- آیت الله مکارم شیرازی: افزایش قیمت بنزین باعث گرانی میشود
- وزیر کار: دستمزد کارگران معدن زغالسنگ تغییر میکند
- ترامپ: من از زنان آمریکا محافظت خواهم کرد
- فرزین: سامانه بازار ارز توافقی در آینده نزدیک راه اندازی میشود
- دومین معدن ذغال سنگ در استان گلستان پلمب شد
- آلمان: اعدام جمشید شارمهد به رابطه با ایران آسیب میزند
- وزیر ارتباطات: روند رفع فیلترینگ رو به جلو است
- مطالعه جدید؛ حیوانات آگاهانه به دنبال مستی با الکل میروند
- سخنگوی دولت: موضوع فیلترینگ با راهپیمایی حل نمیشود
- منصور بیجار استاندار سیستان و بلوچستان شد
- تأثیر انتخابات ریاست جمهوری آمریکا بر اقتصاد و بازار سهام؛ پیامدها برای ایران
- مشکل رجیستری گوشیهای آیفون حل شد
- معاون پارلمانی رئیسجمهور: اخذ مالیات از پردرآمدها قوت میگیرد
- «ولیاله دینی» سرپرست شرکت بازرگانی گاز ایران شد
- پزشکیان: باید اصلاحات را از آموزش و پرورش شروع کنیم
- حیات اقتصاد کشور مرهون تلاش کارآفرینان است
سخنگوی وزارت امور خارجه درباره تداوم مذاکرات رفع تحریمها با توجه به نشستی که در امان برگزار شد، گفت: توافق همچنان روی میز بوده و پنجره گفتگو از سوی ایران باز است و اگر اراده از سوی غربیها صورت بگیرد، توافق در دسترس است.
به گزارش اکوپل نیوز به نقل از ایرنا، ناصر کنعانی روز دوشنبه در نشست خبری با اصحاب رسانه در پاسخ به سوالی در مورد اینکه بعد از گفتگوهای مذاکرات رفع تحریمها که در امان برگزار شد ادامه و پیگیریها آنها به چه شکل خواهد بود آیا تصمیمی برای تغییر روند و ادامه گفت گوها به صورت حضوری وجود دارد یا خیر، گفت: در مذاکرات رفع تحریمها و در ادامه آن در اجلاس بغداد ۲ فرصت بسیار خوبی برای گفتگوها میان ایران و مذاکره کننده ارشد اروپا ایجاد شد.
وی ادامه داد: نشست همه جانبهای بین آقای امیرعبداللهیان با آقای بورل با حضور آقایان باقری و مورا انجام و در خصوص همه مسائل و مرتبط با توافق رفع تحریمها گفتگو شد؛ جزئیات مرور شد و جمع بندی این گفتگو این بود که مسیر برای رسیدن به گامهای نهایی ادامه پیدا کند.
سخنگوی دولت اظهار داشت: متاسفانه رویکرد دولت آمریکا دوگانه توام با سرگردانی و مواضع منفی است؛ معتقدیم دستیابی به توافق وجود دارد و همچنان روی میز است و اگر اراده از سوی غربیها صورت بگیرد توافق در دسترس است
وی در ادامه در پاسخ به سوال دیگر خبرنگار ایرنا در مورد دیگر موضوعات گفتگوها میان امیرعبداللهیان و بورل گفت: وزیر خارجه کشورمان در این دیدار بار دیگر به مداخلات اروپایی به تحولات اخیر ایران اعتراض کردند و این مداخلات غیرمسئولانه را مردود دانسته و نسبت به اقدامات برخی از این کشورها شدیداً اعتراض کردند که چرا برخی از کشورهای اروپایی با استفاده ابزاری از حقوق بشر به دنبال اعمال فشار سیاسی علیه جمهوری اسلامی ایران بودند.
کنعانی تاکید کرد: همچنین در خصوص تحولات اوکراین هم دو طرف گفت و گویی داشتند و مواضع اصولی جمهوری اسلامی ایران در ارتباط با تحولات اوکراین بار دیگر در این نشست از سوی وزیر امور خارجه کشورمان به آقای بورل منتقل شد.
وی ادامه داد: وزیر خارجه کشورمان نسبت به اقدامات دولتهای اروپایی و آمریکا در حمایت از یک طرف بحران هشدار داد و تاکید کرد اینگونه اقدامات و ارسال تسلیحات و تجهیزات به یک طرف جنگ کمکی به حل منازعه نمیکند و این یک اشتباه راهبردی است.
سخنگوی وزارت امور خارجه تاکید کرد: این دیدار فرصت خوبی بود که علاوه بر فرصت مذاکرات رفع تحریمها، درباره موضوعات دیگر نیز ایران مواضع خود را بیان کند.
کنعانی در پاسخ به سوالی در مورد اینکه ایران همواره آماده برداشتن گامهای نهایی در احیای برجام است، پاسخ اروپاییها چیست؟ گفت: اجلاس بغداد ۲ فرصت خوبی برای گفتگوهای ایران و مذاکره ارشد اروپا بود که نشست مهمی که دو ساعت به طول انجامید و قرار شد مذاکرات برای دستیابی به توافق ادامه داشته باشد. تواففق همچنان بر روی میز است و پنجره گفتگو از سوی ایران باز است، اما رویکرد دولت آمریکا رویکرد سرگردانی و متعارض دارد و مواضع آنها منفی است، اما معتقد هستیم که دستیابی به توافق وجود دارد و جواب باید عملیاتی باشد و اینکه آنها مذاکره میکنند نشان دهنده این است آنها باید گام عملی بردارند و بارها اعلام کردیم که سیاست خارجی ایران به برجام و میز مذاکره گره نخورده است و ایران سیاستهای خود برای ارتباط با همسایگان دنبال میکند.
متن توافق آماده جمعبندی است
سخنگوی وزارت امور خارجه همچنین گفت: متن توافق بر اساس مذاکراتی که بین دو طرف صورت گرفته و متن پیشنهادی که از طرف مذاکره کننده ارشد اروپایی به طرفها مشخصات طرف ایرانی و اروپایی داده شده، آماده جمع بندی است.
کنعانی با بیان اینکه طرف آمریکایی یک بار به بهانه برگزاری انتخابات میان دورهای کنگره در آمریکا فرصت سوزی کرد در حالی که امکان امضای این جمع بندی وجود داشت، افزود: آنها بار دیگر هم با بهانههای دیگری مانند تحولات داخلی ایران یا طرح برخی از موضوعات مانند موضوع اوکراین برای جمع بندی توافق پایه کار نیامدند.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی با بیان اینکه ما معتقدیم که جمع بندی آماده امضای طرفین اس، افزود: آنها در ارتباط با آژانس بین المللی انرژی اتمی کار غیرسازندهای انجام دادند؛ کار سازنده آنها میتوانست این باشد که از گفتگوهای فنی ایران و آژانس حمایت کنند و اجازه بدهند چارچوب مذاکرات فنی برای رفع اختلافات فنی انجام شود.
وی ادامه داد: اقدام غیرسازنده طرف آمریکایی با همراهی چند کشور اروپایی سبب شد تا به جای کمک به روند مذاکرات فنی در آژانس، یک قطعنامه جدید را به آژانس بردند و روند همکاریهای فنی را منحرف کردند.
کنعانی تاکید کرد: اساساً توپ در زمین طرف آمریکایی است و اقدامات غیر سازنده آنها منجر به تاخیر در توافق شده است.
سخنگوی وزارت امور خارجه درباره اقدامات عملی برای بازگشت به توافق نیز گفت: جواب باید در حوزه عملی ترجمه شود؛ آنچه مهم است اینکه جمهوری اسلامی منتظر اقدام عملی طرفهای مقابل و مشخصا دولت آمریکا برای برگشت به متن توافق شده و جمع بندی توافق و از سرگیری اجرای آن است.
وی ادامه داد: اینکه آنها مذاکره میکنند نشان دهنده وجود تمایل برای توافق است، اما برای جمهوری اسلامی ایران گام عملی طرف مقابل مهم است و ما منتظر هستیم طرف مقابل گام عملی را بردارد؛ ما بارها تاکید کرده ایم سیاست خارجی ایران به موضوع برجام و از سرگیری توافق گره نخورده است و یکی از موضوعات سیاست خارجی ایران است.
وی تاکید کرد: ما پایبند میز مذاکره هستیم و این روند را تا زمانی که طرف مقابل منتظم باشد، ادامه میدهیم.
نفوذ و نقش ایران در منطقه قائم به ذات و منطبق بر ظرفیتهای ملی است
سخنگوی وزارت امور خارجه در پاسخ به سوالی درباره اجلاس بغداد ۲ و رویکرد خصمانه فرانسه در مورد ایران که در روزنامه النهار لبنان و نیز نشریه لوموند فرانسه منعکس شده است، گفت: درباره این موضوع دو روایت مختلف و متناقض مطرح است. ادبیاتی که توسط یکی از رسانههای عربی در لبنان با این مضمون که شما اشاره کردید و ادبیات متفاوتی که توسط منابع خبری لوموند مطرح شده کاملا متناقض است و اشاره دارد که حل مسائل منطقه متناسب با نفوذ ایران بدون حضور ایران میسر نیست؛ باید به روایت اصلی این اظهارنظر توجه کنیم و بررسیهایی که انجام دادهایم دال بر غیرصحیح بودن روایت نشرنه لبنانی است.
کنعانی تاکید کرد: فارغ از اینکه بگوییم این روایت یا آن روایت نفوذ و نقش طبیعی و موثر ایران در منطقه قائم به ذات و منطبق بر ظرفیتهای ملی ایران است و با روایتهای این فرد یا آن فرد یا آن نشریه یا آن رسانه شکل نمیگیرد و این توانایی محل توجه منطقهای و بینالمللی است.
وی ادامه داد: نفس دعوتی که از ایران برای حضور در اجلاس بغداد ۲ در امان صورت گرفت و تاکید مکرری که از سوی میزبان مبنی بر اهمیت حضور ایران در این نشست داشت و همچنین دیدارهای مختلفی که در حاشیه این نشست میان مقام ایرانی با طرفهای دیگر شرکت کننده صورت گرفت، دال بر اهمیت نقش ایران و مکشوف بودن این نقش برای طرفهای دیگر است نباید خودمان را درگیر روایتهای این و آن کنیم.
اتهام زنی به ایران کمکی به اوکراین نمیکند
سخنگوی وزارت امور خارجه درباره اتهام زنی مجدد رئیس جمهور اوکراین به ایران درباره پهپادها گفت: در این زمینه وزارت خارجه موضع خود را بارها اعلام کرده است و از زبان مقامات عالی جمهوری اسلامی نیز موضع و دیدگاه اصولی جمهوری اسلامی ایران بیان شده است تاکید میکنیم اتهامزنی به این و آن و به ایران مشخصاً کمکی به مردم و رهبران این کشور نمیکند.
کنعانی با تاکید بر رد اتهامات مقامات اوکراینی اظهار داشت: بار دیگر تاکید میکنیم ما بخشی از جنگ در اوکراین نیستیم و برای کمک به حل بحران و استقرار صلح آمادگی داریم و ادبیات تهدیدآمیز را از سوی هر مقامی که باشد، غیرمسئولانه میدارنیم که پیامدهای سیاسی و حقوقی این اظهارات تهدیدآمیز را متوجه دولت اوکراین میدانیم.
دولت آمریکا مسئول اصلی ترور شهید سلیمانی است
کنعانی در پاسخ به سوالی که به تازگی گفته شده آقای الکاظمی نخست وزیر پیشین عراق در ترور شهید سلیمانی دست داشته است، گفت: در مورد این موضوع اظهار نظری نمیکنیم، اما تاکید میکنم که موضوع پیگیری ترور ناجوانمردانه سردار شهید سلیمانی چهره بینالمللی مقاومت با تروریسم جمهوری اسلامی در ابعاد مختلف در حال پیگیری است و جمهوری اسلامی ایران مشخصاً دولت آمریکا را عامل و مسئول اصلی این ترور ناجوانمردانه و اقدام به عملیات تروریستی غیرقانونی در خاک جمهوری عراق میداند.
سخنگوی وزارت امور خارجه با تاکید بر اینکه مقامات دولت آمریکا رسماً مسئولیت این ترور را بر عهده گرفته اند، اظهار داشت: ما دولت آمریکا را در این زمینه پاسخگو میدانیم و پاسخگو خواهیم کرد و اقدامات مختلف حقوقی و بین المللی در این رابطه تا زمانی که مقامات دولت آمریکا این زمینه پاسخگو باشند، منطبق و قوانین بینالمللی ادامه میدهیم و از همه روشهای قانونی و مشروع و شناخته شده در این رابطه استفاده میکنیم.
کنعانی درباره ایده وزیر امور خارجه درباره برگزاری نشست مشترک وزرای دفاع تاکید کرد: رویکرد دولت سیزدهم تقویت سیاست همسایگی است که پیشبرد سیاست همسایگی میتواند ابعاد مختلفی داشته باشد در قالبها و کشورهای مختلف دنبال شود؛ ابتکاری که آقای امیرعبداللهیان در سخنرانی خود در مجمع گفتگوی تهران مطرح کردند، ناظر بر بخشی از رویکرد ایران برای تقویت سیاست همسایگی مبتنی بر نشست مشترک میان وزرای خارجه و دفاع و وزرای دفاع بود این ابتکار در آنجا به صورت علنی و رسمی اعلام شد.
وی ادامه داد: اجرای این ابتکارات منوط به موکول به همکاری دیگر کشورهای منطقه خواهد بود و امیدوار هستیم که با رویکرد و سازنده دیگر کشورهای همسایه در منطقه بتوانیم این ابتکار را پیش ببریم و به جنبه عملیاتی و اجرایی ببخشیم.
سخنگوی وزارت خارجه در پاسخ به سوالی در مورد پرونده شهید سلیمانی گفت: اعلام کردیم ایران دولت امریکا مسئول اصلی ترور شهیدان سردار سلیمانی و ابو مهندس المهدی میداند و اقدامات حقوقی ایران با کمک عراق در حال پیگیری است و روند حقوقی زمان بر است و کمک موثر و سازنده کشور عراق بسیار تعیین کننده و کمک کننده است.
عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی کمکی به ثبات در منطقه نمیکند
از سخنگوی وزارت امور خارجه درباره اظهارات اخیر نتانیاهو درباره مذاکرات عادی سازی روابط عربستان با اسرائیل پرسیده شد؛ کنعانی با تاکید بر اینکه نمیتوان بر پایه گمانه زنی اظهار نظر کرد، گفت: موضع ایران در مقابل هویت غیرقانونی و نامشروع رژیم صهیونیستی مشخص است و معتقدیم توسعه مناسبات و عادی سازی روابط کشورهای عربی و اسلامی با رژیم صهیونیستی هیچ کمکی به تقویت ثبات امنیت و آرامش در منطقه نمیکند.
کنعانی ادامه داد: تجربه نشان داده است این کار هیچ کمکی به احقاق حقوق ملت فلسطین نخواهد کرد؛ در موضوع فلسطین نخستین مدعی از کشورهای عربی و اسلامی منطقه، ملت فلسطین است که انتظار دارد دولتهای عربی و اسلامی با همه قوا از حقوق حقه ملت فلسطین حمایت کند.
وی افزود: ملت فلسطین از عادی سازی روابط استقبال نکردهاند ملتهای منطقه هم نشان داده اند از عادی سازی روابط برخی دولتهای اسلامی و عربی با رژیم صهیونیستی استقبال نکرده اند و آن را قبول ندارند و دیدگاههای خودشان را در حوزههای مختلف عرصههای مختلف نشان داده اند؛ در زمان برگزاری جام جهانی هم صهیونیستها اعلام کردند که ما بدون حضور در جام جهانی بازنده این میدان بودیم و ملت فلسطین بدون حضور در این عرصه برنده جام جهانی بودند.
وی ابراز امیدواری کرد نگاه ملت فلسطین و ملتهای منطقه محل توجه دولتها قرار بگیرد و به ماهیت تهدید آمیز رژیم صهیونیستی توجه ویژه بیشتر شود.
سخنگوی وزارت امورخارجه در پاسخ به سوالی در مورد اغتشاشات و عقب نشستی غربیها در میز مذاکرات گفت: به دولتهای که دز این زمینه بازی کردند هشدار دادیم و اعتراضات در ایران حقوق شهروندی مردم ایران بوده و میتوانند حقوق را مطرح کنند، اما اینکه از بیرون در این مورد دخالت کنند و تبدیل اعتراض به اغتشاش بود که ایران این را نمیپذیرد و اشتباه محاسباتی آنها بود و آثاری که ما در حوزه سیاسی میبنیم دال بر این است که اطمینان حاصل کردند که محاسباتشان غلط است و الان اعلام میکنند ما دنبال تغییر نظام در ایران نیستیم.
وی ادامه داد: اقدامات غیرقانونی و مداخلات غربیها ایران نقش آنها را فراموش نمیکند و در حساب آنها منظور خواهد کرد، اما هنوز برخی از کشورهای اروپای غربی که یه این نقش خود اصرار دارند توصیه میکنیم.
جزئیات دستگیری تعدادی از شهروندان اروپایی به کشورهای متبوع داده شده است
از سخنگوی وزارت امور خارجه درباره بیانیه اخیر سپاه درباره دستگیری گروهی در کرمان به دلیل ارتباط با انگلیس و دست داشتن در ناآرامیهای اخیر سوال شد؛ کنعانی در پاسخ گفت: من به جزئیات آن ورود نمیکنم، اما آنچه مسلم است اینکه در جریان اغتشاشات اخیر تعدادی از شهروندان کشورهای اروپایی با نسبتهای مختلفی از نقش آفرینی در جریان اغتشاشات بازداشت شدهاند و پرونده برخی از آنها تکمیل شده و برخی نیز در مرحله تحقیقات هستند.
وی با بیان اینکه تعداد اتباع این کشورها و تعلق آنها به کدام یک از کشورها مشخص است، افزود: اطلاع کنسولی و سیاسی به کشورهای متبوع آنها داده شده است؛ ملاقاتها و مذاکراتی هم در این رابطه صورت گرفته است و بنابراین نقش شهروندان تعدادی مشخص از کشورها به ویژه کشورهای حوزه اروپا و اروپای غربی در نقش آفرینی در اغتشاشات اخیر کاملا مسجل و روشن است و اطلاعات دقیق در این زمینه وجود دارد.
کنعانی اظهار داشت: برخی از آنها شرایطشان روشنتر است و اطلاع رسانی کافی درباره آن صورت گرفته است؛ متاسفانه برخی از این افراد مورد سوءاستفاده طرفهای دیگری قرار گرفتند و در این زمینه اطلاعات دقیق وجود دارد.
به گفته سخنگوی وزارت امور خارجه با بیان اینکه برخی از کشورهای غربی نقش سیاسی غیرسازندهای در ارتباط با تحولات اخیر در ایران داشتهاند، نقش آنها را کاملاً تحریک کننده و دامن زننده به تندرویها و اغتشاشات توصیف کرد و افزود: برخی از این افراد که تعداد آنها هم قابل توجه بود، در ایران بازداشت شده اند و مقامات این کشورها در حوزههای رسانهای دیدگاههایی را در خصوص این افراد بازداشت شده اعلام میکنند یا در این زمینه گلایهها و اعتراضاتی را مطرح میکنند، اما ما در نشستهای دیپلماتیک اطلاعات لازم را درباره جرم این افراد بیان کرده ایم.
کنعانی با تاکید بر اینکه در ارتباطات بین سرویسهای اطلاعاتی و امنیتی هم اطلاعات کامل به سرویسهای کشورهای متبوع این افراد داده شده است، اظهار داشت: با نگاه به جنبه انسان دوستانه و با رعایت ابعاد انسانی و همچنین با پیگیریهایی که از سوی دستگاه دیپلماسی انجام شد، دستگاه قضایی در آستانه کریسمس و سال جدید میلادی در دو سه روز گذشته به سفارتخانههای اتباع این کشورها دسترسی کنسولی داد.
سخنگوی وزارت امور خارجه ادامه داد: تعداد قابل توجهی از این سفارتها با شهروندان خود در محل بازداشت دیدار کنسولی انجام دادند و برای تعداد باقیمانده نیز وقت ملاقات تنظیم شده که در حال انجام است.
به گفته کنعانی در آستانه سال نو میلادی به این افراد از سوی دستگاه قضایی اجازه ارتباط و گفتگوی تلفنی با خانواده هایشان و خدمت کنسولی ویژه داده شده است.
آخرین وضعیت سفارت ایران در کابل
از سخنگوی وزارت امور خارجه درباره ماموریت آقای کاظمی قمی در افغانستان سوال شد؛ کنعانی در پاسخ گفت: گمان میکنیم اطلاعیهای که روابط عمومی وزارت خارجه در این زمینه منتشر کرده بود، روشن است؛ در آن زمان اخباری غیردقیق در این زمینه منتشر و اعلام شده بود که آقای کاظمی قمی نماینده ویژه رئیس جمهور در امور افغانستان بود، به عنوان سفیر منصوب شده است.
کنعانی ادامه داد: همچنان روی این موضوع تاکید میکنیم که آقای کاظمی قمی همچنان نماینده ویژه رئیس جمهور در امور افغانستان هستند و با توجه به پایان دوره ماموریت آقای امینیان سفیر جمهوری اسلامی ایران در افغانستان، آقای کاظمی قمی با حفظ سمت سرپرستی سفارت جمهوری اسلامی را در کابل عهده دار است.
وی تاکید کرد: آقای کاظمی قمی فعلاً این ماموریت را عهده دار خواهد بود.
کنعانی در پاسخ به سوالی درمورد اقدامات طالبان و محروم کردن دختران از تحصیل گفت: ما موضع خود را اعلام کردیم و امیدوارم دوستان ما در افغانستان این موضوع را حل کنند.
انتقاد ایران به تجمعات افراطیون مقابل مراکز فرهنگی ایران در خارج از کشور
کنعانی در پاسخ به سوالی در مورد تجمعهای خشونت آمیز علیه ایران در مقابل سفارتخانهها و مراکز فرهنگی ایران گفت: متاسفانه در سایه شرایط نامناسب احساسی و اقدامات تحریک آمیز که از سوی برخی از جریانهای افراطی در تعدادی از کشورها صورت گرفت، نسبت به برخی از مراکز فرهنگی غیردولتی جمهوری اسلامی ایران تعرضاتی یا تجمعهایی صورت گرفت و در ارتباط با فعالیت اینگونه مراکز اخبار سوء، غلط و جهت داری منتشر شد تا بتواند چهره این مراکز را مشوه کند.
وی با یادآوری اینکه فعالیت برخی از این مراکز غیردولتی اسلامی به پیش از انقلاب میرسد، خاطر نشان کرد: متاسفانه مشکلات و محدودیتهایی در این مقطع برای برخی از این مراکز اسلامی ایجاد شد و حتی در برخی موارد شاهد تعرض به افرادی بودیم که در مناسبتهای دینی و فرهنگی در این مراکز حضور پیدا کرده بودند.
کنعانی با انتقاد از تعرضات فیزیکی به مراجعه کنندگان به این مراکز و اینکه برخی از آنها مورد دشمن دشنام و ناسزا قرار گرفتند، اظهار داشت: جمهوری اسلامی ایران در این گونه موارد توجهات لازم را درباره تامین امنیت این مراکز به مقامات کشورهای میزبان داده شده است.
از اظهارات وزیر خارجه عربستان استقبال میکنیم
سخنگوی وزارت خارجه در پاسخ به سوالی در مورد روابط ایران و عربستان سعودی گفت: سیاست ما در ارتباط با عربستان سعودی و روند مذاکرات و گفتگوهای میان دو کشور سیاست روشنی است و خوشبختانه به نظر میرسد دوطرف در این خصوص در استمرار رویکرد مثبت و سازنده اتفاق نظر دارند.
وی با اشاره به پنج دور گفتگو میان هیئتهای رسمی دو کشور با کمک دولت عراق در بغداد افزود: با فضای موجود امکان برگزاری دوره جدیدی از گفتگوها در بغداد وجود دارد و دوستان عراقی ما به تلاشهای خود ادامه میدهند، زیرا طرف عراقی مورد وثوق دو طرف ایران و عربستان سعودی است.
کنعانی تاکید کرد: تلاشهای طرف عراقی در زمینه ایجاد شرایط مناسب برای برگزاری دوره جدیدی از گفتگو مورد استقبال دو طرف است و گفتگوهای وزرای خارجه دو کشور در حاشیه نشست بغداد ۲ در امان هم گفتگوهای خوب، مثبت و توأم با ابراز حسن نیت و اعلام آمادگی برای ادامه گفتگوها بود.
وی با استقبال از اظهارات اخیر وزیر خارجه عربستان سعودی در ارتباط با ایران مبنی بر آمادگی برای گفتگو با ایران، آن را اظهارات مثبتی ارزیابی کرد و افزود: به نظر میرسد در طرفین تمایل و اراده سیاسی برای برداشتن یک گام جدید به سمت جلو است و قطعاً مبتنی بر سیاست اعلامی و عملی جمهوری اسلامی میتواند روند مذاکرات تا زمان از سرگیری مناسبات رسمی دو کشور مهم منطقهای ادامه پیدا کند و ما از چنین روندی استقبال میکنیم.
کنعانی در پاسخ به سوالی در مورد روابط ایران و آفریقا گفت: تحرکات اقتصادی وزارت خارجه را به طور منظم پیگیری میکنیم و باتوجه به وظیفه دستگاه دیپلماسی، با هدف پیگیری مناسبات با کشورهای همسایگان و حوزه آفریقا این موضوع را پیگیری میکند که سفرهای معاون اقتصادی وزارت خارجه در همین راستا بوده است
وی در مورد حقیقت کمیته یاب بشر کفت: ما اصل دیدگاه خود را قبلا به صراحتا اعلام کردیم و تاکید میکنیم ایران استفاده سیاسی از حقوق بشر را سازنده نمیداند و غلط و نقض حقوق بشر میداند.
کنعانی در ابتدای این جلسه با تسلیت ایام شهادت مظلومانه بانوی عالم فاطمه زهرا به ارادتمندان اهل بیت اسلام و شیعیان گفت: مقام عظمای این بانوی بزرگ بر همه ما معلوم است و همین بس در عظمت مقام این بانوی بزرگ که رسول اکرم در تکریم آن حضرت بارها بر منبر و مناسبتهای مختلف از آن بانوی بزرگ تکریم میکرد و او را پاره تن خود اعلام میکرد و بر دستان آن حضرت بوسه میزد. این نشانهای از عظمت و بزگی جایگاه مقام زن است. به روح آن بانوی بزرگوار سلام و تهیت میفرستیم.
وی همچنین با گرامیداشت فرارسیدن میلاد حضرت عیسی بن مریم (ع) افزود: میلاد این پیامبر الهی را خدمت پیرون دین حضرت عیسی و مسیحیان عالم و پیروان ادیان آسمانی و سماوی و موحدان عالم به ویژه هموطنان مسیحی تبریک و تهنیت میگویم در آستانه سال نوی میلادی برای همه ملل عالم سالی پر از صلح و دوستی و آرامش آرزو میکنم.