- محمد بن سلمان: جامعه جهانی مانع حمله اسرائیل به خاک ایران شود
- عباس عراقچی: خوش بینی ممکن است موجه باشد، اما فقط با احتیاط زیاد
- اعلام جرم علیه دو مدیر رسانه به دلیل اظهارات سخیف درباره مذاکرات هستهای
- بیشترین درخواست پناهندگی مربوط به کدام کشور اروپایی است؟
- شلیک ۹ گلگوله به یک نوجوان اوتیسمی توسط پلیس آیداهو
- شاغلان کدام کشور اروپایی درآمد کمتری دارند؟
- کوچکترین ضربان ساز قلب جهان ساخته شد
- عباس عراقچی: عجله ای برای ارتباط با دولت سوریه نداریم
- حضور در لیست سیاه FATF عامل افشای اطلاعات کشور است
- علی شمخانی: ایران برای توافق متوازن آمده، نه تسلیم
- مرگ تلخ ۲ قاضی کهگیلویه و بویراحمدی در یک تصادف
- احمد خاتمی: امکان مذاکره بر سر غنی سازی، فعالیتهای موشکی و حضور منطقهای ایران وجود ندارد
- چین سفارش هواپیماهای بوئینگ را متوقف کرد
- بانک سپه هک نشده بلکه داده ها سرقت شده است
- فرمانده نیروی زمینی ارتش: دشمن شرارتی در سر داشته باشد ارتش سر را از بدن او جدا می کند
- حسین مرعشی: مطمئن باشید ایران لیبی نمیشود/ ایران رهبری هوشمندی دارد
مجتبی ذوالنوری: درخواست دیدار تروئیکای اروپایی را قبول نکردم
عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس با اشاره به درخواست تروئیکای اروپایی برای دیدار با ایران درباره مذاکرات وین یا برجام، گفت: این درخواست به معنای لشکرکشی علیه جمهوری اسلامی، لغو ساز و کار موجود، ایجاد شکاف، خود را موثرتر مطرح کردن و ایجاد ابهام در روابط بین ایران با چین و روسیه است و ما چنین درخواستهایی را نمیپذیریم.
به گزارش اکوپل نیوز به نقل از خانه ملت، مجتبی ذوالنوری با بیان اینکه تروئیکای اروپایی که سه کشور انگلیس، آلمان و فرانسه را شامل میشود، در تلاش و تکاپو هستند تا در سطوح مختلف با مسئولین جمهوری اسلامی دیدار و گفتگو داشته باشند، گفت: زمانی که ریاست کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی را عهده دار بودم نیز تروئیکای اروپایی از بنده مسرانه درخواست چنین دیداری را داشتند و چند ماه پیگیری کردند، اما در نهایت این دیدار را نپذیرفتم.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: رابطه ما با دنیا در چارچوب دیپلماسی متداول تعریف میشود؛ این ارتباطات یا در قالب روابط دو جانبه است و دو کشور پیرامون منافع دو جانبه، حل مسائل و گسترش مناسبات و رفع سوء تفاهمها دیدار و گفتگو میکنند یا در قالب جایگاه حقوقی یا گروه یا لجنه و یا تشکل بین المللی دیدار و گفتگو انجام میشود که ساز و کار خودش را دارد.
درخواست دیدار برجامی تروئیکای اروپایی با ایران به معنای ایجاد شکاف و ابهام است
وی در ادامه اظهار کرد: جمهوری اسلامی با اتحادیه اروپا یا تروئیکای اروپایی برای گسترش روابط میتواند جلسه داشته باشد و هیچ اشکالی هم ندارد، اما وقتی حول یک موضوع خاص مانند مذاکرات وین یا برجام تروئیکا بخواهند با ما حرف بزنند معنی آن لشکرکشی علیه جمهوری اسلامی یا لغو ساز و کار موجود و ایجاد شکاف است.
هنگامی که ما گروهی در قالب ۴+۱ داریم، تفاوت تروئیکا با چین و روسیه چه میتواند باشد که بخواهیم جداگانه با آنها بحث و دیدار کنیم! چنین درخواستهایی ایجاد شکاف، خود را موثرتر مطرح کردن و ایجاد ابهام بین ایران با چین و روسیه است و ما نباید چنین درخواستهایی را بپذیریم.
ذوالنوری یادآور شد: تروئیکای اروپایی بعنوان نماینده آمریکا هم نمیتواند با جمهوری اسلامی دیدار کند چراکه جمهوری اسلامی حافظ منافع در آمریکا دارد و بالعکس بنابراین معنا ندارد که ما با تروئیکا اروپایی به این بهانه نشست داشته باشیم.
واسطه رد و بدل پیام بین ایران و آمریکا ۴+۱ است نه اتحادیه اروپا
این نماینده مردم در مجلس یازدهم تصریح کرد: این کشورها جداگانه و پیرامون موضوعات دو جانبه میتوانند جلسات خود را با ایران داشته باشند یا در قالب تشکل پذیرفته شده ۴+۱ درباره موضوع برجام و فعالیتهای هستهای با جمهوری اسلامی مذاکره کنند. اگر قرار باشد بین ایران و آمریکا هم پیامی رد و بدل شود، واسطه آن ۴+۱ است نه اتحادیه اروپا.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی گفت: توصیه میکنم مسئولین محترمی که چنین درخواستی به آنها میشود، با حساسیت لازم و با توجه به منافع کشور پاسخ دهند.
گفتنی است؛ حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه نیز اخیرا درباره ادعای رسانههای آمریکایی مبنی بر اینکه جمهوری اسلامی به دیدار با نمایندگان انگلیس، آلمان و فرانسه پاسخ رد داده، گفت: از نظر ما، سه کشور اروپایی آلمان، فرانسه و انگلیس روش ناپسندی در پیش گرفتهاند.
این در حالی است که گفتگو با سه کشور اروپایی در موضوع هستهای، صرفا در چارچوب ۱+۴ یعنی در کنار نمایندگان روسیه و چین که طرفهای مذاکراتی ما هستند، فرمتی معقول و قابل قبول میدانیم.