- آیت الله مکارم شیرازی: افزایش قیمت بنزین باعث گرانی میشود
- وزیر کار: دستمزد کارگران معدن زغالسنگ تغییر میکند
- ترامپ: من از زنان آمریکا محافظت خواهم کرد
- فرزین: سامانه بازار ارز توافقی در آینده نزدیک راه اندازی میشود
- دومین معدن ذغال سنگ در استان گلستان پلمب شد
- آلمان: اعدام جمشید شارمهد به رابطه با ایران آسیب میزند
- وزیر ارتباطات: روند رفع فیلترینگ رو به جلو است
- مطالعه جدید؛ حیوانات آگاهانه به دنبال مستی با الکل میروند
- سخنگوی دولت: موضوع فیلترینگ با راهپیمایی حل نمیشود
- منصور بیجار استاندار سیستان و بلوچستان شد
- تأثیر انتخابات ریاست جمهوری آمریکا بر اقتصاد و بازار سهام؛ پیامدها برای ایران
- مشکل رجیستری گوشیهای آیفون حل شد
- معاون پارلمانی رئیسجمهور: اخذ مالیات از پردرآمدها قوت میگیرد
- «ولیاله دینی» سرپرست شرکت بازرگانی گاز ایران شد
- پزشکیان: باید اصلاحات را از آموزش و پرورش شروع کنیم
- حیات اقتصاد کشور مرهون تلاش کارآفرینان است
معاون فناوریهای نوین بانک مرکزی گفت: معتقدم دنیا در استفاده از این فنآوری به تمرکززدایی کامل نخواهد رسید بلکه به نقطه تعادلی که میتواند رمز پول بانکهای مرکزی باشد خواهد رسید.
به گزارش اکوپل نیوز به نقل از روابط عمومی بانک مرکزی، مهران محرمیان در پنل تخصصی «آینده پژوهی رمزارزها، فرصتها و تهدیدهای پیش روی بازارهای مالی ایران» در هفتمین همایش مالی ـ اسلامی ضمن تأکید بر اینکه طیفهای مختلفی درباره رمزارزها وجود دارد، گفت: این موضوع باید در چنین همایشهایی مطرح شود و پژوهشهای بسیاری در این زمینه انجام شود تا بتوانیم در ابعاد مختلف به این پدیده نگاه دقیقی داشته باشیم.
وی درباره راهکارهای مرتبط با رمزارزها تصریح کرد: در این زمینه میتوانیم به سمت مدلهای موجود برویم که دارای کمبود است و همهی ابعاد این پدیده را نمیتواند توصیف کند.
به عنوان مثال این موضوع مطرح است که آیا رمزارزها دارایی هستند یا پول تلقی میشوند؟ در صورتی که بحث پول هستند، آنگاه در مییابیم با نظرداشت به ویژگیهای رمزارز واقعا نمیتوان آن را به طور کامل پول دانست. درخصوص دارایی بودن رمزارزها هم چنین مسالهای مطرح است. علاوه بر این مدلهای جدیدی که همه ابعاد را در نظر بگیرد نیز در دسترس نیست.
معاون فناوریهای نوین افزود: البته رمزارزها باید در ابعاد مخلتفی بررسی شوند. از بعد نظارتی مهمترین نکته این است که فعالیتهای افراد در این حوزه شفاف باشد و از طرفی این پدیده ذاتا نظارت پذیر نیست و این مساله یک پارادوکس را ایجاد میکند. همچنین باید مشخص شود که از منظر حقوقی، قانونی، فقهی، اقتصادی، ارزی و فناوری رویکرد به این موضوع چگونه است.
وی یادآور شد: در بانک مرکزی یک پروژهی آینده پژوهی تعریف و اجرا شد. در این زمینه از ابزار سناریونگاری به دلیل قابلیت بالای این ابزار در برخورد با پدیدههای به شدت پویا و درجه ابهام بالا استفاده شد و برای تدوین سناریوها دو معیار تعیین گردید. معیار نخست میزان اقبال مردم به رمزارزها و معیار دوم میزان اقبال حاکمیتها به رمزارزها بود که برهمین اساس چهار سناریو تدوین شد.
معاون فناوریهای نوین افزود: ما براساس سناریوهای چهارگانه تلاش کردیم ضمن توصیف فضای هر سناریو، وظایف سازمانهای مختلف را در هر حالت استخراج کنیم.
وی در ادامه خواستار نگاه به موضوع فارغ از مثبت و منفی بودن آن شد و عنوان کرد: در این زمینه ضروری است نگاه مثبت و منفی را کنار بگذاریم و برنامهها و اقدامات خودمان را با توجه به اثرگذاری این پدیده بر بانکها، تولید ناخالص داخلی، مشاغل، ذی نفعان، سبک زندگی و ابعاد اجتماعی آن طراحی کنیم.
محرمیان در پایان خاطرنشان کرد: معتقدم دنیا درخصوص رمزارزها به سمت تمرکززدایی کامل در حرکت نیست و به سمت نقطه تعادلی که میتواند رمز پول بانکهای مرکزی باشد پیش میرود. در این زمینه نیز در بانک مرکزی فعالیتهای خوبی صورت گرفته و درخصوص رمز پول ملی مصوبه شورای پول و اعتبار نیز اخذ شده است. امیدوارم به زودی شاهد اجرای آزمایشی رمز پول بانک مرکزی به نام رمز ریال باشیم.