- اولین محموله خودروهای وارداتی در بوشهر تخلیه شد
- رئیس قوه قضاییه: ممکن است در این روزها شیطنتها بیشتر شود
- مسعود پزشکیان: ادبیات دستوری تاثیرگذار نیست
- ابومحمد جولانی، رهبر شورشیان سوری هیئت تحریر شام کیست؟
- ورود گروههای مسلح به محوطه کاخ ریاستجمهوری دمشق
- حکومت بشار اسد سقوط کرد/ دمشق به کنترل مخالفان درآمد
- بانک مرکزی رمزپولها را مجاز اعلام کرد
- شی نورانی دیده شده در آسمان مربوط به تست میدانی در سپاه بود
- عبدالناصر همتی: اصلا معلوم نیست چرا فیلترینگ را اجرا کردهایم
- عذرخواهی رئیس جمهوری کره جنوبی بابت صدور فرمان حکومت نظامی
- اقتصاد آلمان کمترین میزان رشد را تجربه خواهد کرد
- حضور رئیس قوه قضائیه در دانشگاه آزاد واحد علوم تحقیقات تهران
- تروریستهای هیئت تحریر الشام به دمشق نزدیکتر شدند
- هنگام سرماخوردگی فین نکنید
- «محمد» محبوبترین نام نوزادان پسر در انگلستان و ولز شد
- زنکشی در ایتالیا؛ قتلی که مردم ایتالیا را تکان داد
احتمال بالای ورود کرونای لامبدا به ایران
متخصص بیماریهای عفونی و گرمسیری گفت: معمولا هر جهشی در ساختار ویروس کرونا رخ میدهد، در نهایت منجر به افزایش قدرت ویروس، شدت علائم بیماری، قدرت انتقال آن و ... میشود بنابراین سویه جدید لامبدا نیز از قدرت بیشتری در سرایت و بیماریزایی برخوردار است.
به گزارش اکوپل نیوز به نقل از ایسنا، ناصر خسروی در خصوص بیماری کووید ۱۹ و انواع گونههای آن، اظهار کرد: تا به امروز گزارشی از ابتلا به گونه جدید لامبدا در ایران وجود ندارد، اما با توجه به بالا بودن مراودات بینالمللی امکان ورود تمامی گونههای جدید از بیماری کووید ۱۹ به ایران وجود دارد، مانند زمان ابتدای شیوع همهگیری که بیماری تنها در کشور چین وجود داشت، اما پس از مدتی تمامی دنیا درگیر این ویروس شد.
این متخصص بیماریهای عفونی و گرمسیری در شهرکرد افزود: بنابراین به دلیل مسافرت و رفت و آمدهای موجود در سطح دنیا امکان ورود هر یک از گونههای بیماری کووید ۱۹ از هر کشور و نقطهای در جهان به ایران وجود دارد.
وی ادامه داد: معمولا هر جهشی در ساختار ویروس رخ میدهد، در نهایت منجر به افزایش قدرت ویروس، شدت علائم بیماری، قدرت انتقال آن و ... میشود، بنابراین سویه جدید لامبدا نیز از قدرت سرایت و بیماریزایی بیشتری برخوردار است.
خسروی درخصوص گونه کرونای دلتا، عنوان کرد: در صورتیکه علائم بالینی و موضوعات ژنتیکی، ابتلا فرد به این گونه از ویروس کرونا تایید شود، به دلیل ماهیت آن مدت زمان قرنطینه فرد مبتلا از ۱۴ روز به ۲۱ روز افزایش پیدا میکند.
این متخصص بیماریهای عفونی و گرمسیری در شهرکرد تصریح کرد: تشخیص ابتلا به گونه دلتا به وسیله بررسیهای ژنتیکی انجام میشود، اما یکی از تفاوتهای سویه دلتا نسبت به سایر گونههای کووید ۱۹ قدرت انتقالپذیری سریع آن است، یعنی اگر در جمعی یک نفر به گونه کرونای دلتا مبتلا باشد قادر خواهد بود افراد بسیار زیادی را درگیر کند.
همچنین شدت و سرعت پیشرفت بیماری در فرد مبتلا به گونه کرونای دلتا بسیار بالا بوده و در شرایطی که حال عمومی بیمار مساعد است، در طی یک روز به صورت ناگهانی علائم بیماری در او پیشرفت بسیاری میکند.
وی اضافه کرد: تقریبا هر روز ایجاد تغییر در وضعیت ویروس کووید ۱۹ مشاهده میشود، مانند دلتا، لامبدا و... اگر به گذشته دقت کنیم در ابتدا ویروس کووید ۱۹ وجود داشت و به مرور زمان سویه انگلیسی، آفریقایی، برزیلی و ... شیوع پیدا کرد؛ بنابراین پیشبینی میشود در آینده نیز این روند ادامه داشته باشد و سویههای جدید ویروس با قدرتهای متفاوت در انتقال و بیماریزایی به وجود آید.
خسروی خاطرنشان کرد: ابتلا به گونههای جدید از بیماری کوووید ۱۹ براساس تایید ژنتیکی قابل اثبات است و با توجه به شک بالینی در آزمایشگاه مرجع نوع سویه بیماری مشخص و تایید میشود.