- عباس عراقچی: خوش بینی ممکن است موجه باشد، اما فقط با احتیاط زیاد
- اعلام جرم علیه دو مدیر رسانه به دلیل اظهارات سخیف درباره مذاکرات هستهای
- بیشترین درخواست پناهندگی مربوط به کدام کشور اروپایی است؟
- شلیک ۹ گلگوله به یک نوجوان اوتیسمی توسط پلیس آیداهو
- شاغلان کدام کشور اروپایی درآمد کمتری دارند؟
- کوچکترین ضربان ساز قلب جهان ساخته شد
- عباس عراقچی: عجله ای برای ارتباط با دولت سوریه نداریم
- حضور در لیست سیاه FATF عامل افشای اطلاعات کشور است
- علی شمخانی: ایران برای توافق متوازن آمده، نه تسلیم
- مرگ تلخ ۲ قاضی کهگیلویه و بویراحمدی در یک تصادف
- احمد خاتمی: امکان مذاکره بر سر غنی سازی، فعالیتهای موشکی و حضور منطقهای ایران وجود ندارد
- چین سفارش هواپیماهای بوئینگ را متوقف کرد
- بانک سپه هک نشده بلکه داده ها سرقت شده است
- فرمانده نیروی زمینی ارتش: دشمن شرارتی در سر داشته باشد ارتش سر را از بدن او جدا می کند
- حسین مرعشی: مطمئن باشید ایران لیبی نمیشود/ ایران رهبری هوشمندی دارد
- محمد اسلامی: آژانس بین المللی انرژی اتمی بی طرف باشد
وزیر جهاد کشاورزی: نگران تامین کالاهای اساسی در شب یلدا و عید نباشید
وزیر جهاد کشاورزی با تاکید بر اینکه در حال حاضر ذخایر محصولات کشاورزی در کشور کافی است، گفت: نگرانی بابت تامین کالاهای اساسی در شب یلدا و شب عید وجود ندارد.
به گزارش اکوپل نیوز به نقل از ایرنا، سید جواد ساداتی نژاد شنبه شب با حضور در یک برنامه زنده تلویزیونی با بیان اینکه تمرکز دولت سیزدهم در سه ماه نخست، تامین امنیت غذایی پایدار برای مردم بوده است، افزود: تامین امنیت غذایی پایدار برای مردم یکی از مسائل مهم برای همه کشورهای جهان است یعنی غذا در دسترس باشد و به طور کامل تامین شود.
او ادامه داد: یکی از موضوعهایی که در برنامه کوتاه مدت وزارت جهاد کشاورزی به آن اشاره کردیم این بود که امنیت غذایی پایدار را بتوانیم در سه ماهه نخست دولت سیزدهم محقق کنیم، چون مقداری کمبود تولید و کسری تامین وجود داشت و این میتوانست مشکلات و ایجاد صفهایی را در برخی از محصولات داشته باشد.
ساداتی نژاد گفت: برای این کار اقداماتی را انجام دادیم و قرارگاه امنیت غذایی را ایجاد کردیم. در بحث امنیت غذایی دو بخش تولید و توزیع باید متعادل باشند که در چند ماه گذشته در توزیع چالشهایی داشتیم. چالش دوگانگی در مدیریت وجود داشت که اکنون مدیریت کل زنجیره غذایی به وزارت جهاد کشاورزی واگذار شده است و شاهد بودیم که در این مدت بازار روند رو به بهبودی را طی کرد.
وی در ادامه به اقدامهای وزارت جهاد کشاورزی برای ارزان سازی محصولات اشاره کرد و افزود: تولید و توزیع، دو بخش موثر بر بازار مصرف و همچنین قیمت گذاری موارد مصرفی جامعه محسوب میشود و متاسفانه در کشور ما همیشه در حوزه مواد غذایی چالش دوگانگی مدیریت داشته ایم و این چالش میان دو وزارتخانه صمت و کشاورزی در حال رد و بدل بود.
ساداتی نژاد یکی از مهمترین اتفاقات یکصد روز نخست دولت سیزدهم را دستور رئیس جمهوری مبنی بر واگذاری کل زنجیره تولید و توزیع محصولات کشاورزی و غذایی به وزارت جهاد کشاورزی عنوان کرد و گفت: البته قانون این تفویض مسئولیت سال ۹۲ تصویب شد، اما تاکنون اجرایی نشده بود.
وی با تاکید بر لزوم اجرای قانون بهره وری در حوزه کشاورزی افزود: اگر در باغات و حوزه کشاورزی، بهره وری صورت پذیرد و تولیداتمان بیشتر شود بدان معناست که هزینه تولیدمان را کاهش داده ایم، پس یکی از کارهایی که در ارزان سازی و کاهش قیمت غذا باید صورت گیرد، افزایش بهره وری در حوزه کشاورزی در تولید است البته بهره وری باید در سه مرحله کاشت، داشت و برداشت انجام پذیرد.
ساداتی نژاد تصریح کرد: کشاورزی قراردادی، اقدامی است که میتواند ما را در ایجاد بهره وری در کشاورزی کمک کند، این بدان معناست که جهاد کشاورزی از ابتدای امر، تمامی مقدمات و ملزومات کاشت، داشت و برداشت را برای کشاورزان فراهم آورد و پس از برداشت محصول، آن را از کشاورزان خریداری و تمام هزینهها را با او حساب کند، در این فرایند جهاد کشاورزی میتواند حتی محصول را بیمه کند تا اگر اتفاقی برای محصول افتاد، کشاورزان متضرر نشوند به این ترتیب بهره وری افزایش مییابد.
او ادامه داد: از هفتم مهر ماه طرح کشاورزی قراردادی کلید خورد و از ۲۱ تا ۲۲ آبان ماه، زیر ساختهای سامانهای این پروژه آغاز به کار کرد و تا امروز حدود ۷۰ هزار هکتار مزرعه در قالب این طرح قرار گرفته است و بخشهای خصوصی بدانند وزارت جهاد کشاورزی از کشاورزی قراردادی حمایت صد در صد به عمل میآورد.
وی با بیان اینکه متوسط تولیدات کشاورزی قراردادی در دنیا چهل درصد است که در کشور ما یک درصد میباشد، افزود: در کشاورزی قراردادی انحصاری وجود ندارد، طرح کشاورزی قراردادی حامی کشاورز و کشاورزی ما خواهد بود و از آنجا که یکی از دغدغههای کشاورزان تامین مالی است و با ایجاد کشاورزی قراردادی نیاز مالی کشاورزان هم مرتفع میشود و میزان تولید افزایش مییابد، سپس درآمدش هم افزایش خواهد یافت.
ساداتی نژاد در این باره خروج کشاورزی از وضعیت کشاورزی معیشتی و تبدیل آن به کشاورزی تجاری را مدنظر قرار داد و گفت: باید بخش خصوصی و تشکلها را به میدان بیاوریم و آنجایی هم که مانعی وجود داشته باشد دولت وارد عمل خواهد شد.
وی افزود: در طول چهار سال اول دولت سیزدهم قصد داریم حرکت کنیم به سمت متوسط تولید جهانی، این متوسط در حال حاضر چهل درصد تولید کشاورزی قراردادی است که البته بخش خصوصی هم باید دولت را کمک کند.
ساداتی نژاد در ادامه با بیان اینکه در حال حاضر ۲۰ هزار مرغداری در کشور وجود دارد، گفت: این مرغداریها به لحاظ تولید متفاوت هستند، برخی از این مراکز زنجیره هستند و تمام مراحل تولید را در اختیار دارند، برخی هم فقط جوجه یک روزه میگیرند، پرورش میدهند و تحویل کشتار میدهند.
او ادامه داد: کمبود فناوری میتواند میزان مصرف دام طیور را در این حوزه افزایش دهد، ولی با زنجیره شدن این حوزه مصرف نهاده کاهش مییابد و میزان تولید افزایش خواهد یافت، در این امر دولت نقش حامی و ناظر را ایفا میکند و اصل امور باید دست اتحادیهها باشد.
وزیر جهاد کشاورزی همچنین با بیان اینکه کشور در آبان ماه سال جاری بحرانیترین شرایط تولید مرغ را تجربه کرد، افزود: برای جلوگیری از ایجاد صف در این حوزه و بازار، اوضاع تولید را ساماندهی و با اجرای قانون انتزاع، توزیع را هم مدیریت کردیم.
وی با اشاره به اینکه قانون انتزاع در دو سال آخر دولت قبل به طور کلی لغو شد و بسیاری از مشکلات حوزه غذایی کشور را فراهم آورد، گفت:، اما در دولت سیزدهم با تمرکز بر ایجاد امنیت غذایی، میزان تولید و توزیع را تحت نظر گرفتیم و حتی برای بازرسی و نظارت که پیشتر متولی آن نبودیم، کمکهای مردمی را هم به کار گرفتیم.
وزیر جهاد کشاورزی تصریح کرد: از آنجا که چرخه توزیع در کشورمان سنتی بود اقدام به فعال کردن توزیع هوشمند کردیم و برای حذف دلال و واسطه ها، سامانه توزیع هوشمند را راه اندازی کردیم و در این راستا روزانه حدود ۵۰۰ تن مرغ و تخم مرغ بدون واسطه به دست مصرف کننده میرسید که حدود ۳۲ هزار مغازه در تهران و البرز در این طرح همکاری کردند.
وی با بیان اینکه در این ۳۲ هزار مغازه، قیمتها بر اساس فاکتوری بود که مستقیم از مزرعه و تولید کنندگان دریافت کرده بودند و دیگر کسی نمیتوانست بگوید فلان محصول را گران تهیه کرده ام، گفت: توزیع هوشمند باید هر روز هوشمندتر و گستردهتر شود و امیدواریم که بازار شب عید را هم با توزیع هوشمند مدیریت کنیم.