- عباس عراقچی: خوش بینی ممکن است موجه باشد، اما فقط با احتیاط زیاد
- اعلام جرم علیه دو مدیر رسانه به دلیل اظهارات سخیف درباره مذاکرات هستهای
- بیشترین درخواست پناهندگی مربوط به کدام کشور اروپایی است؟
- شلیک ۹ گلگوله به یک نوجوان اوتیسمی توسط پلیس آیداهو
- شاغلان کدام کشور اروپایی درآمد کمتری دارند؟
- کوچکترین ضربان ساز قلب جهان ساخته شد
- عباس عراقچی: عجله ای برای ارتباط با دولت سوریه نداریم
- حضور در لیست سیاه FATF عامل افشای اطلاعات کشور است
- علی شمخانی: ایران برای توافق متوازن آمده، نه تسلیم
- مرگ تلخ ۲ قاضی کهگیلویه و بویراحمدی در یک تصادف
- احمد خاتمی: امکان مذاکره بر سر غنی سازی، فعالیتهای موشکی و حضور منطقهای ایران وجود ندارد
- چین سفارش هواپیماهای بوئینگ را متوقف کرد
- بانک سپه هک نشده بلکه داده ها سرقت شده است
- فرمانده نیروی زمینی ارتش: دشمن شرارتی در سر داشته باشد ارتش سر را از بدن او جدا می کند
- حسین مرعشی: مطمئن باشید ایران لیبی نمیشود/ ایران رهبری هوشمندی دارد
- محمد اسلامی: آژانس بین المللی انرژی اتمی بی طرف باشد
لیتوانی درهای یک زندان مخفی سابق سازمان سیا را گشود
لیتوانی ۱۶ سال پس از انتشار گزارش «واشنگتنپست» درباره زندان مخفی آمریکا در این کشور، درهای این مرکز نگهداری زندانیان سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا، سیا، در حومه ویلنیوس را گشود.
به گزارش اکوپل نیوز به نقل از یورونیوز، وزارت دادگستری لیتوانی هم تایید کرد که بر اساس حکم دادگاه این کشور به زینالعابدین محمود حسین، معروف به ابوزبیده که در این زندان نگهداری و تحت شکنجه قرار گرفته، غرامت پرداخت کرده است.
ابوزبیده پس از حملات یازدهم سپتامبر ۲۰۰۱ در آمریکا به دلیل همکاری با القاعده بازداشت شده بود.
این وزارتخانه اعلام کرد که ۱۰۰ هزار یورو به حساب عربستانی برادر ابوزبیده و ۳۰ هزار یورو به حساب وکیل هلندی او واریز کرده است.
این فلسطینی عربستانیالاصل که در زندان گوانتانامو زندانی است، در دادگاه حقوق بشر اتحادیه اروپا در سال ۲۰۱۸ پیروز شد.
بر اساس حکم دادگاه حقوق بشر اروپا، مقامهای لیتوانی به سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا اجازه داده بودند تا ابوزبیده را در زندانی مخفی به صورت خودسرانه نگهداری و شکنجه کنند.
دادگاه اروپا همچنین به مقامهای لیتوانی دستور داد تا در مورد زمان حضور ابوزبیده در ویلنیوس تحقیق کنند.
لیتوانی تاکنون در مورد اینکه زندان مخفی در حومه ویلنیوس، همان زندانی است که در گزارش سال ۲۰۱۴ سنای آمریکا در مورد شبکه مخفی سازمان سیا به آن اشاره شده، سخنی نگفته است.
سازمان سیا بر این نظر است که دادگاه استراسبورگ رای خود را بر اساس شواهد غیرواقعی استوار کرده، زیرا این سازمان از این محل فقط به عنوان یک «مرکز پشتیبانی اطلاعاتی» استفاده کرده است.
با این حال دادگاه حقوق بشر اتحادیه اروپا در حال رسیدگی به پرونده دیگری درخصوص این مکان است که توسط مصطفی الحوساوی، تبعه عربستان گشوده شده است. او میگوید که در این مکان زندانی بوده است.
پارلمان لیتوانی در سال ۲۰۰۹ تحت فشار دالیا گریباوسکایت، رئیس جمهوری منتخب این کشور به این نتیجه رسید که این سایت یکی از مراکز وابسته به سازمان سیا است که به «سایتهای سیاه» مشهور هستند.
براساس گزارش پارلمان لیتوانی، این کشور نمیتوانسته این مکان متعلق به سازمان سیا در لیتوانی را کنترل کند. همچنین این گزارش تأیید کرده که پروازهای مرتبط با سازمان سیا از بازرسیهای مرزی معاف بودهاند.
از همین رو پارلمان لیتوانی نتوانسته است حضور زندانی در این مکان را اثبات کند.
این مکان ۹۶۸ متر مربعی دارای دربهای زرهی و برخی تجهیزات ساخت آمریکا است. این مکان در حال حاضر برای مزایده فروش آماده میشود.
ایبیسی نیوز در گزارشی اختصاصی در سال ۲۰۰۹ خبر داد که این مکان در مارس ۲۰۰۴، یعنی پیش از پیوستن لیتوانی به ناتو، توسط شرکت CIA Elite LLC خریداری شده بود که در آمریکا و پاناما ثبت شده است.
برخی رسانههای آمریکایی خبر دادهاند که این زندان در سپتامبر ۲۰۰۴ مانند دیگر زندانهای مخفی در لهستان و رومانی افتتاح شده است.
بر اساس گزارشهای منتشر شده، حداکثر هشت زندانی به مدت یک سال پیش از بسته شدن این زندان مخفی در لیتوانی در سال ۲۰۰۵ در سلولهای پیش ساخته شده زندانی بودهاند.