کد خبر: ۴۹۳۴
۱۵ دی ۱۴۰۰ - ۱۶:۳۱
رئیس قوه قضاییه:
ما در زمینه حقوق بشر نباید رویکرد انفعالی داشته باشیم. چرا غربی‌ها باید سازمان‌های بین‌المللی حقوق بشری را تشکیل دهند و برای ما و سایر ملل مستقل در زمینه حقوق بشر اتخاذ تصمیم کنند؟!

رئیس قوه قضاییه با بیان اینکه در زمینه حقوق بشر نباید رویکرد انفعالی داشته باشیم بر ارتقاء جایگاه شورای عالی ستاد حقوق بشر تاکید کرد.

به گزارش اکوپل نیوز به نقل از مرکز رسانه قوه قضاییه، جلسه شورای عالی ستاد حقوق بشر جمهوری اسلامی با حضور حجت‌الاسلام والمسلمین غلامحسین محسنی‌ اژه‌ای رئیس شورا و اعضا برگزار شد.

حجت الاسلام والمسلمین غلامحسین محسنی‌ اژه‌ای در این جلسه با تسلیت ایام شهادت حضرت صدیقه طاهره (س) و گرامیداشت دومین سالگرد شهادت سردار دل‌ها و سرباز سرافراز اسلام حاج قاسم سلیمانی و همرزمانش، از اقدامات صورت گرفته توسط دستگاه‌ها و نهاد‌های مختلف از جمله شورای عالی امنیت ملی و دبیر این شورا در دفاع از جمهوری اسلامی ایران در جریان هجمه‌های حقوق بشری بیگانگان تقدیر به عمل آورد.

محسنی اژه‌ای با بیان اینکه غربی‌ها در صدد آن هستند تا یکی از نقاط قوت جمهوری اسلامی ایران ناظر بر حمایت از حقوق انسان‌ها را به نقطه ضعف و کانون هجمه‌های خود تبدیل کنند، گفت: بر مبنای مکتب متعالی اسلام، انسان اشرف مخلوقات است و تعالیم و تعاریف اسلام نسبت به انسان و حقوق بشر در هیچ مکتب دیگری یافت نمی‌شود و در این مکتب متعالی، بالاترین گناه آن است که انسان از مسیر رسیدن به مقصد اعلی بازداشته شود.

در زمینه حقوق بشر نباید رویکرد انفعالی داشته باشیم

رئیس قوه قضاییه با بیان اینکه دستورات مکتب متعالی اسلام در قالب اوامر و نواهی ناظر و متمرکز بر آن است که هیچگونه مانع و تزاحمی در مسیر حرکت انسان به سوی حق ایجاد نشود، تصریح کرد: مکتب اسلام برای رفع تزاحم‌ها در راستای حرکت انسان به سوی حق، دارای دستورات و احکام قوی اولیه و ثانویه است و خداوند بر همین اساس، دو نعمت و ودیعه آزادی و تعقل را به بشر عطا فرموده است.

حجت‌الاسلام‌ والمسلمین محسنی‌ اژه‌ای به موضوع نقض آشکار حقوق بشر از سوی غربی‌ها و در عین حال، ادعا‌های دروغین آن‌ها در این زمینه اشاره کرد و گفت: کسانی که بعضاً از طبیعت انسانی خود خارج شده‌اند و اگر به آن‌ها درنده اطلاق شود مبالغه صورت نگرفته است، اکنون برای ملل دیگر، بشر و حقوق بشر را تعریف می‌کنند!

در واقع همان‌ها که امروز بیشترین اقدامات ضد بشری و شنیع‌ترین جنایات را علیه انسان‌ها مرتکب می‌شوند و با دسایس، توطئه‌ها، تجاوزات و اشغالگری‌های خود مردمان مظلوم را در نقاط مختلف دنیا آواره می‌کنند و به کشتار آن‌ها مبادرت می‌ورزند و زیرساخت‌های کشور‌های آن‌ها را منهدم می‌کنند و برای رونق فروش تسلیحات خود میان کشور‌ها جنگ‌افروزی می‌کنند، اکنون داعیه دار حقوق بشر شده‌اند!

در زمینه حقوق بشر نباید رویکرد انفعالی داشته باشیم

رئیس شورای عالی ستاد حقوق بشر جمهوری اسلامی با بیان اینکه ما در زمینه حقوق بشر نباید رویکرد انفعالی داشته باشیم، تصریح کرد: چرا غربی‌ها باید سازمان‌های بین‌المللی حقوق بشری را تشکیل دهند و برای ما و سایر ملل مستقل در زمینه حقوق بشر اتخاذ تصمیم کنند؟! ضرورت دارد با همکاری سایر ملل مستقل و آزادیخواه بر مبنای تعریف متعالی از انسان تحولات اساسی در این حوزه صورت پذیرد.

رئیس دستگاه قضا در ادامه با تاکید بر ضرورت تقویت ساختار ستاد حقوق بشر جمهوری اسلامی ایران، بیان کرد: هدف اصلی ما در مقولات حقوق بشری، تاثیرگذاری در سطوح جهانی بر مبنای آموزه‌های متعالی و حیات‌بخش مکتب اسلام است؛ نیل به این هدف اعلی و مهم با ساختار موجود میسر نیست لذا تقویت ستاد حقوق بشر ضروری هست.

محسنی‌ اژه‌ای با تاکید بر اهمیت اتخاذ رویکرد آفندی و مطالبه‌گرایانه در امر حقوق بشر در عرصه جهانی، بیان داشت: اگر بخواهیم در زمینه مسائل حقوق بشری رویکرد و حالتی فعال و آفندی داشته باشیم، باید به رصد کامل موضوعات حقوق بشری و پیش‌بینی کامل مقوله‌ها، ابعاد و مصادیق این حوزه و آینده‌نگری بلند‌مدت در این راستا اهتمام بورزیم؛ همچنین ضروری است راهبرد‌های حقوق بشری خود را مشخص و تبیین کرده و در این جهت برنامه‌ها و اقداماتی را تدوین کنیم و در صورت نیاز، به وضع قانون و احیاناً تغییر ساختار مبادرت ورزیم.

رئیس شورای عالی ستاد حقوق بشر تصریح کرد: این موضوع بسیار قابل تأمل است که آمریکا به عنوان بزرگترین حامی تروریست و بزرگترین عامل و آمر و مروّج مقوله تروریسم در دنیا، کشور ما را متهم به حمایت از تروریسم می‌کند! و یا کانادا با آن پرونده ضد حقوق بشری که چندی پیش موضوع نسل‌کشی کودکان بومی در این کشور، دنیا را در شوک فروبرد، غالباً بانی قطعنامه‌های حقوق بشری علیه کشور ما می‌شود.

لزوم ارتقای جایگاه ستاد حقوق بشر

رئیس دستگاه قضا بیان کرد: جایگاه ستاد حقوق بشر جمهوری اسلامی باید ارتقا یابد و ضرورت دارد متولی این مقوله مهم، نظام جمهوری اسلامی باشد، چرا که ما از یک سو در زمینه حقوق بشر آموزه‌ها و دستاورد‌های بسیاری داریم و از سویی دیگر نیز هجمه‌ها و تحمیل‌های ناروایی به لحاظ حقوق بشری بر کشور و نظام ما از ناحیه غربی‌ها وارد می‌شود.

رئیس قوه قضاییه بر تشریک مساعی و اهتمام همه دستگاه‌ها و وزارتخانه‌های ذیصلاح در امر قوام بخشی به دستاورد‌های حقوق بشری کشور و نظام تاکید کرد و گفت: باید در همه دستگاه‌ها و وزارتخانه‌های ذیربط که به نحوی از انحا با مقولات حقوق بشری مرتبط هستند، بخش‌های تخصصی ویژه حقوق بشر شکل گیرد تا ضمن رصد موضوعات و مصادیق حقوق بشری در داخل و خارج کشور، نقطه نظرات و پیشنهادات لازم در این زمینه را به دستگاه‌های متولی نظیر ستاد حقوق بشر ارائه دهند تا شاهد نوعی انسجام و یکپارچگی در این بخش باشیم.

محسنی‌ اژه‌ای با بیان اینکه ستاد حقوق بشر، نهادی فراقوه‌ای محسوب می‌شود، با اشاره به تمهیدات و اقدامات دستگاه قضایی در راستای احیای حقوق عامه و گسترش آزادی‌های مشروع و پشتیبانی از حقوق فردی و اجتماعی آحاد جامعه تصریح کرد: ما در دستگاه قضایی، صیانت از حقوق عامه و حقوق متهمان را جزو مسئولیت‌های اصلی و اولویت‌دار خود قلمداد می‌کنیم و یکی از موضوعات مورد تأکید دستگاه قضایی در دوره اخیر، نظارت بر اقدامات ضابطین در ضمن حفظ اقتدار آن‌ها است؛ ما موکداً به مجموعه‌های ذیربط تأکید داریم که از بازداشت‌ها و صدور احکام حبس غیر ضروری پرهیز کنند و در راستای حفظ کرامت عموم مردم، حتی متهمان و محکومان، اهتمام ویژه داشته باشند.

گزارش خطا
خبرهای مرتبط
ارسال نظرات
نام
ایمیل
نظر