- محمد بن سلمان: جامعه جهانی مانع حمله اسرائیل به خاک ایران شود
- عباس عراقچی: خوش بینی ممکن است موجه باشد، اما فقط با احتیاط زیاد
- اعلام جرم علیه دو مدیر رسانه به دلیل اظهارات سخیف درباره مذاکرات هستهای
- بیشترین درخواست پناهندگی مربوط به کدام کشور اروپایی است؟
- شلیک ۹ گلگوله به یک نوجوان اوتیسمی توسط پلیس آیداهو
- شاغلان کدام کشور اروپایی درآمد کمتری دارند؟
- کوچکترین ضربان ساز قلب جهان ساخته شد
- عباس عراقچی: عجله ای برای ارتباط با دولت سوریه نداریم
- حضور در لیست سیاه FATF عامل افشای اطلاعات کشور است
- علی شمخانی: ایران برای توافق متوازن آمده، نه تسلیم
- مرگ تلخ ۲ قاضی کهگیلویه و بویراحمدی در یک تصادف
- احمد خاتمی: امکان مذاکره بر سر غنی سازی، فعالیتهای موشکی و حضور منطقهای ایران وجود ندارد
- چین سفارش هواپیماهای بوئینگ را متوقف کرد
- بانک سپه هک نشده بلکه داده ها سرقت شده است
- فرمانده نیروی زمینی ارتش: دشمن شرارتی در سر داشته باشد ارتش سر را از بدن او جدا می کند
- حسین مرعشی: مطمئن باشید ایران لیبی نمیشود/ ایران رهبری هوشمندی دارد
در صورت توافق طرفی که ناقض توافق بوده باید تحریمها را بردارد
مذاکره کننده ارشد ایران پس از نشست کمیسیون مشترک برجام تصریح کرد که رمز موفقیت مذاکرات وین دستیابی به توافق در زمینه لغو موثر تحریمهای ظالمانه علیه ایران است
به گزارش اکوپل نیوز به نقل از ایرنا، «علی باقری کنی» شامگاه دوشنبه در گفتگو با خبرنگاران ایرانی گفت: امشب نشست کمیسیون مشترک در طلیعه دور هشتم گفتگوهای وین برگزار شد.
در این نشست تقریبا همه نمایندگان کشورهای شرکت کننده در گفتگوها بر اولویت داشتن موضوع لغو تحریمهای غیر قانونی و ظالمانه تاکید داشتند.
بر همین اساس قرار بر این شد که از فردا صبح که نشستهای کارشناسی و مشترک میان برگزار خواهد شد، موضوع مربوط به لغو تحریمها در دستور کار طرفین قرار داشته باشد.
وی افزود: در همین چارچوب دو مساله اساسی که جمهوری اسلامی ایران در موضوع لغو تحریمها مدنظر دارد در دستور کار بررسی هیاتهای دو طرف است. آن دو موضوع به گفته مذاکره کننده ایران، مساله مهم و اساسی راستی آزمایی لغو تحریمها و تضمینها است.
باقری اضافه کرد: جمهوری اسلامی ایران، اعلام کرده است در صورتی که توافق حاصل شود ابتدا باید طرفی که ناقض توافق بوده یعنی ایالات متحده آمریکا تحریمها را بردارد، جمهوری اسلامی ایران راستی آزمایی کند و سپس اقدامات هستهای در چارچوب توافق برجام انجام دهد.
وی گفت: اساس و مبنای راستی آزمایی توسط طرف مقابل پذیرفته شده است، اما در مورد سازوکارها و چارچوبها شاخصها و ملاکهایی که باید بر اساس آن راستی آزمایی شود فردا گفتگوها به طور جدی آغاز خواهد شد. همینطور اینکه ایالات متحده آمریکا مجددا توافق را نقض نکند و یا تحریمهای جدیدی را علیه جمهوری اسلامی ایران که برخلاف توافق است وضع نکند.
وی افزود: مطالبه به حق و منطقی جمهوری اسلامی ایران این بوده که باید تضمینهایی از طرف مقابل به طرف ایرانی داده شود.
باقری گفت: اساس این تضمین پذیرفته شده است، اما در مورد سازوکار تضمین شاخصها و ملاکهای تضمین باید گفتگوهایی بین طرفین انجام شود تا چارچوب توافق در این زمینه هم فراهم شود.
برهمین اساس از فردا صبح دو موضوع تضمین و راستی آزمایی در دستور کار دو طرف قرار خواهد داشت. همین طور موضوعات مربوط به تحریمهای مالی و بانکی هم در یکی دو روز آینده در دستور کار کشورهای شرکت کننده در گفتگوهای وین قرار خواهد داشت.
مذاکره کننده ایران یادآور شد که جمهوری اسلامی ایران همانطور که بارها تاکید کرده بود، در نشست امروز هم تاکید کرد که رمز موفقیت و پیشرفت گفتگوها در دستیابی به توافق، در زمینه لغو تحریمها به طور موثر و عملی است و این نشانه امیدوار کنندهای است که طرفهای مقابل ما هم به این موضوع اذعان کردند و پذیرفتند که موضوع لغو تحریمها به طور جدی در دستور کار باشد و اگر این موضوع پیشرفت کند به نظر ما میتواند مسیر دست یابی به توافق را در آینده تسهیل کند.
وی در پاسخ به سووال خبرنگار ایرنا مبنی براینکه ایا امکان دست یابی به توافق تا پایان ژانویه ۲۰۲۲ طبق ادعای مذاکره کننده ارشد چین وجود دارد گفت: هرچقدر طرف مقابل ما آمادگی جدیتری برای لغو تحریمها داشته باشد و اراده جدی تری برای پذیرش سازوکارهای مد نظر جمهوری اسلامی ایران در لغو تحریمها داشته باشد به ویژه در دو موضوع راستی آزمایی و تضمین در مدت زمان کوتاهتری میتوانیم به توافق دست پیدا کنیم.
باقری در پاسخ به سوال دیگری درباره طول دور هشتم مذاکرات هم تکرار کرد که این مساله بستگی به اراده جدی و آمادگی طرف مقابل برای لغو تحریمها دارد. هرچقدر این آمادگی و اراده جدیتر و عینیتر باشد قاعدتا گفتگوها زمان کمتری را خواهد برد. هرچقدر انها این اراده از خودشان نشان ندهند و امادگی عملی نداشته باشند برای لغو تحریمها مذاکرات ممکن است بیشتر طول بکشد.