- آیت الله مکارم شیرازی: افزایش قیمت بنزین باعث گرانی میشود
- وزیر کار: دستمزد کارگران معدن زغالسنگ تغییر میکند
- ترامپ: من از زنان آمریکا محافظت خواهم کرد
- فرزین: سامانه بازار ارز توافقی در آینده نزدیک راه اندازی میشود
- دومین معدن ذغال سنگ در استان گلستان پلمب شد
- آلمان: اعدام جمشید شارمهد به رابطه با ایران آسیب میزند
- وزیر ارتباطات: روند رفع فیلترینگ رو به جلو است
- مطالعه جدید؛ حیوانات آگاهانه به دنبال مستی با الکل میروند
- سخنگوی دولت: موضوع فیلترینگ با راهپیمایی حل نمیشود
- منصور بیجار استاندار سیستان و بلوچستان شد
- تأثیر انتخابات ریاست جمهوری آمریکا بر اقتصاد و بازار سهام؛ پیامدها برای ایران
- مشکل رجیستری گوشیهای آیفون حل شد
- معاون پارلمانی رئیسجمهور: اخذ مالیات از پردرآمدها قوت میگیرد
- «ولیاله دینی» سرپرست شرکت بازرگانی گاز ایران شد
- پزشکیان: باید اصلاحات را از آموزش و پرورش شروع کنیم
- حیات اقتصاد کشور مرهون تلاش کارآفرینان است
رییس سازمان فضایی ایران گفت: برای ساخت منظومه ماهوارهای شبیه به استارلینک در کوتاهمدت، نیاز به شکلگیری یک کنسرسیوم بینالمللی برای همکاری با کشورهای علاقهمند به این کار داریم که رایزنیهایی در اینباره انجام شده و ظرف چند سال آینده به آن دست پیدا خواهیم کرد.
به گزارش اکوپل نیوز به نقل از ایرنا، مدتی قبل برخی اعلام کردند که سازمان فضایی ایران باید چیزی شبیه به استارلینک برای ایران بسازد. ساخت چنین منظومهای، اما کار زمانبر، پر هزینه و سختی است.
«حسن سالاریه» رئیس سازمان فضایی ایران درباره اینکه آیا ما میتوانیم چیزی شبیه استارلینک داشته باشیم، توضیحاتی ارائه کرد.
سالاریه گفت: سازمان فضایی ایران در خصوص ساخت منظومههای ماهوارهای برنامه مدونی دارد. برنامه به این صورت است که از شکلگیری شرکتهای دانشبنیان فعال در این حوزه حمایت کنیم تا بهمرور زمان به یک کنسرسیوم تبدیل و سازنده ماهوارههای مخابراتی کوچک (تا ۳۰۰ کیلوگرم) شوند.
ایجاد منظومه مخابراتی متشکل از ریز ماهوارهها
معاون وزیر ارتباطات تأکید کرد: در گام نخست قصد داریم یک منظومه مخابراتی تشکیل شده از ریز ماهوارهها طراحی کرده و بسازیم. این منظومه برای کارهای باند باریک و اینترنت اشیا مورد استفاده قرار میگیرند. منظومههای ریز ماهوارهای کوچک و زیر ۵۰ کیلوگرم است و بخش خصوصی بهراحتی میتواند آن را بسازد. در این خصوص مطالعات امکانسنجی زیادی انجامگرفته است و امیدواریم شرکتهای دانشبنیان در این بخش با جدیت به کار خود ادامه بدهند.
رییس سازمان فضایی تصریح کرد: منظومه ریز ماهواره، برنامهای است که ما در افق کوتاهمدت خود قرار دادیم. تا پایان ۱۴۰۱ سازمان فضایی، آگهی ثبتنام شرکتهای دانشبنیان برای حضور در مناقصه و پلتفرمی که باید برای این کار ساخته شود را اعلام میکند. پس از حضور شرکتها در مناقصه و بررسیهایی که انجام میگیرد ما با آنها قرارداد منعقد میکنیم.
ساخت ماهواره برای ارائه خدمات پهنباند
وی افزود: در این گام ما شرکتها را شناسایی و آنها را توانمند میکنیم تا بتوانند به سمت گام اصلی که ساخت ماهواره برای ارائه خدمات پهنباند است، حرکت کنند. این اتفاق منجر به ارائه اینترنت میشود، همان کاری که منظومه ماهوارهای استارلینک توانایی انجام آن را دارد.
سالاریه تصریح کرد: ساخت منظومه ماهوارهای در کشور ما بهصورت انفرادی جلو نخواهد رفت. برای رسیدن به این هدف باید برای ارتفاعات مختلف چند ۱۰۰ و چند هزار ماهواره در زمان کوتاه به مدار موردنظر پرتاب شوند.
وی تأکید کرد: اگر اکنون پرسیده شود در آینده نزدیک (۲ ساله) و صرفاً با استفاده از ظرفیت بخش خصوصی میتوان منظومه ماهوارهای ساخت، پاسخم منفی است. در اهداف اینچنینی باید کنسرسیوم بینالمللی شکل بگیرد. نقشه راه ما این است که ایران همراه با چند کشور علاقهمند دیگر که با آنها رایزنی کردهایم، برای ساخت منظومه ماهوارهای همراه شوند.
برنامه ریزی برای دستیابی به منظومه ماهوارهای اینترنت اشیا و پهنباند
رییس سازمان فضایی کشور اعلام کرد: با تشکیل این کنسرسیوم یک پلتفرم را بهصورت مشترک طراحی و آن را به منظومه تبدیل خواهیم کرد. شکلگیری این منظومه میتواند رقیبی برای منظومه استارلینک باشد.
سالاریه درباره بازه زمانی دستیابی به منظومه ماهوارهای برای رقابت با استارلینک گفت: قطعاً در بازه زمانی ۲ تا ۳ ساله این کار انجامشدنی نیست، اما هر چقدر مشارکت بالاتر برود، قطعاً در مدتزمان کوتاهتری میتوانیم به این هدف دست پیدا کنیم. دستیابی به منظومه ماهوارهای IOT (اینترنت اشیا) و پهنباند هر دو در برنامه ما هستند.
استارلینک (Starlink) یک منظومه ماهوارهای است که از سوی شرکت اسپِیساِکس برای فراهم کردن اینترنت ماهوارهای شکل گرفته است. این صورت فلکی از هزاران ماهواره کوچک در مدار پایینی زمین تشکیل شده است که در ترکیب با فرستنده و گیرندههای زمینی کار میکنند.