کد خبر: ۷۹۶۷
۲۶ ارديبهشت ۱۴۰۱ - ۱۱:۳۳
نقش روسیه در مذاکرات وین، نقشی سازنده بوده است و جنگ اوکراین شاید نقش میانجیگری روسیه در مذاکرات وین را کمرنگ‌تر کند.

سخنگوی وزارت امور خارجه گفت: در سفر هماهنگ کننده برجام به تهران، ابتکارات و پیشنهادات خاصی از سوی ایران مطرح شده است و طرف آمریکایی باید تصمیم سیاسی خود را بگیرد.

به گزارش اکوپل نیوز به نقل از ایرنا، سعید خطیب‌ زاده در نشست خبری هفتگی با خبرنگاران که امروز دوشنبه در وزارت امور خارجه برگزار شد، در مورد سفر انریکه مورا به تهران و تحرکات رژیم صهیونیستی گفت: هر زمانیکه که ابتکاری در حوزه دیپلماسی انجام می‌شود رژیم جعلی اشغالگر قدس، تحرکات جدی را بر ضد دیپلماسی انجام می‌دهد و این موضوع چیز جدیدی نیست.

وی افزود: امیرعبداللهیان و بورل در تماس تلفنی با یکدیگر توافق کردند تا تماس‌ها به صورت حضوری انجام شود و مذاکرات بسیار جدی و معطوف و همراه با ابتکارات خاص از سوی ایران برگزار شد و چند دور گفتگو‌های طولانی با باقری داشت. برخی راه‌حل‌هایی که پیشنهاد شد و قرار شد، اگر آمریکا به این پیشنهاد‌ها پاسخ دهد ما در موقعیتی قرار می‌گیریم که همه طرف‌ها برای انجام توافق به وین برگردند.

خطیب‌ زاده تاکید کرد: اگر آمریکا تصمیم سیاسی خود را اعلام کند می‌توانیم گام مهمی در این زمینه برداریم. اقای مورا در سفرش به تهران با دستور کار مشخص وارد شدند. بعضا هم صحبت‌هایی از واشنگتن شنیده میشود که جملات نخ نمای خودشان را مطرح می‌کنند. ایران همواره خواستار حقوق قانونی خود است و باید تمامی بخش‌ها و فشار‌های حداکثری که دولت ترامپ گذاشته و این پیچ و مهره‌ها باز شود.

سعید خطیب زاده: نقش روسیه در مذاکرات وین، سازنده بود

نقش روسیه در مذاکرات وین، سازنده بود

وی همچنین افزود: نقش روسیه در مذاکرات وین، نقشی سازنده بوده است و جنگ اوکراین شاید نقش میانجیگری روسیه در مذاکرات وین را کمرنگ‌تر کند.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی درخصوص حق‌آبه هیرمند، گفت: از دو منظر می‌توانم پاسخ دهم، یکی از منظر حاکمیتی است که من از این منظر عنوان می‌کنم و بعد دیگر هم بعد توجه به شرایط اقلیمی منطقه غرب آسیاست که از فقدان استاندارد‌های محیط زیستی رنج می‌برد. موضوع محیط زیست موضوعی است که همه مشترکا در این منطقه باید به آن توجه کنند. تلاش می‌کنیم تیر ماه میزبان وزرای محیط زیست کشور‌های منطقه در تهران باشیم و درباره محیط زیست و ریزگرد‌ها و موضوع آب صحبت کنیم.

وی ادامه داد: با برخی کشور‌ها دارای معاهدات لازم الاجرا هستیم، از جمله افغانستان. ما با هیأت‌های حاکمیتی و دولت‌ها معاهده نمی‌بندیم ما با حاکمیت‌ها توافق می‌کنیم. در سال ۱۳۵۱ معاهده لازم الاجرایی بین ایران و افغانستان امضا و این معاهده بند داوری و قسمت‌های لازم الاجرا دارد و قابل پیگیری است. البته ما همواره تلاش کردیم با همسایگان از مسیر دوجانبه جلو برویم، رجوع به بند‌های داوری آخرین راه حل است که امیدوارم به آن سمت حرکت نکنیم.

ایران درباره همه مردم افغانستان به شمول همه اقوام و گروه‌ها جدی بوده و نگران وضعیت آن‌ها هستیم

وی در خصوص تغییر نگاه ایران به طالبان گفت: سفر‌های بین ایران و شخصیت‌های افغانستانی و حتی هیأت حاکمه سرپرستی افغانستان به طور معمول انجام می‌شود و چیز جدیدی نیست. موضع جمهوری اسلامی ایران یک موضع اصولی و مبتنی بر واقعیت‌های افغاستان و اصول سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران است.

خطیب زاده تاکیدکرد: ما بار‌ها اعلام کرده ایم که هیأت حاکمه سرپرستی افغانستان مسؤولیت قطعی برای تامین امنیت در داخل افغانستان و این‌که گروه‌های تروریستی تهدیدی علیه همسایگان نباشد دارد و تلاش کند که به سمت تشکیل دولت فراگیر و همه شمول در افغانستان برود؛ و این موضع ماست که در طی ماه‌های گذشته پیگیری شده است. ما درباره همه مردم افغانستان به شمول همه اقوام و گروه‌ها جدی هستیم و نگران وضعیت آن‌ها هستیم.

وی در مورد توقف مورا در فرودگاه فرانکفورت بعد از بازگشت از تهران گفت: بدنامی رژیم صهیونیستی بر همه آشکار است. ایران درباره بازداشت مورا سؤال کرد و موضوع بعد از چند دقیقه مرتفع شد و خود ایشان و اتحادیه اروپا باید در این مورد توضیح بدهد.

اسدالله اسدی در شرایط نامناسبی نگهداری می‌شود

وی در مورد آخرین اقدامات وزارت امور خارجه برای پیگیری وضعیت اسدالله اسدی دیپلمات گروگان‌گرفته شده در بلژیک، گفت: متاسفانه همانطور که شما اشاره کردید، یک دیپلمات جمهوری اسلامی ایران با نقض بدیهی‌ترین مصونیت‌ها و برخلاف کنوانسیون وین، با نقض مصونیت حقوقی دیپلمات‌ها توسط دولت آلمان و دولت بلژیک دستگیر شدند که کل این فرآیند غیرقانونی است.

خطیب‌زاده ادامه داد: ایشان در شرایط نامناسبی نگهداری و حقوق ایشان نادیده گرفته می‌شود و طبیعی است که نادیده گرفتن بدیهیات حقوق بشری برای هر کسی، زشت است و نقض حقوق دیپلماتیک توسط کشور‌های اتحادیه اروپا جای تاسف دارد.

وی تاکید کرد: جمهوری اسلامی ایران از طریق مجاری دوجانبه و خاص خود و همچنین مراجعه به مراجع ذیربط بین‌المللی پیگیری کرده است و دستور کار جدیدی صادر شده، چون متاسفانه به طور آشکار نقض حق مصونیت آقای اسدی انجام می‌شود. من یک بار دیگر از همین تریبون اعلام می‌کنم واقعاً باعث تاسف است که دولت‌های اروپایی برای مجرمین، تبهکاران با سابقه و جاسوسان که با نقشه وارد ایران می‌شوند، هیاهو می‌کنند و نمایش برگزار می‌کنند.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی ادامه داد: کل فرآیند بازداشت، استرداد، دادگاه، صدور حکم و رفتار‌ها با ایشان غیر مشروع بوده و ما کل این فرایند را غیرقانونی می‌دانیم.

امیرعبداللهیان به امارات می‌رود

وی در پاسخ به سوالی در مورد اینکه آیا مقامی از ایران برای شرکت در مراسم رئیس امارات «محمد بن زاید» شرکت خواهد، گفت: من به ملت و دولت دوست امارات تسلیت می‌گویم و امیدوارم رئیس جدید کشور امارات عربی متحده آقای محمد بن زاید برای کشور امارات شکوفایی و آینده‌ای بهتر و برای منطقه پیام آور ثبات و صلح و دوستی باشد. سفر آقای امیر عبداللهیان دستورکار است و امروز قرار بود تنظیم شود.

خطیب زاده درباره سفر خانم دوهان گزارشگر ویژه سازمان ملل اظهار داشت: خانم دوهان ایران است و از ۲۰۱۴ که گزارشگر ویژه است با حمایت ایران همراه بوده است. خانم دوهان بر اساس درخواست و برنامه خود ملاقات‌هایش را انجام می‌دهد و در هفته جاری جمع بندی سفر خود را اعلام میکند.

وی درخصوص انتخابات پارلمانی لبنان گفت: عملکرد هر طرفی نشان می‌دهد که دوست طرف سختی کشور‌ها کدام کشور‌ها هستند و کدام طرف‌ها و کنشگران فقط به فکر پیشبرد اهداف سیاسی خودشان هستند، تلاش می‌کنند اهداف سیاسی خود را به قیمت تحقیر ملت‌ها و گرسنه نگه داشتن ملت ها، محاصره ملت‌ها و محروم کردن آن‌ها از حق طبیعی حیاتشان جلو ببرند. جمهوری اسلامی ایران همواره تلاش کرده در کنار مردم لبنان برای تحقق خواست و ارده آن‌ها باشد. ایران هیچ وقت سعی نکرده در سیاست داخلی لبنان ورود کند.

خطیب زاده تاکید کرد: مردم رشید و بالغ لبنان در مورد لبنان تصمیم می‌گیرند، همه کشور‌ها باید احترام بگذارند. جمهوری اسلامی ایران هم به خواست مردم لبنان احترام می‌گذارد.

سخنگوی وزارت امورخارجه درخصوص اظهارات سخنگوی وزارت خارجه ترکیه درباره سدسازی و ریزگرد‌ها گفت: باید علم را به دانشمندان بسپاریم و تلاش کنیم که به همدیگر کمک کنیم که مشکلات مشترکمان را حل کنیم. ما استقبال ترکیه‌ای از همکاری را به فال نیک می‌گیریم و باید تلاش کنیم قدم اجرایی برای منطقه برداریم و تلاش کنیم مشکل ریزگرد‌ها را مرتفع کنیم.

خطیب زاده درخصوص اظهارات مقامات امریکایی مبنی بر نقش منفی ایران در آتش بس یمن اظهار داشت: برخی اوقات آدم احساس می‌کند مقامات ایالات متحده جغرافیا را خوب نمی‌شناسند و تاریخ را هم فراموش می‌کنند و دچار آلزایمر سیاسی هستند و نقش چند روز قبل خودشان را هم فراموش می‌کنند. جمهوری اسلامی ایران از روز اول تلاش کرده راهکار سیاسی در یمن جواب دهد جنگ تمام شود و مردم یمن دسترسی آزاد و مناسبی برای تامین مایحتاج خود داشته باشند.

وی تصریح کرد: آن ائتلاف جنگ طلبی که جنگ را چندین سال ادامه داد با حمایت و چک سفید امضای ایالات متحده باید پاسخگو باشد. البته این صحبت‌ها ما را نگران می‌کند که نکند دوباره تصمیم به شعله ور ساختن جنگ در یمن دارند. من توصیه می‌کنم مواضع چند سال اخیر خود را مرور کنند.

گزارش خطا
خبرهای مرتبط
ارسال نظرات
نام
ایمیل
نظر