- محمد بن سلمان: جامعه جهانی مانع حمله اسرائیل به خاک ایران شود
- عباس عراقچی: خوش بینی ممکن است موجه باشد، اما فقط با احتیاط زیاد
- اعلام جرم علیه دو مدیر رسانه به دلیل اظهارات سخیف درباره مذاکرات هستهای
- بیشترین درخواست پناهندگی مربوط به کدام کشور اروپایی است؟
- شلیک ۹ گلگوله به یک نوجوان اوتیسمی توسط پلیس آیداهو
- شاغلان کدام کشور اروپایی درآمد کمتری دارند؟
- کوچکترین ضربان ساز قلب جهان ساخته شد
- عباس عراقچی: عجله ای برای ارتباط با دولت سوریه نداریم
- حضور در لیست سیاه FATF عامل افشای اطلاعات کشور است
- علی شمخانی: ایران برای توافق متوازن آمده، نه تسلیم
- مرگ تلخ ۲ قاضی کهگیلویه و بویراحمدی در یک تصادف
- احمد خاتمی: امکان مذاکره بر سر غنی سازی، فعالیتهای موشکی و حضور منطقهای ایران وجود ندارد
- چین سفارش هواپیماهای بوئینگ را متوقف کرد
- بانک سپه هک نشده بلکه داده ها سرقت شده است
- فرمانده نیروی زمینی ارتش: دشمن شرارتی در سر داشته باشد ارتش سر را از بدن او جدا می کند
- حسین مرعشی: مطمئن باشید ایران لیبی نمیشود/ ایران رهبری هوشمندی دارد
مبتلایان به «بویایی پریشی» هنگام خوردن غذا بوی مدفوع حس میکنند!
اختلال در حواس بویایی و چشایی از ابتدای شیوع ویروس کرونا به عنوان یکی از علائم احتمالی بیماری «کووید ۱۹» گزارش شده بود، اما اکنون جنبه جدیدی از اختلال در حس بویایی پس از ابتلا به این بیماری همهگیر مشخص شده است.
به گزارش اکوپل نیوز به نقل از یورونیوز، به گفته دانشمندان بریتانیایی دستکم ۲۵۰ هزار فرد بزرگسال یا کودک در این کشور پس از ابتلا به ویروس کرونا از بویاییپریشی (Parosmia) رنج بردهاند. مبتلایان به بویایی پریشی برای خوردن و نوشیدن با مشکل روبرو میشوند، زیرا آب آشامیدنی برایشان بوی تخممرغ گندیده میدهد و هنگام مصرف مواد خوراکی بوی مدفوع یا گندیدگی حس میکنند.
از بویاییپریشی به عنوان یکی از علائم تازه شناختهشده بیماری «کووید ۱۹» یاد میشود.
بررسیها در بریتانیا نشان میدهد که کودکان به طور خاص در جریان موج جدید ابتلا به سویههای جدید ویروس کرونا به بویایی پریشی مبتلا شدند. امری که باعث میشود کودکان تمایلی به مصرف مواد خوراکی و غذا خوردن نداشته باشند. این در حالی است که تاکنون تصور میشد این کودکان اشتهای خود را از دست دادهاند یا در برابر غذاها سختگیری میکنند.
بنا به گزارشها برخی از کودکان بر اثر بویایی پریشی با کاهش وزن روبرو شدند. در موارد حاد بویاییپریشی نیز مواردی از بستری شدن کودکان بر اثر کمآبی بدن گزارش شده است.
پزشکان برای مقابله با تاثیر مخرب بویایی پریشی بر سلامت کودکان به والدین توصیه میکنند که به دلایل کودکان برای پرهیز از آشامیدن و غذا خوردن توجه نشان دهند. به گفته آنها کشف آن دسته از مواد خوراکی که کودکان مشکل کمتری در مصرف آن دارند میتواند راهگشا باشد.
دانشمندان بر این باور هستند که مصرف موادی مثل ماکارونی یا موز که به طور طبیعی مزه کمتری دارند احتمالا برای افراد مبتلا به بویایی پریشی دشواری کمتری دارد.
این در حالی است که موادی مانند پیاز، سیر، گوشت پخته و قهوه که به طور طبیعی بو و مزه تندتری دارند میتوانند برای فرد مبتلا به بویایی پریشی تهوعآور باشند.
به گفته دانشمندان تمرین حس بویایی با دستکم چهار بوی طبیعی متفاوت (مانند بوی لیمو، گل سرخ، قهوه و دمنوش اکالیپتوس) حداقل دو بار در روز میتواند به بهبود تدریجی بویایی پریشی کمک کند.