارز مشکلی نداریم و روند تامین و عرضه در حال بهبود است.
رییس کل بانک مرکزی با بیان اینکه از ابتدای سال تا کنون برگشت ارز حاصل از صادرات غیرنفتی در سامانه نیما ۲۲.۴میلیارد دلار و عرضه ارز صادرکنندگان در سامانه نیما ۲۰ میلیارد دلار بوده است افزود: از ابتدای سال تا کنون درمجموع ۳۶ میلیارد دلار ارز برای کل کالاها بخشی در سامانه نیما و بخشی در شبکه بانکی تامین شده است که نسبت به سال گذشته عرضه ارز افزایش داشته است.
رئیس شورای پول و اعتبار در همین زمینه گفت: خوشبختانه امسال دسترسی بانک مرکزی و سیستم اقتصادی کشور به منابع ارزی، بهبود قابل ملاحظهای داشته است و از نظر ورود ارز به کشور در شرایط بسیار خوبی هستیم و پیشبینی این است که در آینده نزدیک اوضاع رو به بهبود خواهد رفت.
صالح آبادی در گفتگو با صرافان گفت: در عرضه ارز در بازار متشکل هیچ مشکلی وجود ندارد. صادرکنندگان ایرانی ارز حاصل از صادرات خود را به صورت اسکناس در اختیار ما میگذارند، لذا در بازار متشکل به هیچ وجه کمبودی وجود ندارد؛ بنابراین هر چه تقاضا بود، مبتنی بر مستندات در مقررات دیده شده است، توسط صرافان تامین خواهد شد.
رئیس کل بانک مرکزی در گفتگو با صرافان عنوان کرد: دسترسی مردم به ارز را تسهیل میکنیم
صالح آبادی در گفتگو با صرافان میدان فردوسی گفت: خوشبختانه در بحث حواله در سامانه نیما عرضه ارز به مراتب بیشتر از تقاضاست، لذا ما در جانب ارز با هیچ محدودیتی مواجه نیستیم و حتی وضعیت ارزی کشور رو به بهبود نیز است.
در بازار متشکل نیز همان طور که صرافان نیز اذعان کردند، هیچ مشکلی برای عرضه وجود ندارد و هر چه که مردم تقاضا داشته باشند تامین میشود.
رئیس کل بانک مرکزی درباره اختلاف نرخ بازار متشکل و غیررسمی گفت: بازار غیررسمی، بازاری خارج از بازار متشکل است، وقتی در بازار متشکل، عرضه به اندازه کافی وجود دارد، چرا مردم به سمت بازار غیررسمی بروند؟، میتوانند ارز مورد نیاز خود را از بازار متشکل تامین کنند.
وی تاکید کرد: ما در بازار متشکل به دنبال راهکارهایی هستیم که دسترسی مردم به ارز را تسهیل بیشتری کنیم و به زودی این اقدام انجام میشود تا دیگر نیازی نباشد، مردم برای دریافت ارز در صف بایستند. مردم میتوانند با ارائه مستندات خود در سامانه بازار متشکل ارزی، ارز موردنیاز را از صرافیها دریافت کنند.
رئیس کل بانک مرکزی با بیان اینکه ما تلاش میکنیم که دسترسی مردم را از وضعیت فعلی نیز آسانتر کنیم، عنوان کرد: نیازهای مردم به ارز در مقررات ارزی مشخص است و هر فردی به هر میزان نیاز داشته باشد ارز وجود دارد. با همکاری کانون صرافان و اتاق بازرگانی هر جا نیاز به تسهیل دسترسی وجود داشته باشد، این اقدام انجام خواهد شد.
وی افزود: بنده باز هم تکرار میکنم که در جانب عرضه ارز هیچ کمبود و مشکلی وجود ندارد، چه در حوزه اسکناس (بازارساز، صادرکننده) و چه در حوزه حواله. ما اخیرا جلسهای را با برخی صادرکنندگان داشتیم و قرار شد، برخی صادرکنندگان به طور مستقیم با واردکنندگان وارد تعامل شوند تا بخشی از گروههای کالایی بدین صورت تامین شود.
صالح آبادی گفت: حتما نیازهای واقعی مردم به ارز به صورت حواله و اسکناس تامین خواهد شد. در بازار متشکل روزانه بین ۱۰-۱۵ میلیون دلار و ۲ میلیون یورو اسکناس معامله میشود؛ بنابراین اگر نیاز به ارز بیشتر شود ما عرضه را افزایش خواهیم داد.
وی در پایان گفت: ان شاالله با این اقدامات دولت، هیجانات و حبابهای بازار غیررسمی ارز نیز فروکش میکند، زیرا آنچه ملاک است قیمت ارز بازار متشکل است نه چند دلار خرید و فروش در بازار غیررسمی ملاک عمل باشد.