کد خبر: ۱۱۲۷
۰۸ مرداد ۱۴۰۰ - ۱۵:۲۵
مقام معظم رهبری:
عملکرد دولت آقای روحانی در بخش‌های مختلف یکسان نبوده است، در برخی موارد بر طبق انتظارات بود، اما در برخی موارد اینگونه نبود.

دولت تدبیر و امید در نگاه مردم، صاحبنظران و رهبر معظم انقلاب ضعیف‌ترین و ناکارآمدترین دولت است. در حالی که رهبر انقلاب ویژگی‌های مثبت دولت‌های پیشین را الگویی برای سایر دولت‌ها می‌دانستند، اعتماد این دولت به غرب را تجربه یا به عبارتی عبرت آیندگان از این دولت قلمداد کردند.

به گزارش اکوپل نیوز به نقل از فارس، آمار‌ها و اطلاعات یکی از مولفه‌های ارزیابی عملکرد دولت‌ها در ۴۰ سال اخیر بوده است و هرکسی به‌ویژه در شاخص‌های اقتصادی موفق‌تر بوده، با رضایت مردم مواجه شده است و به تبع آن رضایت رهبر انقلاب را نیز در پی داشته است.

جلسات آخر ایشان با دولت‌ها مهمترین تریبونی است که همواره ایشان صریح‌ترین ارزیابی خود را از عملکرد دولت و رئیس جمهور بیان کرده است.

آخرین جلسه دولت هاشمی رفسنجانی با رهبر انقلاب

نهم مردادماه ۷۶ آخرین جلسه رهبر انقلاب با دولت آیت‌الله اکبر هاشمی رفسنجانی که به دولت سازندگی معروف شد برگزار شد.

نقطه مشخصه این دیدار تعریف‌های بارز ایشان از عملکرد شخص رئیس جمهور است و البته در ادامه تعاریفی نیز از دولتی به عمل می‌آورند که مسئولیت ساماندهی اوضاع کشور پس از ۸ سال جنگ سخت را بر عهده داشت.

ایشان در تعریف از شخص هاشمی رفسنجانی می‌گویند: «امیدواریم که ان‌شاءاللَّه خداوند متعال، جناب آقای هاشمی و آقایان محترم - همکاران گرامی ایشان - را مشمول اجر‌های وافر خودش قرار دهد. بنده هم وظیفه اخلاقی میدانم که احساس خودم را نسبت به جنابعالی - جناب آقای هاشمی - و همکارانتان عرض کنم».

در ادامه، اما رهبر انقلاب با تعریف از عملکرد دولت‌های پنجم و ششم می‌فرمایند: «این دوره هشت ساله، برای کشور، یک دوره بسیار پرکار و پر تلاش و پر عاید و حقیقتاً دوره بازسازی بود. بازسازی برای ما یک آرزو بود ... من به شما به خاطر این زحمت هشت ساله، «خسته نباشید» عرض می‌کنم.

همچنین به همه برادرانی که در دولت شما هستند و بودند ـ بعضی هم بودند و در خلال این مدّت رفته‌اند ـ «خسته نباشید» عرض میکنم. در همه زمینه‌ها خیلی زحمت کشیدید، خیلی کار کردید و حقیقتاً کشور را پیش آوردید».

ایشان در عین حال می‌افزایند: «من نمی‌خواهم بگویم که همه آرزو‌های ما برآورده شده است. از قبیل مسائل مربوط به عدالت اجتماعی و مسائل مربوط به قشر‌های گوناگون، کار‌های زیادی وجود دارد که بایستی به مرور انجام گیرد و ان‌شاءاللَّه دولت‌های بعدی آن‌ها را انجام خواهند داد؛ ولی آنچه که بر عهده این دولت بود و در طول هشت سال در زمینه بازسازی میتوانست انجام بگیرد، بحمداللَّه به بهترین وجهی انجام گرفته است.

خداوند ان‌شاءاللَّه به همه شما اجر دهد و از شما راضی باشد و به این تلاشی که کردید و به نتایج کارتان، برکت دهد، که بتواند زمینه خوبی برای کار‌های بعدی باشد».

اما دوباره با تعریف از هاشمی رفسنجانی می‌فرمایند: «بخش قابل توجّهی از این (موفقیت)، به خصوصیّات شخصِ آقای هاشمی برمیگردد؛ یعنی واقعاً برخی از خصوصیات در ایشان هست که تأثیر تام و تمامی در این موفّقیت‌ها داشته؛ از قبیل برخورداری ایشان از روحیه کار ـ پرکاری ـ روحیه ابتکار و نوآوری و ورود در میدان‌های جدید و ناپیموده، همّت بلند در امر سازندگی و نترسیدن از طرح‌های بزرگ و اقدام کردن شجاعانه در مورد کار‌های بزرگ، شیوه مدیریّت باز که در ایشان وجود داشت و این به همکاران ایشان امکان میداد که ابتکار و تلاش خودشان را به کار بیندازند و از آن استفاده کنند».

آخرین دیدار دولت سید محمد خاتمی با مقام معظم رهبری

آخرین دیدار مقام معظم رهبری با دولت محمد خاتمی، اما ۱۰ مردادماه ۸۴ شکل گرفت. ایشان ابتدای این جلسه را نیز با تشکر از دولت‌های هفتم و هشتم و دولتمردان آن بخصوص محمد خاتمی شروع کرده و می‌گویند: «اساس این جلسه برای این است که من از برادران و خواهران عزیز قلباً تشکر کنم و به‌خاطر خدماتتان و زحماتی که کشیدید و تلاش‌هایی که انجام دادید، چه از شخص جناب آقای خاتمی و چه از شما دوستان، صمیمانه سپاسگزاری کنم».

ایشان، اما در بخش دیگری از بیانات خود دوباره از عملکرد خاتمی تقدیر کرده و می‌فرمایند: «من به سهم خودم ـ آن مقداری که شاهد تلاش‌های شما بودم ـ از شما تشکر می‌کنم.

در سال‌های گذشته من شاهد تلاش پُرحجم و جدی جناب آقای خاتمی و شما برادران و خواهران در همه‌ی زمینه‌ها بودم؛ این چیزی است که ما باید آن را نعمت بزرگی از نعم الهی بدانیم. شما در این مدت کار سخت و تلاش متراکمی را انجام دادید و بحمداللَّه به توفیقات زیادی هم رسیدید».

ایشان در زمینه عملکرد این دولت نیز می‌افزایند: «امروز، هم در زمینه‌ی صنعت، هم در زمینه‌ی کشاورزی، هم در زمینه‌ی علم و فناوری، هم در زمینه‌های گوناگونِ خدمات، ما پیشرفت‌های بسیار چشمگیر و زیادی داریم؛ این‌ها برای این کشور و این ملت خواهد ماند و از حافظه‌ی این ملت زدوده نخواهد شد. همه‌ی شما برادران و خواهرانی که در این کار‌ها سهیم یا مؤثر یا مؤسس بودید، یقیناً در اجر و پاداش این تلاش‌ها سهیم هستید».

رهبر انقلاب همچنین با تقدیر از تلاش‌های دولت اصلاحات در روز‌های پایانی خود نیز بیان می‌کنند: «خوشبختانه دولت شما در ماه‌های آخر دچار رکود نشد ـ ما این را شاهد هستیم ـ تا روز‌های آخر کار کردید؛ و این جای تشکر و قدردانی دارد.

علاوه بر این‌که لازم است از زحمات شما در طول سال‌های متمادی تشکر و قدردانی کنم، این را هم بخصوص لازم است بگویم و ذکر کنم که شما کار را ادامه دادید و پیش بردید. در روز‌های آخر و هفته‌های آخر، کار‌های خوبی در بخش‌های مختلف انجام گرفت، که نشان‌دهنده‌ی زنده بودن دولت بود. امیدواریم همیشه همین‌طور باشد».

آخرین نشست دولت محمود احمدی‌نژاد با رهبر معظم انقلاب

۲۳ تیرماه ۱۳۹۲ آخرین دیدار رهبر انقلاب با دولت احمدی نژاد برگزار شد. در این دیدار نیز رهبر انقلاب تعاریف زیادی را در مورد دستاورد‌ها و عملکرد‌های خوب دولت نهم و دهم بیان می‌کنند با این تفاوت که از رئیس این دولت تعریف خاصی نمی‌کنند.

ایشان در این دیدار می‌فرمایند: «آنچه که من امروز باید به دوستان عرض کنم، در درجه‌ی اول خداقوّتی است؛ ان‌شاءالله که خسته نباشید. هشت سال کار کردید، تلاش کردید، کار‌های خوبی انجام گرفت، تحمل زحمات کار شبانه‌روزی را شما‌ها نشان دادید؛ یعنی دیده شد، احساس شد، همه فهمیدند که رئیس جمهور محترم و همکارانشان در دولت حجم کارشان بسیار بالا و پرشتاب نسبت به همه‌ی دوره‌های دیگر بود و هست؛ این نقطه‌ی برجسته‌ای است که نباید این را نادیده گرفت.

همه‌ی کسانی که میخواهند درباره‌ی دولتها، درباره‌ی کابینه‌ها، درباره‌ی رؤسای جمهور قضاوت کنند - چه پیش خودشان، چه در منظر عموم - و نظری بدهند، خوب است به این نکته هم توجه کنند: حجم کار بالا و تلاش خستگی‌ناپذیر و اعراض از آسایش‌ها و آسودگی‌ها و امتیازاتی که معمولاً مسئولان کشور‌ها در دنیا دارند؛ استراحت میکنند، تفریح میروند، امتیاز میگیرند؛ این‌ها را نخواستن، ندیدن، طلب نکردن، امتیاز بزرگی است که این دولت بحمدالله از این امتیاز برخوردار بود.

ایشان در جملاتی می‌فرمانید: «یک نکته‌ی دیگر هم که در مورد این دولت در طول این هشت سال مورد نظرم بود و بار‌ها هم به آن اشاره کردم، این است که این دولت بحمدالله توانست شعار‌های انقلاب را سر دست بگیرد و به آن‌ها افتخار کند و آن‌ها را در جامعه مطرح کند».

آخرین دیدار دولت تدبیر و امید با مقام معظم رهبری

ششم مردادماه ۱۴۰۰ رهبر انقلاب طبق سنت همیشگی پایان کار همه دولت‌ها، دولتمردان دولت دوازدهم را به حضور پذیرفته و بیاناتی را خطاب به آن‌ها اظهار داشتند، اما با دو تفاوت با سه دیدار آخر دولت‌های قبل و آن اینکه ایشان در این دیدار نه از شخص رئیس جمهور و نه کلیت دولت تعریف و تمجیدی نکردند که حائز اهمیت است.

ایشان در همان صحبت‌های ابتدایی شان بیان داشتند: عملکرد دولت آقای روحانی در بخش‌های مختلف یکسان نبوده است، در برخی موارد بر طبق انتظارات بود، اما در برخی موارد اینگونه نبود.

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای لزوم استفاده از تجربه‌های دولت‌های یازدهم و دوازدهم در آینده را خاطرنشان کردند و افزودند: یک تجربه بسیار مهم در این دوران عبارت است از بی‌اعتمادی به غرب که آیندگان باید از آن استفاده کنند.

ایشان گفتند: در این دولت معلوم شد که اعتماد به غرب جواب نمی‌دهد و آن‌ها کمک نمی‌کنند و هرجا که بتوانند ضربه خواهند زد و اگر جایی هم ضربه نمی‌زنند به این دلیل است که نمی‌توانند. مطلقاً نباید برنامه‌های داخلی را به همراهی غرب منوط کرد، زیرا حتماً شکست خواهد خورد.

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای خطاب به رئیس جمهور و اعضای دولت افزودند: هر جا که کار‌ها را منوط به غرب و مذاکره با آن و آمریکا کردید ناموفق بودید و هر جا که بدون اعتماد به غرب، حرکت و از آن‌ها قطع امید کردید موفق بودید و پیش رفتید.

ایشان به مذاکرات اخیر وین نیز اشاره کردند و ضمن ابراز رضایت از زحمات دیپلمات‌ها و عملکرد خوب بعضی از آن‌ها در این مذاکرات، گفتند: آمریکایی‌ها در این مذاکرات، بر سر موضع عنادآمیز خود محکم ایستادند و یک قدم هم جلو نیامدند.

این بیانات را اگر در کنار همه شاخص‌های غیر رضایت بخش دولت کنونی در حوزه‌های اقتصادی فر هنگی و سیاست خارجی قرار دهیم، موید آن است که دولت تدبیر و امید در نگاه مردم، صاحبنظران و رهبر معظم انقلاب ضعیف‌ترین و ناکارآمدترین دولت است.

در حالی که رهبر انقلاب یکی از خصوصیت‌های مثبت دولت‌های پیشین را الگویی برای سایر دولت‌ها می‌دانستند، اعتماد این دولت به غرب را تجربه یا به عبارتی عبرت آیندگان از این دولت قلمداد کردند.

گزارش خطا
خبرهای مرتبط
ارسال نظرات
نام
ایمیل
نظر