- محمد بن سلمان: جامعه جهانی مانع حمله اسرائیل به خاک ایران شود
- عباس عراقچی: خوش بینی ممکن است موجه باشد، اما فقط با احتیاط زیاد
- اعلام جرم علیه دو مدیر رسانه به دلیل اظهارات سخیف درباره مذاکرات هستهای
- بیشترین درخواست پناهندگی مربوط به کدام کشور اروپایی است؟
- شلیک ۹ گلگوله به یک نوجوان اوتیسمی توسط پلیس آیداهو
- شاغلان کدام کشور اروپایی درآمد کمتری دارند؟
- کوچکترین ضربان ساز قلب جهان ساخته شد
- عباس عراقچی: عجله ای برای ارتباط با دولت سوریه نداریم
- حضور در لیست سیاه FATF عامل افشای اطلاعات کشور است
- علی شمخانی: ایران برای توافق متوازن آمده، نه تسلیم
- مرگ تلخ ۲ قاضی کهگیلویه و بویراحمدی در یک تصادف
- احمد خاتمی: امکان مذاکره بر سر غنی سازی، فعالیتهای موشکی و حضور منطقهای ایران وجود ندارد
- چین سفارش هواپیماهای بوئینگ را متوقف کرد
- بانک سپه هک نشده بلکه داده ها سرقت شده است
- فرمانده نیروی زمینی ارتش: دشمن شرارتی در سر داشته باشد ارتش سر را از بدن او جدا می کند
- حسین مرعشی: مطمئن باشید ایران لیبی نمیشود/ ایران رهبری هوشمندی دارد
اسرائیل ساخت دیوار زیرزمینی در مرز غزه را به پایان رساند
اسرائیل روز سهشنبه رسما اعلام کرد که کار ساخت یک دیوار زیرزمینی مجهز به حسگر در مرز غزه را به اتمام رسانده است.
به گزارش اکوپل نیوز به نقل از یورونیوز، این دیوار به ظاهر برای جلوگیری از نیروهای حماس و مبارزان فلسطینی به خاک اسرائیل از طریق تونلهای زیرزمینی ساخته شده و اقدامی متقابل از سوی تلآویو برای تقویت امنیت سرزمینهای تحت کنترل خود در مجاورت با نوار غزه محسوب میشود.
نیروهای فلسطینی سال ۲۰۱۴ در جریان جنگ غزه بارها از طریق تونلهای زیرزمینی به آنسوی منطقه محاصره شده نفوذ کرده و تلفاتی را به نیروهای اسرائیلی وارد کرده بودند، مسئلهای که انتقادات زیادی را متوجه بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر وقت و فرماندهان ارتش اسرائیل کرد.
کار ساخت دیوار زیرزمینی اسرائیل در مرز غزه که هدف اصلی آن کور کردن راه نفوذ به آنسوی مرز از طریق تونلهای یاد شده است سال ۲۰۱۶ آغاز شد.
به گفته منابع نظامی اسرائیل، این پروژه همچنین شامل حصارهای زمینی، موانع دریایی، سیستمهای راداری و اتاقهای فرماندهی و کنترل است.
بنی گانتس، وزیر دفاع اسرائیل در مراسمی که به مناسبت رونمایی از این پروژه برگزار شده بود طی سخنانی گفت: «این دیوار ۶۵ کیلومتر طول دارد و مجهز به صدها دوربین، رادار و سنسورهایی با حساسیت بالا است که سبب میشود حائلی آهنین میان حماس و ساکنان جنوب اسرائیل تشکیل شود.»
وی سپس از این مانع به عنوان «پروژهای پیشرفته و خلاقانه» یاد کرد که به اعتقاد وی سبب تقویت احساس امنیت شهروندان اسرائیلی خواهد شد.
بر اساس بیانیه وزارت دفاع اسرائیل بخش زیرزمینی دیوار ضمن کور کردن راههای نفوذ پیشین مانع از حفر تونلهای تازه میان منطقه محاصره شده غزه و مناطق جنوبی اسرائیل خواهد شد.
در این بیانیه همچنین آمده است که قسمتهایی از دیوار از مواد بتنی ساخته شده و بخش دریایی آن نیز به یک سیستم تسلیحاتی کنترل از راه دور متصل است.
اسرائیل از سال ۲۰۰۷ پس از آنکه جنبش حماس کنترل غزه را در دست گرفت دست به محاصره این منطقه زد و موانعی در نوار غزه برای جلوگیری از ورود فلسطینیان ایجاد کرد.
جنبش حماس و ارتش اسرائیل از سال ۲۰۰۸ تاکنون چهار بار با یکدیگر درگیر شدهاند؛ آخرین رویارویی نظامی میان آنها به ماه مه سال جاری میلادی بر میگردد که در جریان آن دست کم ۲۶۰ نفر در غزه بر اثر حملات هوایی و موشکی اسرائیل جان خود را از دست دادند.
این درگیریها با شلیک گلولههای خمپاره و راکت از سوی حماس به آن سوی غزه نیز کشیده شد و طی آن سیزده نفر از جمله یک سرباز اسرائیلی کشته شدند.
بنی گانتس در ادامه سخنان روز سه شنبه خود در جریان مراسم رونمایی از دیوار زیر زمینی غزه گفت: «ما برای خنثی کردن هرگونه تلاش از سوی حماس برای آسیب رساندن به شهروندان اسرائیلی، به ویژه از طریق حملات موشکی، بسیار هوشیار هستیم.»
در حال حاضر دو میلیون فلسطینی در غزه در فقر و تنگدستی و کمبود امکانات بهداشتی و رفاهی زندگی میکنند.
شرایط زندگی برای ساکنان این منطقه محصور شده میان اسرائیل، مصر و دریای مدیترانه از سوی فعالان و سازمانهای حقوق بشری بسیار دشوار و نگرانکننده توصیف میشود.