- عباس عراقچی: خوش بینی ممکن است موجه باشد، اما فقط با احتیاط زیاد
- اعلام جرم علیه دو مدیر رسانه به دلیل اظهارات سخیف درباره مذاکرات هستهای
- بیشترین درخواست پناهندگی مربوط به کدام کشور اروپایی است؟
- شلیک ۹ گلگوله به یک نوجوان اوتیسمی توسط پلیس آیداهو
- شاغلان کدام کشور اروپایی درآمد کمتری دارند؟
- کوچکترین ضربان ساز قلب جهان ساخته شد
- عباس عراقچی: عجله ای برای ارتباط با دولت سوریه نداریم
- حضور در لیست سیاه FATF عامل افشای اطلاعات کشور است
- علی شمخانی: ایران برای توافق متوازن آمده، نه تسلیم
- مرگ تلخ ۲ قاضی کهگیلویه و بویراحمدی در یک تصادف
- احمد خاتمی: امکان مذاکره بر سر غنی سازی، فعالیتهای موشکی و حضور منطقهای ایران وجود ندارد
- چین سفارش هواپیماهای بوئینگ را متوقف کرد
- بانک سپه هک نشده بلکه داده ها سرقت شده است
- فرمانده نیروی زمینی ارتش: دشمن شرارتی در سر داشته باشد ارتش سر را از بدن او جدا می کند
- حسین مرعشی: مطمئن باشید ایران لیبی نمیشود/ ایران رهبری هوشمندی دارد
- محمد اسلامی: آژانس بین المللی انرژی اتمی بی طرف باشد
ایران بار دیگر حق رای خود را در مجمع عمومی سازمان ملل از دست داد
آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد سهشنبه شب در نامهای به اعضای مجمع عمومی این سازمان اعلام کرد که هشت کشور از جمله ایران حق رای خود را در این نهاد از دست دادند.
به گزارش اکوپل نیوز به نقل از یورونیوز، این تصمیم به دلیل بدهی زیاد این هشت کشور عضو سازمان ملل متحد از جمله ایران، سودان و ونزوئلا اتخاذ شده است.
در نامه دبیرکل سازمان ملل متحد که خبرگزاری فرانسه موفق به رویت آن شده آمده است که ۱۱ کشور طبق ماده ۱۹ منشور ملل متحد در پرداخت حق عضویت خود تاخیر کردهاند.
در ماده ۱۹ منشور ملل متحد تعلیق حق رای کشورها در صورت رسیدن میزان بدهی آنها به رقمی معادل دو سال حق عضویت کامل یا بیشتر پیشبینی شده است.
این در حالی است که طبق این ماده اگر بدهی یک کشور به دلیل «وضعیتی خارج از اراده» آن باشد حق رای آن تعلیق نخواهد شد. در نامه آنتونیو گوترش آمده است که کشورهای کومور، سائوتومه و پرنسیپ و سومالی بر همین اساس میتوانند حق رای خود در مجمع عمومی سازمان ملل را حفظ کنند.
این در حالی است که حق رای ایران، ونزوئلا و سودان به همراه کشورهای آنتیگوآ و باربودا، کنگو، گینه، پاپوئا گینه نو و وانواتو تعلیق شده است.
در نامه دبیرکل سازمان ملل متحد آمده است که ایران برای بازپسگیری حق رای خود در مجمع عمومی سازمان ملل متحد باید بدهی ۱۸ میلیون دلاری خود را به این سازمان پرداخت کند. این رقم برای ونزوئلا حدود ۴۰ میلیون دلار و برای سودان نزدیک ۳۰۰ هزار دلار است.
ایران دوباره در سازمان ملل متحد حق رای پیدا کرد
ایران سال گذشته نیز به دلیل بدهیهایش حق رای خود را در مجمع عمومی سازمان ملل متحد از دست داده بود. تهران اعلام کرده بود که به دلیل تحریمهای آمریکا امکان پرداخت حق عضویت خود را به سازمان ملل متحد ندارد. ایران در نهایت پس از چند ماه مذاکره توانست در ماه ژوئن سال ۲۰۲۱ حق رای خود را پس بگیرد. کرهجنوبی در آن زمان با پرداخت ۱۶ میلیون دلار به سازمان ملل زمینه بازپسگیری حق رای ایران را فراهم کرده بود.
ایران اعلام کرده بود که بخشی از درآمدهای نفتیاش نزد کرهجنوبی مسدود شده بود.
سخنگوی وزارت خارجه ایران در واکنش به محرومیت تهران از حق رای، دلیل این موضوع را تحریمها دانست. سعید خطیب زاده با اشاره به اینکه بهدلیل تحریمها پرداخت حق عضویت سازمان ملل با مشکل مواجه شده، گفت: «منابع لازم برای پرداخت حق عضویت ایران موجود است و درحال تدارک کانالی امن جهت پرداخت سریعترِ حق عضویت هستیم.»