- محمد بن سلمان: جامعه جهانی مانع حمله اسرائیل به خاک ایران شود
- عباس عراقچی: خوش بینی ممکن است موجه باشد، اما فقط با احتیاط زیاد
- اعلام جرم علیه دو مدیر رسانه به دلیل اظهارات سخیف درباره مذاکرات هستهای
- بیشترین درخواست پناهندگی مربوط به کدام کشور اروپایی است؟
- شلیک ۹ گلگوله به یک نوجوان اوتیسمی توسط پلیس آیداهو
- شاغلان کدام کشور اروپایی درآمد کمتری دارند؟
- کوچکترین ضربان ساز قلب جهان ساخته شد
- عباس عراقچی: عجله ای برای ارتباط با دولت سوریه نداریم
- حضور در لیست سیاه FATF عامل افشای اطلاعات کشور است
- علی شمخانی: ایران برای توافق متوازن آمده، نه تسلیم
- مرگ تلخ ۲ قاضی کهگیلویه و بویراحمدی در یک تصادف
- احمد خاتمی: امکان مذاکره بر سر غنی سازی، فعالیتهای موشکی و حضور منطقهای ایران وجود ندارد
- چین سفارش هواپیماهای بوئینگ را متوقف کرد
- بانک سپه هک نشده بلکه داده ها سرقت شده است
- فرمانده نیروی زمینی ارتش: دشمن شرارتی در سر داشته باشد ارتش سر را از بدن او جدا می کند
- حسین مرعشی: مطمئن باشید ایران لیبی نمیشود/ ایران رهبری هوشمندی دارد
تعرفه حق بیمه شخص ثالث انواع وسایل نقلیه برای سال ۱۴۰۱ اعلام شد
تعرفه جدید حق بیمه شخص ثالث مطابق با نرخ دیه اعلامی سال ۱۴۰۱ از سوی قوه قضاییه به شرکتهای بیمه اعلام شد.
به گزارش اکوپل نیوز به نقل از بیمه مرکزی، در اجرای ماده (۳) «آییننامه تعیین سقف حقبیمه شخص ثالث و نحوه تخفیف، افزایش یا تقسیط آن - مصوب هیئت محترم وزیران در سال ۱۳۹۶» موضوع ماده (۱۸) «قانون بیمه اجباری خسارات وارد شده به شخص ثالث در اثر حوادث ناشی از وسایل نقلیه - مصوب سال ۱۳۹۵»، شورای عالی بیمه در جلسه مورخ ۱۴۰۰.۱۲.۲۵ با توجه به گزارش بیمه مرکزی ج. ا. ایران درباره عملکرد رشته بیمه شخص ثالث طی سال ۱۳۹۹ و با لحاظ ملاحظات اجتماعی و سیاستهای دولت محترم در کنترل تورم، مقرر نمود؛ بیمه مرکزی ج. ا. ایران تعرفه حقبیمه رشته مذکور را به نحوی تنظیم و ابلاغ نماید که افزایش مبلغ ریالی حقبیمه سال ۱۴۰۱ نسبت به سال ۱۴۰۰ معادل ۴ واحد درصد کمتر از درصد افزایش مبلغ ریالی دیه باشد.
بنابر این گزارش، بیمه مرکزی موظف شد، پس از اعلام مبلغ ریالی دیه توسط قوه قضائیه، جدول تعرفه حقبیمه پایه را محاسبه و به شرکتهای بیمه ابلاغ کند.
در این ابلاغیه و در راستای اجرای این مصوبه شرکتهای بیمه مکلف شدند موارد زیر را رعایت کنند:
۱- نظر به اعلام مبلغ ریالی دیه برای سال ۱۴۰۱ از سوی قوه قضائیه که متضمن ۲۵ درصد افزایش در مبلغ ریالی دیه است، کلیه شرکتهای بیمه موظفند بیمهنامههای شخص ثالثی را که تاریخ شروع پوشش آنها از تاریخ ابلاغ این بخشنامه و پس از آن میباشد را با تعهدات بدنی ۸۰۰۰ میلیون ریال (معادل دیه ماههای حرام) و تعهدات مالی حداقل ۲۰۰ میلیون ریال و با حقبیمههای مندرج در جدول پیوست صادر کنند.
شرکتهای بیمه و نمایندگان آنها مکلفند جدول مذکور را در معرض دید متقاضیان قرار دهند.
۲- نحوه اعمال انواع تخفیفها و اضافه نرخهای حقبیمه مربوط به بیمه شخص ثالث بر اساس ضوابط مندرج در آییننامه اجرایی ماده (۱۸) قانون فوقالذکر وفق تصویبنامه شماره ۶۵۴۸۵/ت ۵۵۲۹۹ هـ مورخ ۱۳۹۸.۰۵.۲۷ هیئت محترم وزیران و اصلاحیه آن و با رعایت بخشنامه شماره ۱۲۰۰۵۸/۴۰۰/۹۶ مورخ ۱۳۹۶/۰۹/۱۲ بیمه مرکزی است.
۳- در اجرای ماده (۳) قانون «بیمه اجباری خسارات وارد شده به شخص ثالث در اثر حوادث ناشی از وسایل نقلیه - مصوب سال ۱۳۹۵» و آییننامه اجرایی آن - مصوب هیئت محترم وزیران، شرکتهای بیمه مکلفند بیمهنامههای حوادث رانندهای را که تاریخ شروع پوشش آنها از تاریخ ابلاغ این بخشنامه و پس از آن میباشد، با تعهدات حداقل ۶ میلیارد ریال و با نرخها و ضوابط مقرر در آییننامه مذکور صادر نمایند و در صورت تقاضای بیمهگذاران، مبلغ تعهدات بیمهنامههای حوادث راننده صادره قبلی را با اخذ حقبیمه مربوط افزایش دهند.
۴- طبق قانون بیمه شخص ثالث، اخذ الحاقیه افزایش تعهدات بدنی بیمه شخص ثالث برای بیمهنامههایی که تاریخ شروع پوشش آنها قبل از ۱۴۰۱.۰۱.۰۱ بوده است، منتفی بوده و در خصوص آن دسته از بیمهنامههای شخص ثالثی که شروع پوشش آنها از تاریخ ۱۴۰۱.۰۱.۰۱ لغایت ۱۴۰۱.۰۱.۰۸ بوده و با تعهدات سال قبل صادر شدهاند، از آنجا که مطابق قانون بیمه شخص ثالث مصوب ۱۳۹۵، تعهدات بدنی بیمهنامه شخص ثالث در زمان صدور باید به میزان دیه ماههای حرام باشد، شرکتهای بیمه مکلفند به نحو مقتضی به این قبیل بیمهگذاران اطلاع رسانی کنند تا نسبت به افزایش تعهدات بدنی بیمهنامههای خود به میزان مقرر در قانون مذکور اقدام نمایند.
همچنین در صورتی که بیمهگذاران برای جبران خسارتهای مالی تقاضای افزایش تعهدات مالی را داشته باشند، شرکتهای بیمه مکلفند با اخذ حقبیمه مربوط، نسبت به صدور الحاقیه افزایش تعهدات مالی بیمه شخص ثالث اقدام نمایند.