- قبرستان متفقین در تهران
- رادیو فارسی بیبیسی تعطیل شد
- «بوتاکس» نکنید؛ پردازش مغز مختل میشود
- وزیر بهداشت: شاهد موج هشتم ویروس کرونا در کشور هستیم
- حمله به پایگاههای ایران در سوریه با پاسخ متقابل روبهرو خواهد شد
- مهاجران در مرز ایالات متحده و مکزیک گرفتار شدند
- قبرستان دولاب تهران؛ مدفن پزشک مخصوص ناصرالدینشاه تا اولین رئیس پلیس تهران + عکس
- سریال «آکتور» به جشنواره «سریزمانیا» فرانسه راه یافت
- چگونه کار امروز را به فردا نیندازیم
- افزایش ۸۳ میلیون بشکهای صادرات نفت در سال ۱۴۰۱/ امسال رکورد جدید ثبت میشود
- سخنگوی دولت: در ماه رمضان ساعت کاری کارکنان ادارات بین ۷ تا ۹ صبح شناور است
- اکسیوس: اقدام ایران در غنیسازی بالای ۶۰ درصد خطر حمله اسرائیل را در پی دارد
- واکنش ایران به بیانیه نشست وزرای خارجه شورای همکاری خلیج فارس
- جزئیات ساعت کاری مدارس و ادارات دولتی سال ۱۴۰۲
- اعتراضات خیابانی به طرح اصلاحات بازنشستگی در فرانسه
- رای دادگاه برای دریافت ۱.۶۸ میلیارد دلار غرامت از ایران در ارتباط با بمبگذاری ۱۹۸۳ بیروت
بسیاری از افراد نمیتوانند یک تعریف صحیح و کامل از اصطلاح دیجیتال مارکتینگ ارائه دهند. این اصطلاح آن گونه که به نظر میرسد، پیچیده و مبهم نیست. در واقع، به هر نوع بازاریابی در راستای به فروش رساندن محصولات و خدمات به وسیله دستگاههای الکترونیکی، بازاریابی دیجیتال گفته میشود.
بازاریابی دیجیتال، حرفه جدیدی نیست. این حوزه، با ورود وسایل الکترونیک به زندگی افراد شروع به شکلگیری کرد. اغلب افراد تصور میکنند که این نوع بازاریابی، تنها به بازاریابی محتوا و شبکههای اجتماعی محدود میشود. در صورتی که این موارد فقط بخشی از بازاریابی دیجیتال به حساب میآیند و تمامی زیرمجموعههای این حوزه را دربر نمیگیرند.
۱. بهینهسازی موتور جستجو
«بهینهسازی موتور جستجو» (Search Engine Optimization) یا اصطلاحاً «سئو» (SEO)، به فرآیندی اطلاق میشود که میزان بازدید وبسایت شما را از طریق موتورهای جستجوی رایگان و به صورت ارگانیک افزایش میدهد. در جستجوی ارگانیک، محتوای تولیدی شما بدون پرداخت هیچ هزینهای برای کاربران در «صفحه نتایج موتورهای جستجو» (Search Engine Results Page) یا «SERP» به نمایش درمیآید.
زمانی که کاربر کلمات کلیدی مورد نظر خود را در موتورهای جستجو از قبیل گوگل یا بینگ وارد میکند، نتایج مرتبط با این کلمات در SERP ظاهر میشوند.
هر کاربر، با توجه به کلمات کلیدی مورد استفاده، موقعیت مکانی و تاریخچه جستجوی خود، نتایج منحصر به فردی را مشاهده خواهد کرد. معمولاً نتایج ارگانیک به صورت فهرست نمایش داده شده و با استفاده از الگوریتم مخصوص موتورهای جستجو، رتبهبندی میشوند.
با تغییر الگوی جستجو از طرف کاربر، تعامل او با محتوای اینترنتی و همچنین انتخاب هر یک از نتایج به دست آمده، الگوریتمها نیز تغییر میکنند. هر چه رتبه مطالب شما در یک SERP بالاتر باشد، ترافیک بیشتری به سمت سایتتان هدایت خواهد شد. به این ترتیب، احتمال افزایش بازدیدکنندههای منفعل و مشتریان فعال نیز بیشتر میشود.
عوامل متعددی در بهینهسازی موتور جستجو دخیل هستند که میتوان آنها را به دو دسته «سئوی داخلی» (On-Page SEO) و «سئوی خارجی» (Off-Page SEO) تقسیمبندی کرد. سئوی داخلی، به اعمالی اطلاق میشود که برای بهبود سئو در درون وبسایت صورت میگیرند. در طرف مقابل، به اقدامات و ارتباطاتی که در خارج از فضای وبسایت به منظور رشد سئو انجام شود، سئوی خارجی گفته میشود.
۲. بازاریابی موتور جستجو و تبلیغات کلیکی
«بازاریابی موتور جستجو» (Search Engine Marketing) یا اصطلاحاً «SEM»، یکی از موارد نادیده گرفته شده در سئو، یعنی خرید ترافیک اختصاصی از موتورهای جستجو را پوشش میدهد. با استفاده از SEM، میتوان در SERP کاربران، فضایی را به منظور تبلیغات وبسایت خریداری کرد. متداولترین پلتفرمهای غیر رایگان برای جستجو، «Google AdWords» و «Bing Ads» هستند. در این روش، بازاریاب باید مبلغ از پیش تعیین شدهای را به موتورهای جستجو پرداخت کند. با این کار، در بخشهای مختلف SERP حاصل از جستجوی کلمات کلیدی معین یا عبارات خاص، تبلیغات مورد نظر بازاریاب به نمایش درمیآیند.
یکی از انواع SEM، «تبلیغات کلیکی» (Pay-Per-Click Advertising) یا اصطلاحاً «PPC» است. در این روش، موتورهای جستجو به ازای هر کلیک بر روی تبلیغات یک شرکت، مبالغ مشخصی را دریافت میکند. اخیراً روش PPC در پلتفرمهای مختلف شبکههای اجتماعی مانند اینستاگرام نیز در حال اجرا است. در این روش، تبلیغات به صورت اعلان برای مخاطبان مورد نظر شرکت به نمایش درمیآیند. این سیستم، مثال بسیار خوبی از ترکیب روشهای مختلف بازاریابی دیجیتال و به کارگیری آنها برای رسیدن به یک استراتژی کامل بازاریابی است. به عنوان نمونه در اینجا، SEM با بازاریابی شبکههای اجتماعی همپوشانی پیدا کرده است.
۳. بازاریابی شبکههای اجتماعی
در دنیای دیجیتالی امروزی، شبکههای اجتماعی نقش مهمی را در بازاریابی کسب و کارهای مختلف بازی میکنند و اهمیت آنها در ایجاد یک استراتژی بازاریابی مناسب بر کسی پوشیده نیست. با این وجود، نکته اساسی در بهرهگیری صحیح از شبکههای اجتماعی، شناخت کافی ورودیها و خروجیهای بازاریابی در این روش است.
«بازاریابی شبکههای اجتماعی» (Social Media Marketing)، محصولات و خدمات شما را بیش از بیش در معرض دید کاربران قرار میدهد و امکان برقراری ارتباط نزدیک با مشتریان را برایتان فراهم میکند. در این روش تعامل، شما میتوانید بازخوردهای ارزشمند مشتریان خود را دریافت کنید و با استفاده از اطلاعات به دست آمده، کیفیت خدمات و محصولات و همچنین نحوه ارائه آنها را بهبود بخشید.
تمام اقداماتی که به منظور افزایش ترافیک یا مبادلات تجاری در شبکههای اجتماعی انجام میشوند، در حوزه بازاریابی شبکههای اجتماعی قرار میگیرند. برای بهرهگیری از این نوع بازاریابی میتوانید فعالیتهای تجاری خود را در پلتفرمهایی نظیر فیسبوک، توییتر، یوتیوب یا لینکدین بیشتر کنید.
استفاده از بازاریابی شبکههای اجتماعی و تولید محتوای باکیفیت، سرعت رشد و موفقیت کسب و کار شما را افزایش خواهد داد. اغلب شرکتها علاقه زیادی به استفاده از بازاریابی شبکههای اجتماعی دارند، اما آنهایی که دارای مدل کسب و کار «شرکت به مشتری» (Business to Consumer) یا اصطلاحاً «B ۲ C» هستند، بیشترین بهره را از این روش میبرند.
شرکتهایی با مدل کسب و کار B ۲ C، محصولات یا خدمات خود را بدون هیچ واسطهای به دست مشتری نهایی یا هدف میرسانند.
۴. بازاریابی محتوا
«بازاریابی محتوا» (Content Marketing)، روشی است که در آن شما میتوانید با تولید محتوای باکیفیت برای کاربران خود، فروش بیشتری را به دست آورید. محتوای مورد نظر را میتوان در هر پلتفرم اینترنتی ایجاد کرد. ارسال پیام در توییتر، آپلود ویدیو در یوتیوب و نوشتن مطالب مختلف در وبسایت، از مصادیق بازاریابی محتوا هستند.
این روش دارای کارایی بسیار خوبی است چراکه محتوای شما را با روشهای دیگری از قبیل بازاریابی سئو و شبکههای اجتماعی ادغام میکند و در نتیجه، بهرهوری کار افزایش مییابد.
برای اجرای صحیح بازاریابی محتوا، توجه به چند نکته ضروری است. پیش از تولید محتوا حتماً کاربران نهایی خود را در نظر بگیرید. به این منظور باید نوع مخاطبان و علایق آنها را شناسایی کنید. این مسئله، حوزه موضوعات انتخابی را برایتان مشخص خواهد کرد.
به علاوه، زبان و اصطلاحات مورد استفاده مخاطبان خود را در هنگام جستجوهای اینترنتی مد نظر داشته باشید. استفاده از این اطلاعات و به کارگیری کلمات کلیدی مناسب، سئوی شما را بهبود میبخشد.
۵. بازاریابی پورسانتی
«بازاریابی پورسانتی» (Affiliate Marketing) یا همکاری در فروش، روشی است که در آن به ازای جذب هر مشتری، مبلغی به فرد جذبکننده پرداخت میشود. این نوع بازاریابی مانند استخدام کارمند برای فروش محصولات یا خدمات یک شرکت و پرداخت پورسانت به ازای هر فروش است.
در بازاریابی پورسانتی، تنها برای فروشهای صورت گرفته پول پرداخت میشود و هیچگونه پیش پرداختی به فرد تبلیغکننده تعلق نمیگیرد. بسیاری از وبلاگ نویسان یا وبسایتهای فروش اینترنتی از این نوع بازاریابی استفاده میکنند.
نکته قابل توجه در بازاریابی پورسانتی این است که باید پیش از جذب افراد قوانین و مقررات مشخصی را بین طرفین مشخص کنید. فروشندگان، معرف برند شما هستند و همیشه باید شعار برندتان را به گوش مشتریان برسانند. از اینرو، کلمات بخصوصی که میخواهید فروشندگان از آنها استفاده کنند را در اختیارشان قرار دهید. به علاوه، حتماً باید یک قرارداد کاری نیز برای افراد علاقهمند به همکاری در فروش تهیه کنید.
۶. بازاریابی تأثیرگذار
یکی از جدیدترین روشهای بازاریابی دیجیتال، «بازاریابی تأثیرگذار» (Influencer Marketing) است. در این روش، از افراد مشهور یا دارای دنبال کنندههای زیاد در شبکههای مجازی برای جذب کاربران بیشتر و بهبود فروش محصولات استفاده میشود.
بازاریابی تأثیرگذار، در کانالهای شبکههای مجازی (اینستاگرام، تلگرام و غیره) از محبوبیت بسیار زیادی برخوردار است.
به عنوان مثال، شرکتهای مختلف با استخدام کاربران پرطرفدار و مشهور اینستاگرام، از آنها میخواهند که با ارسال چند تصویر، محصولات یا خدمات مشخصی را تبلیغ کنند.
در برخی از مواقع، شرکتها کنترل حسابهای کاربری خود در فضای مجازی را برای یک مدت مشخص (معمولاً یک روز) به افراد تأثیرگذار میسپارند. این افراد، نظر کاربران را به کانالهای شما در شبکههای اجتماعی جلب میکنند.
در نتیجه، تعداد دنبال کنندههای جدید و بازدید کانالها افزایش مییابد. توجه کنید که همیشه باید پیش از انتخاب یک فرد تأثیرگذار و شروع همکاری، به خوبی تحقیق کافی را انجام دهید. شما میتوانید با استفاده از «Google Analytics» از صحت تعداد دنبال کنندههای فرد مورد نظر و جعلی نبودن حسابهای کاربری او اطمینان حاصل کنید.