- حیات اقتصاد کشور مرهون تلاش کارآفرینان است
- بیانیه سپاه در رابطه با حمله نظامی به اسرائیل
- فیلم؛ پهپادهای انتحاری ایران در مسیر اسرائیل
- حمله نظامی ایران به اسرائیل آغاز شد
- «گنبد آهنین» اسرائیل چیست و چطور کار میکند؟
- دادگاهی در آرژانتین ایران را مسئول حمله تروریستی آمیا شناخت
- پنتاگون: اسرائیل از حمایت کامل آمریکا در برابر حمله نظامی ایران مطمئن باشد
- حمله نظامی ایران به اسرائیل جمعه انجام میشود
- موتورسیکلت «قرارهای یواشکی» رئیس جمهوری سابق فرانسه حراج میشود
- کارت سوخت ۲۰ میلیونی دروغ است
- جزئیات عفو ۲ هزار و ۱۲۷ محکوم
- ثبت نام خودروهای سایپا بدون قرعه کشی ویژه عید فطر ۱۴۰۳
- عکس؛ صورت کبود شده محمود احمدی نژاد
- بازیگران نمایش «عددهای نشده» معرفی شدند
- اطلاعیه قوه قضاییه در رابطه با بازرسی از رسانه فردای اقتصاد
- دلیل اعتراض کشاورزان اروپایی چیست؟
اختلال در حواس بویایی و چشایی از ابتدای شیوع ویروس کرونا به عنوان یکی از علائم احتمالی بیماری «کووید ۱۹» گزارش شده بود، اما اکنون جنبه جدیدی از اختلال در حس بویایی پس از ابتلا به این بیماری همهگیر مشخص شده است.
به گزارش اکوپل نیوز به نقل از یورونیوز، به گفته دانشمندان بریتانیایی دستکم ۲۵۰ هزار فرد بزرگسال یا کودک در این کشور پس از ابتلا به ویروس کرونا از بویاییپریشی (Parosmia) رنج بردهاند. مبتلایان به بویایی پریشی برای خوردن و نوشیدن با مشکل روبرو میشوند، زیرا آب آشامیدنی برایشان بوی تخممرغ گندیده میدهد و هنگام مصرف مواد خوراکی بوی مدفوع یا گندیدگی حس میکنند.
از بویاییپریشی به عنوان یکی از علائم تازه شناختهشده بیماری «کووید ۱۹» یاد میشود.
بررسیها در بریتانیا نشان میدهد که کودکان به طور خاص در جریان موج جدید ابتلا به سویههای جدید ویروس کرونا به بویایی پریشی مبتلا شدند. امری که باعث میشود کودکان تمایلی به مصرف مواد خوراکی و غذا خوردن نداشته باشند. این در حالی است که تاکنون تصور میشد این کودکان اشتهای خود را از دست دادهاند یا در برابر غذاها سختگیری میکنند.
بنا به گزارشها برخی از کودکان بر اثر بویایی پریشی با کاهش وزن روبرو شدند. در موارد حاد بویاییپریشی نیز مواردی از بستری شدن کودکان بر اثر کمآبی بدن گزارش شده است.
پزشکان برای مقابله با تاثیر مخرب بویایی پریشی بر سلامت کودکان به والدین توصیه میکنند که به دلایل کودکان برای پرهیز از آشامیدن و غذا خوردن توجه نشان دهند. به گفته آنها کشف آن دسته از مواد خوراکی که کودکان مشکل کمتری در مصرف آن دارند میتواند راهگشا باشد.
دانشمندان بر این باور هستند که مصرف موادی مثل ماکارونی یا موز که به طور طبیعی مزه کمتری دارند احتمالا برای افراد مبتلا به بویایی پریشی دشواری کمتری دارد.
این در حالی است که موادی مانند پیاز، سیر، گوشت پخته و قهوه که به طور طبیعی بو و مزه تندتری دارند میتوانند برای فرد مبتلا به بویایی پریشی تهوعآور باشند.
به گفته دانشمندان تمرین حس بویایی با دستکم چهار بوی طبیعی متفاوت (مانند بوی لیمو، گل سرخ، قهوه و دمنوش اکالیپتوس) حداقل دو بار در روز میتواند به بهبود تدریجی بویایی پریشی کمک کند.