- محمد بن سلمان: جامعه جهانی مانع حمله اسرائیل به خاک ایران شود
- عباس عراقچی: خوش بینی ممکن است موجه باشد، اما فقط با احتیاط زیاد
- اعلام جرم علیه دو مدیر رسانه به دلیل اظهارات سخیف درباره مذاکرات هستهای
- بیشترین درخواست پناهندگی مربوط به کدام کشور اروپایی است؟
- شلیک ۹ گلگوله به یک نوجوان اوتیسمی توسط پلیس آیداهو
- شاغلان کدام کشور اروپایی درآمد کمتری دارند؟
- کوچکترین ضربان ساز قلب جهان ساخته شد
- عباس عراقچی: عجله ای برای ارتباط با دولت سوریه نداریم
- حضور در لیست سیاه FATF عامل افشای اطلاعات کشور است
- علی شمخانی: ایران برای توافق متوازن آمده، نه تسلیم
- مرگ تلخ ۲ قاضی کهگیلویه و بویراحمدی در یک تصادف
- احمد خاتمی: امکان مذاکره بر سر غنی سازی، فعالیتهای موشکی و حضور منطقهای ایران وجود ندارد
- چین سفارش هواپیماهای بوئینگ را متوقف کرد
- بانک سپه هک نشده بلکه داده ها سرقت شده است
- فرمانده نیروی زمینی ارتش: دشمن شرارتی در سر داشته باشد ارتش سر را از بدن او جدا می کند
- حسین مرعشی: مطمئن باشید ایران لیبی نمیشود/ ایران رهبری هوشمندی دارد
توسعه همهجانبه روابط ایران با کشورها، دشمنان را به انفعال کشانده است
رئیس مرکز آینده پژوهی جهان اسلام گفت: سیاست منطقهای ایران در غرب آسیا و نگاه به شرق و توسعه روابط همهجانبه با چین و روسیه؛ دشمنان مستکبر غربی و برخی رقبای منطقهای و حتی برخی از افراد در داخل کشور را متحیر و شاید غافلگیر کرده و به انفعال کشانده است.
به گزارش اکوپل نیوز به نقل از سپاه نیوز، سرلشکر سید یحیی صفوی در همایش ملی ایران و همسایگان که صبح امروز (دوشنبه) در مرکز مطالعات سیاسی و بین المللی وزارت امور خارجه برگزار شد، اظهار داشت: از تلاشها و فعالیتهای صورت گرفته توسط دو مرکز آینده پژوهی جهان اسلام و مطالعات سیاسی و بینالمللی وزارت امور خارجه و پنج دانشگاه کشور و اساتید و دانشجویان برای برگزاری این همایش تشکر و قدردانی میکنم. امیدوارم که به برکت سالروز ولادت حضرت فاطمه زهرا (س) این همایش بتواند به عبور از وضعیت فعلی و رسیدن به وضعیت مطلوب برای ملت و کشور عزیزمان ایران یاری کند.
وی با بیان اینکه عنوان سخنان امروز من «راهبرد سیاست منطقهای و قارهای ایران برای رسیدن به تفاهم مشترک و منافع مشترک در مقابل تهدیدهای مشترک» است، گفت: حقیقت و واقعیت این است که دوران جدیدی برای سیاست خارجی ایران شروع شده است.
این دوران جدید و سیاست همسایگی با ۱۵ کشور به همراه سیاست منطقهای ایران در غرب آسیا و نگاه به شرق و توسعه روابط همهجانبه با چین و روسیه، دشمنان مستکبر غربی، برخی رقبای منطقهای و حتی برخی از افراد در داخل کشور را متحیّر و شاید غافلگیر کرده و به انفعال کشانده است.
مشاور مقام معظم رهبری در ادامه اظهار داشت: در آستانه ۲۲ بهمن ۱۴۰۰ و ۴۳ سالگی پیروزی ملت ایران و انقلاب اسلامی ایران هستیم و اکنون جمهوری اسلامی ایران تبدیل به یک قدرت منطقهای غیرقابل انکار شده است. نکته دیگر اینکه این مفهوم سیاسی نگاه همسایگی را بسیاری از تحلیلگران روابط بینالملل، سیاست مداران و رسانهها در سراسر جهان را تکرار میکنند.
وی با اشاره به نگاه جمهوری اسلامی در مسأله سیاست همسایگی، عنوان کرد: ایران در سیاست همسایگی میخواهد در تنظیم سند ملی و راهبردی آمایش سرزمینی ۱۴۲۴ هجری شمسی خودش، برای هر یک از کشورهای همسایه، روابط همه جانبه سیاسی، اقتصادی، فرهنگی، امنیتی، علمی، گردشگری دانشگاهی و محیط زیستی را در دراز مدت و حداقل ۲۰ ساله برنامه ریزی کند. هدف اساسی سیاست همسایگی رسیدن به فهم مشترک سیاسی و منافع مشترک برای صلح، امنیت پایدار و پیشرفت و رفاه ملتها در مقابل انواع تهدیدهاست.
رییس مرکز آینده پژوهی جهان اسلام در رابطه با ظرفیتهای موجود در کشورهایی همسایه، گفت: ۱۵ کشور همسایه ایران قابلیت گردشگری با جمعیت ۶۰۰ میلیون نفره را دارند. صادرات غیر نفتی به بازار چند صد میلیارد دلاری این کشورها میتواند در توسعه سیاست همسایگی مؤثر باشد.
همچنین تنظیم سند همکاری امنیتی- دفاعی یا قرار عدم تخاصم ۲۰ ساله با هر یک از این همسایگان یا چند کشور مکمل میتواند شروعی برای رسیدن به امنیت پایدار دسته جمعی و طولانی مدت برای همه این کشورها باشد.
وی اضافه کرد: توسعه روابط بانکی و کم کردن تعرفههای گمرکی بین همسایگان، ایجاد صنایع معدنی و تولید صنایع بزرگ در ۱۶ استان مرزی با مشارکت کشورهای همجوار از راهکارهای توسعه اقتصاد همسایگان ایران است.
رحیم صفوی تصریح کرد: از مهمترین عوامل تقویت کننده سیاست همسایگی، موقعیت جغرافیایی ایران و قلمرو منحصر به فرد تمدنی آن است.
سردار صفوی با بیان اینکه ایران به نوان یکی از بزرگترین کریدورهای تجاری دنیا اعم از کریدورهای شمال به جنوب و شرق به غرب، به عنوان قلب منطقه غرب آسیا مطرح است.
وی با بیان اینکه ما در ۵ حوزه ارتباطات دریایی، فرهنگی، تمدنی فضایی، ارتباطات دیتا میتوانیم تاثیر گذار باشیم، تصریح کرد: اگر در طرح یک کمربند یک جاده که چین مبدع آن بود مشارکت داشته باشیم میتوانیم چین را به فنلاند وصل کنیم که از نظر افزایش تعاملات تجاری و درآمدهای ارزی برای ایران میتواند نقش قابل توجهی داشته باشد.
وی افزود: همچنین حضور ایران در پیمان شانگهای و بهره برداری از شبکه راه آهن چین میتواند این کشور را از طریق ایران به مدیترانه و سپس به اروپا متصل کند. همچنین در حوزه سوآپ نفتی یا گازی از طریق دریای خزر میتوانیم تجارت اقتصادی قابل توجهی با همسایگان داشته باشیم.
سردا صفوی خاطرنشان کرد: این همایش که در آن هم مبانی نظری و هم کاربردی مطرح شده است باید بتواند زمینه ایجاد همکاری راهبردی ۲۰ ساله ایران با تک تک همسایگان و یا با دو همسایه را فراهم کند که لزوم تحقق این هدف این است که این راهبرد در بالاترین سطح مثل شورای عالی امنیت ملی به تصویب برسد تا پس از آن قابلیت اجرا داشته باشد.