کد خبر: ۳۰۴۰
۲۱ مهر ۱۴۰۰ - ۰۰:۵۹
۷ میلیارد تومان مالیات با پیگیری سازمان بازرسی کل کشور از شرکت‌های دولتی، پتروشیمی، وابسته به بانک و ... وصول شده است.

رئیس سازمان بازرسی در رابطه با پرونده‌های کلان گفت: یکی از موضوعاتی که ما به‌طور جدی دنبال می‌کنیم مالیات است و متاسفانه فرار‌های مالیاتی جدی داریم در این راستا ۷ میلیارد تومان مالیات با پیگیری ما از شرکت‌های دولتی، پتروشیمی، وابسته به بانک و ... وصول شده است.

به گزارش اکوپل نیوز، حسن درویشیان در برنامه تیتر امشب با موضوع چهلمین سالروز تاسیس سازمان بازرسی کل کشور، در ارتباط با اقدامات سازمان بازرسی کل کشور گفت: ماده ۲ تشکیل سازمان بازرسی، تمام تشکیلات را مشمول نظارت سازمان بازرسی می‌داند و ماده ۱۰ این سازمان می‌گوید در نتیجه بازدید‌های سازمان بازرسی گزارش‌هایی تهیه می‌شود که حاوی پیشنهاد‌هایی است و سازمان‌ها موظف هستند ظرف ۱۰ روز اقدامات اجرایی در راستای پیشنهادات سازمان بازرسی انجام دهند.

وی افزود: ما باید بیش از گذشته مردم را در جریان اقدامات سازمان بازرسی قرار دهیم، در ماده ۱۲ نیز تمام مسئولان حراست‌ها و حفاظت‌ها موظف هستند اگر به تخلفی برخورد کردند به سازمان بازرسی گزارش کنند که اگر گزارش انجام نشود مشمول پیگرد است.

رئیس سازمان بازرسی: ۷ هزار میلیارد تومان فرار مالیاتی وصول شد

این مقام قضایی گفت: یکی از رویکرد‌های ما در سال جدید برنامه‌ریزی مبتنی بر مسائل اصلی کشور است و اگر بتوانیم وارد مسائل اصلی شویم نتایج بهتری می‌گیریم و بیش از ۳۰۰ برنامه مسئله‌محور را تصویب کردیم.

هم‌چنین برنامه دیگر ما نظارت هوشمند است و ۳۰۰۰ سامانه هوشمند را شناسایی کردیم. اما هنوز راه طولانی داریم که بتوانیم به سمت هوشمندسازی بازرسی برویم.

وی در رابطه با همکاری دستگاه‌ها گفت: طبیعی است که دستگاه‌ها از دسترسی به اطلاعاتشان خودداری می‌کنند.

به عنوان مثال سامانه‌های تجارت که بیش از ۲۰ دستگاه موظف به لینک شدن به هم هستند از سال گذشته پیگیری کردیم که با مقاومت هم روبه‌رو شده و ما اعلام کردیم اگر تا آبان به وظیفه خود عمل نکنند به مرجع قضایی به عنوان ترک فعل معرفی می‌کنیم. طرح جامع مالیاتی نیز سال‌هاست باید ایجاد می‌شده که اگر این اتفاق می‌افتاد شاهد فرار‌های مالیاتی نبودیم و به طور جد به سازمان امور مالیاتی هشدار دادیم.

درویشیان در رابطه با نظارت این سازمان بر گرانی گفت: سامانه بازارگاه ایرادات جدی دارد و ما یکی از اقداماتمان نظارت بر حوزه تولید و توزیع است و معتقدیم در حوزه توزیع اشکالات جدی وجود دارد که کالا‌ها به دست مصرف‌کننده نهایی نمی‌رسد و اگر سامانه تجارت هم ایجاد شود بسیاری از این مشکلات از بین می‌رود.

رئیس سازمان بازرسی در رابطه با پرونده‌های کلان گفت: یکی از موضوعاتی که ما به طور جدی دنبال می‌کنیم مالیات است و متاسفانه فرار‌های مالیاتی جدی داریم در این راستا ۷ هزار میلیارد تومان مالیات با پیگیری ما از شرکت‌های دولتی، پتروشیمی، وابسته به بانک و ... وصول شده است.
مورد دیگر جلوگیری از پرداخت ۳۵۲ میلیون دلار سودی است که حق شرکت و سرمایه‌گذار نبوده است که جلوی آن با پیگیری سازمان بازرسی گرفته و به وزارت نفت برگردانده شده است.

این مقام قضایی با بیان این‌که اثربخشی مجموع اقدامات سازمان بازرسی به ارزش یک میلیارد دلار است، گفت: جدای از یک میلیارد دلار، ۵۱ هزار میلیارد تومان اثربخشی ریالی ما بوده است. هم‌چنین در حوزه بانک عودت ۵۲ میلیارد تومان وجوه مازاد دریافتی مربوط به ۷۹ هزار تسهیلات که به مشتریان پرداخت شده، به حساب آن‌ها بازگردانده شد.
۱۹۷ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان دو خودروساز زیادتر از حد معمول از مشتریان گرفته بودند که به حسابشان پرداخت شد. ۱۸ میلیارد تومان داروی کرونا نیز که قصد فروش در بازار آزاد را داشتند شناسایی و به بیمارستان برگشت داده شد.

هم‌چنین از تضییع حقوق شهرداری تهران به ارزش ۱۱۹۰ میلیارد تومان در سه پروژه جلوگیری شد.

وی در رابطه با مبارزه و شناسایی گلوگاه‌های فساد گفت: یکی از مهم‌ترین رویکرد‌های سازمان، شناسایی بستر‌های فساد بوده است که در بازرسی‌های چند سال اخیر به آن‌ها رسیده‌ایم.
در حوزه‌های بیمه، بانک، بهداشت و درمان و... به آن‌ها رسیدیم و گزارش مفصلی را در این رابطه به رئیس‌ جمهور محترم و برخی مقامات ارسال کردیم و به مسئولان دستگاه‌های اجرایی پیشنهاد کردیم که کارگروه مشترکی در رابطه با اجرای پیشنهادات در جهت حذف بستر‌های فساد ایجاد کنیم.
امیدواریم با استقبال دولت علی‌الخصوص رئیس‌جمهور محترم بسیاری از ساختار‌های فاسد از بین برود.

درویشیان در رابطه با مطالبه‌گری سازمان بازرسی از دستگاه‌ها گفت: ما طبق قانون باید بر حسن اجرای قانون نظارت کنیم و تمام اقدامات دستگاه‌های اجرایی مبتنی بر قانون و مقررات است مثلا از وزارت راه و شهرسازی برنامه تحقق تولید یک میلیون مسکن در سال را می‌گیریم و مرتب بر آن نظارت می‌کنیم و اگر تخلفی انجام شود قطعا پیگیری می‌کنیم گاهی نیاز است پیشنهاداتی به دستگاه‌های اجرایی ارائه شود و آن‌ها موظف به اجرای پیشنهادات سازمان بازرسی هستند.

این مقام قضایی افزود: یکی از وظایف سازمان بازرسی ایجاد سامانه تکالیف دستگاه‌ها است و ما به دنبال تشکیل این سامانه طبق سند تحول قضایی هستیم و تمام دستگاه‌ها موظف هستند تکالیفشان را طبق قانون انجام دهند.

رئیس سازمان بازرسی کل کشور در رابطه با نتیجه‌بخش بودن گزارش‌های این سازمان، گفت: آماری که ریاست محترم قوه {قضاییه} مطرح کردند ممکن است متعلق به سال گذشته نیز بوده باشد، اما احکامی که صادر شده است در یکی دو سال اخیر رشد قابل توجهی داشته است.
ما کارگروهی از شنبه (۲۴ مهر) تشکیل خواهیم داد تا ببینیم گزارش‌های ما از اتقان لازم برخورد بوده است یا نه. هم‌چنین تمام گزارش‌های ما به مقام قضایی داده نمی‌شود. باید به این نکته هم توجه کرد که تمام پیشنهادات در کوتاه مدت قابلیت اجرا ندارند، اما اکثر پیشنهادات اجرا می‌شوند.

وی در پایان گفت: یکی از برنامه‌های ما حمایت از مدیران شجاع، پاکدست و انقلابی است و ما می‌خواهیم آن‌ها را به افکار عمومی معرفی کنیم و فکر می‌کنیم اگر مدیران به ابهامی رسیدند با ما مشورت و مکاتبه کنند هم‌چنین با آموزش مدیران و آگاهی رساندن به آن‌ها در رابطه با مقررات می‌توانیم بسیاری از مشکلات را حل کنیم.

گزارش خطا
خبرهای مرتبط
ارسال نظرات
نام
ایمیل
نظر